tiistai 21. syyskuuta 2010

Ennenaikainen joulu?


Henkilökunta oli ilmeisesti ollut hiukan hövelillä päällä tehdessään tilausta Zooplussalle. Laatikoita saapui kolme ja painoa niillä oli noin 60 kiloa. Lähetykseen mahtui siis monenlaista viihdettä karvakaksikolle. Ennen kuin joku ehtii luulla henkilökunnan seonneen lopullisesti, niin todettakoon, että tilauksessa oli mukana myös toiseen kissatalouteen matkalla olevaa tavaraa ja puolet painosta tuli hiekkasäkeistä. Meidän mukava postipoika jaksaa aina huolehtia, että hiekkasäkkilaatikot tulee nostettua sisälle asti. Ehkä henkilökunta näyttää aamukahdeksalta ovea avatessaan vielä niin säälittävän räjähtäneeltä, että postipoika ei kehtaa jättää niitä oven edustalle. Tietääköhän se, että niissä laatikoissa on huippuarvokasta kanadalaista saksalaisen varaston kautta Suomeen kuljetettua savihiekkaa, johon arvon kissut voivat sitten tehdä pissilirunsa. Ehkä parempi, jos ei tiedä.


Yleensä Zooplus-laatikoiden parasta antia on Mäykysen ja Ellin mielestä itse pahvilaatikko. Lisäksi laatikosta yleensä onnistuu pöllimään ruokapussin tai pari sillä välin kun henkilökunta on keskittynyt ruokainventaarioon ja laatikon purkuun. Mäykynen taas on kehittynyt varsin nopeaksi ja armottomaksi pussiteurastajaksi ja niinpä herra pääseekin yleensä vaikuttamaan laatikonpurkupäivien illallismenuun.

Tänään laatikossa oli kuitenkin kaikkea poikkeuksellisen kivaa ja itse laatikko jäi sivurooliin eikä Mäykynen onnistunut muun puuhailun lomassa edes ruokarosvouksessaan. Mäykyselle ja Ellille oli nyt tullut ennenaikainen joulu. Lelut käytiin viemässä lähetyksestä pakkauksineen ja niillä leikkiminen näytti onnistuvan hyvin taustapahvienkin kanssa.


Henkilökunta oli bongannut Zooplussan leluosastolta monta Kong-lelua, joita meillä ei vielä ennestään ollut. Värivalintojahan ei itse pääse tekemään, mutta pinkkiysasteesta päätellen tilauksen kokoaja oli osannut arvata, että lelujen pääkäyttäjä on pikkuneiti. On herttaista, kun hentoinen pikkuprinsessa pääsee tappamaan vaaleanpunaista hiirtä (Kong Kickeroo Mouse). Rauhallisesta kuvasta huolimatta hiirulainen sai osakseen aika hurjia saalistushyppyjä ja takajalkapotkuja.Jos joku on jo ehtinyt ihmetellä kuvien karuhkoa sisustusilmettä, niin se johtuu vain siitä, että olohuoneessa on menossa parketinvaihtoviikot. Moppikongilla (Kong Kickeroo Moppy) voi kuitenkin siivota myös betonilattiaa, joten kaksikon menoa ei ankea harmaus tunnu hidastavan.

Kaikki uudet Kong-lelut osoittautuivat mieluisiksi ja jopa Mäykynen on jaksanut leikkiä niillä. Kestävyyttä on hiukan ennenaikaista arvioida, mutta yläkuvien toukista (Kong Crinkle Caterpillars) toinen on jo onnistuttu suolistamaan, joten sitä voi suositella lähinnä kertakäyttöleluna tai sitten hiukan rauhallisempien kissatalouksien koristeeksi.

10 kommenttia:

anu kirjoitti...

Voi postipoikia ja hiekkasäkkilaatikoita! Meidän postipoika on onneksi rotevaa sorttia ja tietää jo roudaavansa kissanruokaa. Ensiksi se tosin tästä kuullessaan hieman hämmentyi, kun yksi meidän neidin pennuista (5 viikon iässä) oli ainoa näkösälle ilmestynyt kissa ja sitä ruokaa tosiaan oli lähemmäs kymmenen kiloa... :)

sea kirjoitti...

Meidän postipoika/tyttö (useimmin jälkimmäinen) on päässyt vähällä sillä ollaan tilattu vain raksua, tänään tuli juuri painavin eli jopa 2kg. :D

Tämän päivän paketissa mukana oli kylkiäislelu jollainen Annilla jo on ja mieluinen onkin. Silti pahvilaatikko vei pojot. Sinne se kissa jäi kaatuneeseen lootaan nukkumaan kun itse lähdin kouluun. Nyt on vanha ja uusi loota lattialla eikä kissa tiedä mitä tekisi! :)

luolaleijona kirjoitti...

