maanantai 24. elokuuta 2009

Vänttistelyä


Perjantaina Mäykynen sai postia Arja's artilta. Kuoresta löytyi pari viikkoa sitten Surokin kissanäyttelyssä tilatut ulkoiluvaljaat. Arja oli näyttelyssä myymässä valjaitaan ja henkilökunta hyödynsi loistavan tilaisuuden: harvoin pääsee ostamaan kissalle valjaita, niin että myyjänä on valjaiden valmistaja ja itse käyttäjäkin on paikan päällä sovitusvalmiudessa. Mäykynen kokeili paria eri valjaskokoa ja törmäsi bengaliongelmaan, sillä M-koko oli liian pieni ja L-koko liian iso. Onneksi Arjalla oli ongelmaan ratkaisu: Mäykyselle tilattiin mittatilausvaljaat, joissa kaulalenkki on kokoa L ja mahalenkki kokoa M.

Vänttisiä on nyt testailtu pariin otteeseen ja hyväksihän ne on ollut pakko todeta. Henkilökunta oli hiukan epäileväinen, josko nuo pysyisivät päällä, mutta pysyväthän ne. Vaikka Vänttisissä on vain yksi säädettävä mahalenkki ja kaulalenkki, jota ei voi edes säätää, pysyvät ne kissan päällä tiukoissakin tilanteissa. Kesomaa-valjaat jäävät kakkoseksi, sillä niistä Härry Mäydini pääsee halutessaan selvästi helpommin kiemurtelemaan pakoon. Mäykysen mittatilaus-Vänttiset istuvat loistavasti ja herrakin näyttää viihtyvän niissä. Kissanvaljaat laatutietoisille city-kissoille -otsikointi valjaiden käyttöohjeessa näyttää pitävän paikkansa.

...onks aina pakko kuvata?

16 kommenttia:

Orja kirjoitti...

Me kokeiltiin jonkin aikaa vänttisiä, mutta ne jäivät, kun pukeminen eli pään yli veto oli vastenmielistä kissalle. Siskopuoli Sissi muuten onnistuu luikertelemaan myös vänttistä, joten älkääpä liian luottavaisia olko noidenkaan suhteen :)

Hra Mäykynen kirjoitti...

Ei Mäykynenkään selvästi pään yli vetämisestä nauti, mutta kun pukeutuminen on niin pieni osa valjastelua, niin ainakaan toistaiseksi tuo ei ole muodostunut ongelmaksi. Ja juu, ei yhtään ihmetytä, jos Mäykynenkin vielä joku päivä pääsee irti vänttisistään. Flexin pitelijä on meillä jatkossakin skarppina ja yrittää keskittyä kissaan eikä mustikoiden syöntiin :)

Menina kirjoitti...

Ei meilläkään Vänttisiä hylätty, vaikka niistä on irti päästykin - pääseehän tuo luikura läpi mistä vaan :D
Tytöt meillä on niin kilttejä että eivät etes yritä, vaikka tilaisuuksia olisikin. Almalla siis Kesomaat ja Sannilla löysähköt harjoitteluvaljaat.
Meillä Vänttisissä inhottavin vaihe on poisotto - täytyy olla todella nopea, tai muuten saa kynsistä ;)

Mirja kirjoitti...

No nehän on oikein väriin sopivat ja kaikkea.

Mekin ostettiin juuri tuossa uudet valjaat möykkyblogin Tuiskua matkien, eli tommonen haalarimalli. Ehkäpä pitkän tauon jälkeen kohta voisi kirjoittaa jo vähän arviota tuonne blogin puolelle.

Ana kirjoitti...

KYLLÄ on aina pakko kuvata! Eihän mikään ilahduta niin kuin loistavat kuvat kauniista kissasta!

sitruuna kirjoitti...

Onko teillä siellä Mäykkymaassa joku eri aikavyöhyke, kun me oltiin just pari päivää sit Rurokissa ja teillä siitä on jo pari viikkoa?

Mut komeat valjaat on, mekin käytiin Maukusen kanssa eilen ulkona pitkästä aikaa, mutta ei me kyllä muisteta minkä merkkiset valjaat meillä on. Ne on kuitenkin sellaiset harmaat heijastinmallit, sopii parhaiten hopeankiiltävään turkkiin.

Hra Mäykynen kirjoitti...

sitruuna: Mäykymaassa aika kuluu salamannopeasti ;) Oikeasti S oli muuttunut R:ksi (nyt teksti on korjattu), koska henkilökunnan muisti on hiukan hatara: näytelmä kuin näytelmä.

L-L kirjoitti...

