sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Matka tuntemattomaan

Putkimies kävi vielä viikolla tulppaamassa ylimääräisiä putkia ja tuulikaapin komeron tarkastusluukku oli tämän käynnin jäljiltä auki. Mäykynen pidettiin poissa eteisestä, sillä herraa ei haluttu hukata talon rakenteisiin. Kolosta pääsee jonnekin eteisen ja kylppärin seinän väliin, missä kulkee erinäisiä putkia ja johtoja.

Ennen luukun sulkemista henkilökunta halusi tarkastaa mystisen välitilan kunnon. Mäykystä ei näkynyt missään lähistöllä, joten henkilökunta jätti tuulikaapin oven auki ja lähti noutamaan peiliä. Palattuaan takaisin oli Mäykynenkin löytynyt. Eihän sitä nyt mitään peilejä tarvita, kun taloudessa asustaa ammattimainen rakennustarkastaja, joka on erikoistunut hankaliin koloihin ja vaikeakulkuisiin paikkoihin. Tarkastaja olikin ryhtynyt tuumasta toimeen ja aukosta näkyi enää pala herran kylkeä.

Henkilökunnalle tuli hiukan kiire, sillä ei ole tarkkaa tietoa, kuinka laaja tuo seinien välissä oleva kolo on. Jos Mäykynen jäisi sinne jumiin, olisi vaihtoehdot todennäköisesti vähissä ja siinähän henkilökunta sitten purkaisi seinää. Koska vaihtoehto ei houkutellut, haettiin paikalle rapiseva raksupussi. Eikä aikaakaan, kun rakennustarkastaja jo kurkisti kolosta. Asiat tärkeysjärjestykseen: Raksupussin kutsu voittaa mielenkiintoisetkin tarkastuskohteet.

9 kommenttia:

Karvantuotantoyksikkö kirjoitti...

Kuva näytti ensin siltä, että kissanluukkua ollaan asentamassa. Tänne nimittäin sellainen laitettiin parvekkeen oveen.

Rakennushenkilön läheisenä minua huolestuttaa tarkastajan lahjottavuus. Jos raksupussia rapistelemalla pääsee kuin koira veräjästä...

Nunt kirjoitti...

Curiosity killed the cat, vai mitenkös se meni... Voi näitä uteliaita :)

luolaleijona kirjoitti...

Pussin rapistelu tehoaa aina! ..vai tehoaako? Mitäs siinä vaiheessa tehdään kun kissa on käynyt omistajaansa fiksummaksi eikä enää tottelekaan raksupussin kutsua... (tuota nimittäin tulee aina pohdittua silloin tällöin ;S )

Elina V. kirjoitti...

Onneksi mäykyseen tehoaa raksupussi. Pussin rapistelu ja meillä myös pillikutsu toimii yleensä. Jotkut paikat ovat kuitenkin liian houkuttelevia...ruokakomerosta kaikki kolme saa kantaa väkipakolla ulos.

sea kirjoitti...

Tästä tulee ihan mieleen se paniikki kun kissanpentu tunki itseään eteisen kaappien sokkelikkoon. Siinä kiskottiin pentua takajaloista niin kovaa kun pystyttiin. Onneksi ihminen voitti!

sitruuna kirjoitti...

Pussin rapinan jälkeen lienee vielä Mäymör-pussin tai -purkin jättäminen aukolle vaihtoehtona?

pulla kirjoitti...

Tjoh, kaikkeen se tarkastaja suostuukin päänsä työntämään!!

Sirpale kirjoitti...

Äkkiä kun vilkaisin kuvaa, luulin että Mäykysellä on taas pönttö päässä. Onneksi asiat eivät olleetkaan niin huonosti.

Maria kirjoitti...

Ihanasti miauu!