perjantai 3. heinäkuuta 2009

Muutto- ja remonttipuuhissa


Herra Mäykynen ei ole saanut lasitettua tai edes verkotettua parveketta, vaikka kaikilla muilla Suomen kissoilla sellainen tietysti on ollut ainakin viimeiset sata vuotta. Nyt tilanne kuitenkin helpottuu, vaikka verkotettua parveketta ei edelleenkään ole luvassa. Kuun lopussa Mäykynen muuttaa uusiin maisemiin. Henkilökunta ei ole saanut potkuja, joten seuraamme perässä pois pääkaupungin hulinoista.

Pari päivää sitten Mäykynen kävi tarkastamassa tulevan kotinsa. Siinä näyttikin riittävän puuhaa enemmän kuin tarpeeksi. Erityisen paljon aikaa vei terassin tarkastaminen. Muuten kelvollinen, mutta rakentaja oli laittanut lasituksen koko terassin ympäri. Sateensuoja on hyvä juttu, mutta suunnittelija ei ollut ollenkaan huomioinut saalistusnäkökulmaa: siis eihän lasin läpi pääse pihalla edes takaisin pomppivan ja säksättävän räkättirastaan kimppuun. Tyhmää! Valjaisiin piti siis taas päästä ja piha tuli myös kierrettyä nopeasti ympäri. Vaikka uudessa kodissa onkin paljon hyviä puolia, on keskuspuiston upeille ulkoilumaastoille kohta jätettävä hyvästit. Terassin takana on toki metsikkö ja kävelyteitä, mutta ei isoa metsää. Ehkä Mäykynen pystyy kuitenkin sopeutumaan tähän muutokseen. Askel citykissan elämästä espoolaiseksi ei loppujen lopuksi ole kuitenkaan aivan valtaisa.

Mäykysellä on kuitenkin ongelma: uuden kodin pikkukylpyhuone on sellaisessa kunnossa, ettei se oikein sovellu vessalaatikon paikaksi. Kaikki pitäisi uusia vesieristeitä myöden, mutta Mäykysen henkilökunta on tässäkin asiassa täysin vajaataitoinen ja monet remonttifirmat taas näyttäisivät olevan kesälomalla suunnilleen joulukuulle. Jos jollain blogin lukijalla sattuu olemaan hyviä tai huonoja kokemuksia Uudellamaalla toimivista remonttimiehistä, niin Mäykynen mielellään vastaanottaa näitä osoitteeseen maykynen@gmail.com

7 kommenttia:

Menina kirjoitti...

Onneksi olokoon uudesta tuvasta :)
Tuollahan on mahtavat oltavat Mäykysellä! Varmasti unohtaa nopeasti kaupunginvilskeen ja puistot kun on oma kesähuone ja takapiha :)

Toivottavasti löydätte asiallisen remonttireiskan että Mäykynenkin saa oman toilettinsa kuntoon.
Varmasti siitä tuleekin mieleinen jos herra itse pääsee remppa-avuksi ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tyttärilläni on hyviä kokemuksia RAKENNUSLIIKE RAKENTAJA-KARIsta.Jonotusajasta en tiedä,mutta soittamalla numeroon
0400770729 asia selviää.
-MUR-MUR-

sitruuna kirjoitti...

Hieno on terassi Mäykysellä, toivottavasti siihen saa jotain kivoja rakoja mistä pujahtaa pihalle retkille...

Kylppäriremppaan ei taida olla apua, mutta jos jotain muuta teette niin suosittelen lämpimästi Kotimiestä, www.kotimies.fi.

Hipsu, Viiru ja Killi kirjoitti...

Voi vinde, tuleekohan meistä nääpureita???? Pakotunneli Itäsuomesta on melkein valmis ja jos Helsingistä ei löydy kämppää, olemme valmiita muuttamaan Espooseenn... Vitsit, että Mäykysen lähelle... kohta alkaa jänskättämään ;o)

Hra Mäykynen kirjoitti...

Kiitos kaikille remonttifirmoja suositelleille! Lisääkin saa edelleen laittaa, sillä työt saattavat hyvinkin alkaa vasta lähempänä elokuuta, kun nyt heinäkuussa kaikki tuntuvat olevan kesälaitumilla.

Menina: Keskuspuistohan ei kyllä ole puisto sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan n. 700 hehtaarin metsäalue. Jos totta puhutaan, niin Mäykysen elinympäristö ei muutu yhtään nykyistä maalaismaisemmaksi, mutta oma piha on tietysti kiva plussa :) Eiköhän herra siis viihdy uudessakin osoitteessaan.

Saattaa olla, että Mäykynen ei pääse avustamaan kylppärirempassa ;) Tarkastaja Mäykynen innostuisi hommasta ehkä hiukan liikaakin ja unohtaisi oman ja mahdollisesti muidenkin työturvallisuuden valvoessaan, että remppajälki on toivotunlaista.

Hipsu, Viiru ja Killi: Tervetuloa pääkaupunkiseudulle!

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka asumme maalla, niin oma kissamme saa ulkoilla pihalla lyhyehkössä juoksunarussa ja valjaissa. Ja nauttii valtavasti ;) Olemme tehneet hänelle pienen kopinkin, mutta neiti ei kovin usein siellä vieraile.. Ajatusta kannattaa harkita. Kissaa on samalla helppo vahtia ja kuitenkin hän saa olla 'itsenäinen'.
Elisa

Lendi kirjoitti...

Kannattaa kysyä remonttireiskoja vaikkapa Värisilmästä tai muista alan liikkeistä. Myös sisustussunnittelijoille voi soittaa ja kysyä suosituksia :)

On kyllä komea kesähuone Mäykysellä :D Jospa se keskuspuisto unohtuisi uusissa kuvioissa.