sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Itsenäistä elämää odotellessa

Mäykysen itsenäisyyspäivä on sujunut rauhallisesti. Kutsua Linnan juhliin ei valitettavasti tullut, joten herra on joutunut tyytymään henkilökuntansa seuraan. Päivän menu näyttää sentään olevan paahdettua poron ulkofileetä tyrnikastikkeella. Vai onkohan Mäykynen vahingossa sotkenut oman ja henkilökuntansa illallisen? Ainakin Mäykynen on vakuuttunut, että juhlan kunniaksi tarjolla tulee olemaan jotain herkkua, sillä aamulla lautaselle ilmestyneelle Cosma Glory kana-katkaravulle herra lähinnä nyrpisti nenäänsä. Ei kai itsenäisyyspäivänä kuulu syödä mössöjä joissa lukee Product of Thailand.

Herra Mäykynen onnittelee 92-vuotiasta Suomea. Kerrankin juhlat, joita Mäykynen osaa arvostaa. Kun henkilökuntakin vielä ymmärtäisi, että itsenäisyys koskee myös Mäykystä. Ei suljetuille oville ja holhoukselle, kyllä vapaalle tutkimusmatkailulle ja oikeudelle valita omat ruokansa. Oikeastaan Mäykysen mielestä aiheessa löytyisi vielä paljonkin parannettavaa, mutta herra palaa aiheeseen illallisensa jälkeen. Tai ehkä barrikadeille nousua saa odottaa hiukan pidempäänkin, sillä illalla on varmaan taas vuorossa henkilökunnan leikkihetki leluhiirillä, johon Mäykynen mielellään osallistuu. Linnanjuhlien pukuloiston seuraamista Mäykynen ei ihan ymmärrä, mutta silloin on hyvä aika ottaa pienet nokoset itsenäisyyden kunniaksi.

11 kommenttia:

Daphnion kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää Mäykyselle! :)

Miirun poppoo kirjoitti...

Hyvää itseinäisyysypäivää! Vähän me ihasteltiin kuauan tuota kaunista kuvaa susta, Mäykynen. On meinaan aika hiano!

Kyl ollaan aivan samaa mieltä sun kans. Kyllä vapaa tutkimusmatkailu tekis hyvää. ;)

Jenni kirjoitti...

Samoissa tunnelmissa siis siellä: mikseivät kissat saa olla itsenäisiä?!

Upea, kaunis, lumoava kuva!

luolaleijona kirjoitti...

Kyllä Mäykysenkin täytyy poroa saada, eihän se ole mistään kotoisin syödä thaimaalaisia ruokia suomineidon synttäreillä! (Ups, meillä kissoille syötettiin tänään Cosma Thai -pöperöä, joten taisi mennä vielä pahemmin metsään ;) )

Hieno kuva, tosin ensimmäinen reaktio oli kissa + kynttilä = apua!

Elina V. kirjoitti...

Pakko tunnustaa että minunkin ensireaktio oli että apua, kissa ja kynttilä. Meillä ei saisi kuvaa otettua kun jo jonkun häntä olisi liekeissä. Onneksi Mäykynen on ilmeisesti hieman viisaampi näissä asioissa...

Rosie kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää Mäykyselle ja henkilökunnalle!

Hra Mäykynen kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille lukijoille!

Luolaleijona & Elina V: Mäykysestä ja viisaudesta kynttiläasiossa ei ehkä kannata puhua samassa lauseessa ;) Häntä ei niinkään ole vaarassa, mutta palomies Mäykysen tassu on palovammavaarassa, sillä herran mielestä kynttilän liekkiä pitää lätkiä etutassulla. Mutta kun toinen kuvaa ja toinen vahtii kissaa, niin jopa kuva kissasta ja kynttilästä onnistuu. Pian kuvanoton jälkeen kynttilä kyllä sammutettiin ja tyydyttiin pelkkään lyhdyssä olevaan tuikkuun, joka on kuitenkin hiukan turvallisempi kynttiläratkaisu kissataloudessa, vaikka toki sekin vaatii jatkuvaa valvontaa.

Elämänkulkija kirjoitti...

Tutkimusmatkailu on toki suotavaa, kunhan pysytellään kaukana kynttilöistä. :)

pulla kirjoitti...

niin, mitens se haaste, ottaako Mäykynen vastaan? Vallu siis haastoi Mäykysen pulinassa 1 pss:lla Mäymöriä Lahteen sunnuntaiksi? kts. pulinan ketju koskien ko näyttelyä!

Lendi kirjoitti...

Myöhäistä itsenäisyyspäivää. On muuten todella kaunis kuva!

Hra Mäykynen kirjoitti...

pullat: Juu on se ketju luettu, kuten varmaan kaikki muutkin pulinoiden ketjut ;) Mäykynen kuitenkin edelleen miettii asiaa... Mäymör-tarjous on toki houkutteleva ja haasteet yleensä otetaan vastaan, mutta tätä silti vielä mietitään, kun Lahteen on meiltä kuitenkin pidempi kuin lyhyt automatka. Varmaan henkilökunta tulee ainakin turistiksi ihmettelemään TICA-touhuja, mutta Mäykysen osallistumista edelleen pohditaan...