sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Lämmintä päällepantavaa


Eilen herra Mäykysen henkilökunta bongasi Stockmannin lemmikkiosaston alelaarista manttelin, joka näytti silmämääräisesti Mäykyselle sopivalta ja selän mitta, 35 cm, tuntui myös jokseenkin oikealta. Illalla kotona takkia tuunattiin sen verran, että keskelle selkää ommeltiin napinläpi, josta fleksin saa kiinnitettyä valjaisiin. Kai valjaat periaatteessa voisi pukea vaatteen päällekin, mutta tällainen vaihtoehto tuntui hiukan epästabiililta ja saattaisi tehdä valjaista pois kiemurtelusta astetta helpompaa.

Tänään herra Mäykynen pääsi vihdoin testaamaan mantteliaan. Jo eiliset sovitukset vaikuttivat lupaavilta, sillä ihme ja kumma, herra ei yrittänyt repiä pukinetta päältään. Tonttulakki ei taannoisissa kuvauksissa pysynyt päässä kuin sekunnin tai kaksi, mutta takin pukeminen ei aiheuttanut minkäänlaista kiemurtelua. Ilmeisesti pukine miellyttää herran silmää: Takki on aito suomalainen Maj Oskal design, joten kyllä kai siinä kelpaakin näyttäytyä julkisesti.


Mantteli on kaksipuolinen kääntömalli, jonka toinen puoli on himmeästi hohtavaa viininpunaista kangasta ja toinen puoli mustaa teddykangasta. Viininpunainen on toki hyvin kuninkaallinen väri ja sinänsä sopisi herran arvolle hyvin, mutta musta sointuu herran omiin sävyihin paremmin, joten Mäykynen sai tyytyä ainakin tällä ulkoilukerralla vain viininpunaiseen kaulukseen. Huomatkaa myös kauluksen timantti, jonka koosta ja kimalluksesta päätellen täytyy olla ainakin puolen karaatin VVS1 Top Wesselton.

Takki ei näyttänyt Mäykysen ulkoilua juuri haittaavan. Pari kertaa toinen etutassu jäi kaulukseen jumiin tassunravistelun yhteydessä, mutta muuten ulkoilu sujui kuin mitään takkia ei olisi ollutkaan. Takin rintamus on Mäykyselle aavistuksen liian tilava ja siksi tassu välillä saattaa sujahtaa manttelin sisään. Ihannetakin selkäkappale voisi olla myös pari senttiä pidempi, mutta täytyy sanoa, että takki sopii Mäykyselle suorastaan ihmeen hyvin, kun ottaa huomioon, että se on koirien valmismallistoa ja ostettu vielä sovittamatta. Oliko takki sitten lämmin? Jaa-a, sen tietää yksin herra Mäykynen.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Komian näköinen on niin takki kuin kissakin. :)

sitruuna kirjoitti...

Vallan mukavan näköinen asuste, eikä näytä herraa haittaavan yhtään. Ja timantti on tietysti vähintään sen arvolle sopiva.

Anonyymi kirjoitti...

Quite stylish. Myös asun timantti on täydellisen kokoinen. Kovin yliampuva bling-bling olisikin Herra Mäykysen aristokraattiselle arvokkuudelle sopimatonta.