lauantai 11. lokakuuta 2008

Kyttäystä ja hössötystä


Jos herra Mäykynen osaisi käyttää puhelinta, se olisi varmasti jo soittanut eläinsuojeluvalvojalle. Viimeiset puolitoista viikkoa herra on joutunut melkein jatkuvasti kulkemaan epämiellyttävä muovihärpäke päässä. Liikunnallisten aktiviteettien järjestäminen on pudonnut lähes nollaan. Pallot eivät lentele eikä kukaan heiluttele viuhkaonkia pitkin lattioita. Herra Mäykynen on melkeinpä luopunut toivosta ja lopettanut jopa vaativan mäykynän ulko-oven edessä, koska se tuntuu nykyään olevan täysin tuloksetonta. Kukaan ei enää ulkoiluta pientä kissarukkaa. Nenän eteen tuodaan vain jotain älypelejä, mutta kuka niillä jaksaisi päiväkaudet leikkiä. Johan on todettu, ettei puupallo irtoa siitä typerästä lautasesta. Herra Mäykynen on kyllä päättänyt, että vielä joku päivä se irtoaa ja ottanut hampaat hommaan avuksi. Tosin kyttäävä henkilökunta varmaan kohta poistaa senkin lelun käytöstä ettei raukka vain tukehtuisi puupalloonsa.

Herra Mäykysen mielestä on vapaudenriistoa, että nuori ja reipas kissapoika ei saisi enää tehdä oikeastaan muuta kuin kehrätä söpösti sylissä, syödä, nukkua ja rauhallisesti leikkiä leluhiirien ja älypelien parissa. Jos hyppää tiskipöydälle, niin heti on joku nostamassa alas ja selittämässä ettei siellä voi nyt olla, kun lasit tippuvat lattialle. Mäykysen mielestä henkilökunta voisi miettiä hiukan syy-seuraussuhteita: jos pistää kissan päähän muovipöntön, niin onko sitten ihme, että lasien seassa ei mahdu enää kulkemaan ilman, että jokunen silloin tällöin kaatuu tai pomppaa lattialle. Ikkunalle hyppääminenkin on tehty äärimmäisen vaikeaksi, koska pönttö kolahtaa lasiin aina kun herra päättää seurata ulkomaailman tapahtumia. Ei siis riitä, että ulkoilu on lopetettu, vaan myös pihan tapahtumien seuraamista on kohtuuttomasti hankaloitettu.

Henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtiminenkin on nykyään henkilökunnan armon varassa. Jostain selittämättömästä päähänpistosta johtuen herra Mäykynen jotuu nykyään kulkemaan suunnilleen pissat housussa, koska takapään puhdistustoimet on ankarasti kielletty. Pesutoimia kytätään huolella ja pesumahdollisuuksia on kaulaan laitetun muovilautasen vuoksi tarjolla vain satunnaisesti.

Eikä tässä vielä kaikki, vaan kyttäyksen lisäksi henkilökunta näyttää seuraavan suurennuslasilla herra Mäykysen toimia. Välillä herra on ollut henkilökunnan mielestä aivan liian apaattinen. Parina päivänä taas kakka oli ihan väärän väristä. Herra Mäykysen mielestä henkilökunnan vaatimukset ovat täysin järjettömiä: ei saa riehua ja aktiviteetteja ei tarjota, mutta heti ollaan kiikuttamassa päivystykseen, jos nukkuu. Onkohan tosiaan herra Mäykynen se, jonka toimia tässä taloudessa pitäisi seurata?

2 kommenttia:

sitruuna kirjoitti...

Voi voi, kurjaa että teillä meni vaikeamman kautta. Meillä ollaan täällä "up and running", ennen kahdeksaa herätettiin jo vaativalla naukunalla että RUOKAA RUOKAA RUOKAA! Yö nukuttiin rauhallisesti mamman kainalossa. Muuten on kova meno päällä, mutta Cothivetin suihkauttelusta vetäydytään nurkkaan murjottamaan ja tuijottamaan henkilökuntaa murhaavasti.

Sirpa kirjoitti...

Tsemppiä Herra Mäykyselle - kyllä pönttö jossakin vaiheessa otetaan pois kaulasta. :) Mutta kissan elämää kauluri vaikeuttaa, kun ei pääse kolisematta liikkumaan, kauluri kauhoo ruoat mukaansa ja henkilökohtainen hygienia on henkilökunnan varassa.