Mitämitä, uudet kongit ovat menneet minulta ihan ohi! Harmi kun meidän seuraava laatikko on jo matkalla kotiin (puolet lähetyksestä puuttuu enää). Meilläkin on yhtä mukavat postipojat ja -miehet ja -naiset jotka nostavat laatikot sisään asti, ja osa niistä osaa jo kysyäkin että "kissanhiekkaa?"

Nunt kirjoitti...

Taas täällä Norjan-maalla kiroillaan kun Zooplus ei toimita tänne EU:n ulkopuolelle. Nuo Crinkle-lelut ovat Suvin suosikkeja, se jaksaisi leikkiä niillä vaikka kuinka kauan. Pitänee tarkistaa taas ebay-tarjonta.

Mamma N kirjoitti...

Hyvää Joulua! Ja jos tämä oli vasta pikkujoulu, niin mitäköhän on sitten odotettavissa joulupukilta? Alkaa jo vähän jännittämään :)

Skrs kirjoitti...

Mekin kokeilimme noita uusia Kongeja, Kong Wild Tailsin karvahäntä kesti 24vk norskipojan käsittelyssä paikallaan peräti kaksi tuntia.

Hra Mäykynen kirjoitti...

Meillä on jo vuoden ollut kesälomakautta lukuunottamatta sama postipoika. Välillä meidän postipoika vie laatikon jopa napurille, jos ei olla kotona. Ystävällistä, sillä vältytään silloin postireissulta. Saattaa olla, että tuolla kokemuksella on jo oppinut, että painavissa Zooplussan paketeissa on hiekkaa, sillä veikkaisin, ettei edes olla alueen ainoita ko. firmasta tilaavia ihmisiä. Pahvilootissahan lukee zooplus, joten ei varsinaisesti tarvitse edes saada mitään älynväläystä, että pystyy liittämään ne eläimiin ;)

Vuorokauden käytön jälkeen myös moppikongi on revitty rikki ja rapinafolio pursuilee ulos. Moppi- ja hiirikongeissa on molemmissa rapiseva sisältö eli se näissä nyt on "uusi juttu" esim. Kickeroohon verrattuna. Moppikongi taitaa päästä korjattavaksi ja sitten vielä takaisin käyttöön. Mikään yllätyshän ei ole, ettei kangasta sisältävät lelut kestä meillä kun hetken. Ehkä tuon Wild Tailsin voisi S:n kokemusten perusteella silti jättää kokeilematta, sillä voisin kuvitella, ettei irronneen hännän uuelleenkiinnittäminen ole kovin helppoa.

Furensic Evidence kirjoitti...

Kalastelin juuri grillipihdeillä Kong Kickeroon bermudan kolmiosta (=telkkaritason taakse jäävä kolmion mallinen alue, jonne ennen pitkää kaikki kissanlelut katoavat), jossa se oli maannut varmaankin pari kuukautta. Kumpikaan pojista ei piitannut siitä pätkääkään. Sensijaan Fusku askaroitsi vaikka kuinka pitkään säälittävän pakastepussin reunasta tehdyn solmulelunsa kanssa - kantoi sitä salaperäisen näköisenä, asetti nojatuolin käsinojalle ja varovasi tassulla napauttamalla sai sen putoamaan, jonka jälkeen sen kimppuun hyökättiin. Ehkä pitää uskoa, ettei kannata ostoleluja hankkia, vaikka mieli aina niin kovin tekee! Ihan kateeksi käy lukea Mäykysen ja Ellin leluista!

Skrs kirjoitti...

No, vaikka tuo häntä on irtonainen (onneksi tuo varsinainen rapinapallo toimii pojilla hyvin ilman häntääkin..), tuntuu se olevan suosittu ihan sellaisenaankin. ;)

Jostain syystä nämä uudemmat kissojen Kongit tuntuvat olevan melko heiveröistä laatua, nylon-Wubba ja perus-Kickeroo ovat taas kestäneet hyvin molempien takajalkatömpsytykset.

Hra Mäykynen kirjoitti...

Furensic Evidence: No mutta toisaaltahan tuo on älyttömän helppoa ja halpaa, jos kissat tyytyvät kaikkeen kotoa löytyvään jämämateriaaliin.

S: Totta tuo uusien lelujen laatujuttu ainakin moppikongin kanssa. Katselin sitä paikkausmielessä ja totesin, että kangas on todella ohutta esim. Kickeroohon verrattuna. Ei siis ihme, jos hajoaa nopeasti. Hiiri meillä tosin on vielä ehjä ja sen kangas vaikuttaakin ihan kestävältä, joten uusissa tulokkaissakin on selvästi kestävyyseroja.