Lotta on taas vähän tukevahkona abyna on varsin haasteellinen valjas asiakas. Lotan valjaat ovat kylläkin "hyllykokoa" eli S-koko, mutta niiden pikalukko on sijoitettu korkeammalle. Normaalissa valjaassa lukko olisi tullut juuri inhottavasti kainalon kohdalle.

Lotalle valjaat sopivat hienosti niin istuvuuden kuin värinsäkin suhteen. Siltikin olen vähän varovainen tuon babyn kanssa sillä valjasvauhti on neidolla todella kova kun ulos päästään.

Eli en pidä Vänttisiä kuitenkaan ihan pakovarmoina, ja ei minusta yhtäkään valjasmallia totuuden nimessä voi. Tervejärki pitää ottaa käsiin kun kissan kanssa ulkoilee. Ennakointi on kaiken a ja o. On ongelmien keräilyä päästää kissa monen metrin päähän flexillä ja sitten hoksata, että pimeässä illassa on joku koiranulkoiluttajakin liikkeellä jolla on yli-intoinen vuosikas mukana...

Lotan kanssa varsinkin saa olla tarkkana, mutta vaativat myös Lulu ja Leakin vähän ajatustoimintaa ulkoillessaan.

Mira kirjoitti...

Meidän vauvat on vielä niin pieniä että ei pysy valjaat päällä vaikka tehtiin lisää reikiä...pitää odotella että ne kasvaa, pikkulainen tosin syö niin paljon että ei varmasti mene enää kauan!

Vulpes kirjoitti...

Wallullakin on Vänttiset ollut jo useamman vuoden ja on kyllä parhaat valjaat mitä meillä on kokeiltu.
Päällepukeminenkaan ei ole mikään ongelma, poika työntää ihan itse pään läpi lenkistä, kun tietää että ne päällä pääsee ulos ja ulkoiluhan on parasta mitä Wallu tietää! :)

Perdita kirjoitti...

Meillä koko jengi käyttää Vänttisiä, pikkuista Aslania lukuunottamatta, joka saa tyytyä kasvamaan ensin kanin valjaista yli.

Kyllä Vänttisistäkin pakoon pääsee jos kissa niin todella haluaa. Mutta jos valjaat ovat oikean kokoiset ja sopivat söädöt kohdillaan on se aika haasteellista kissallekin.

Siriuksella on mittatilausvaljaat ,
kun poika on niin iso, mutta toisaalta taas niin timmi. Saman kaltaiseen ratkaisuun päädyttiin Siriuksenkin kanssa kuin te Mäykkysen valjaissa. Ja heti huomasi, että kun valjaat istui niin vauhtikin koveni.

Pään yli valjaat on meillä helppo pujottaa. Pienenä naksuteltiin asian tiimoilta, joten se vaikuttanee. Nykyään kun valjaat ottaa esile olisi niihin monta päätä tunkemassa. :)

Lendi kirjoitti...

Meidänkin pitää kyllä Vänttiset hommata tulevalle ipanalle, veikkaan että ne ainakin kestää..

Jenni kirjoitti...

Meilläkin vänttistellään kahden kissan voimin. Cisu on päässyt valjaista kerran irti, mutta valjaat olivat liian löysällä. Totosta ei ole tietoa, pääsisikö irti, koska vähemmän innokkaana ulkoilijana se ei koskaan yritä karata... Meillä valjaiden pukeminen muuttui muutaman kerran jälkeen aivan rutiiniksi. Nykyisin Cisu hyppää jo ulos-sanasta oven vieressä olevan laatikon päälle istumaan ja sanoo HUR heti kun päälenkki on pujotettu. Hyvät valjaat siis! Ai niin, meillä molemmille on tilattu valjaat mittatilaustyönä (tilaus sähköpostilla suoraan Vänttisellä).

Anonyymi kirjoitti...

Nero-poika sai samaisesta näyttelystä tilattua myös L/M Vänttiset, jotka sitten saapuivat noin kolmisen viikkoa sitten. Viime viikolla huomasin pikku ongelmat - meidän jättiläinen uhkaa kasvaa ulos näistä L/M-kokoisista valjaistaan... Lähestyvät seitsemän kiloa ja jykevöitynyt niska/olemus tekevät tehtävänsä... Terkkuja Nerolta Mäykyselle!

Hra Mäykynen kirjoitti...

Sitten vaan Nerolle XL/L-koko tilaukseen, että ehtii saapua ennen kuin vanhat käyvät pieneksi :) Terkkuja Nerolle Mäykyseltä!

luolaleijona kirjoitti...

Ihana tuo alin kuva <3 Ihan kuin Mäykynen sanoisi että eipäs oteta siellä liian hyvää kuvaa, pistävät vielä valjastehtaan mannekiiniksi ;) Hienosti sopivat Vänttiset Mäykysellekin, ja meillä ainakin ollaan todettu toimiviksi ja kestäviksi.