sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Pieni mutta pippurinen


Super strong personality :)

Sellainen oli eilen puolalaisen tuomari Anna Wilczekin yleisvaikutelma Ellistä. Kuvaus jatkui vielä: for me she is "α" cat - miten tuo sitten ikinä onkin tulkittavissa. Elli joutui taas kilpailemaan jo Turokista tutun KungsgardenCats My Flower Powerin eli Surin kanssa. Viimeksi Elli veti pidemmän korren, mutta tällä kertaa Surin rakenne viehätti tuomaria enemmän ja Elli sai tyytyä kakkossijaan. Nyt oli sitten Surin vuoro olla myös tuomarin paras ja edustaa paneelissa. Suri ja Elli ovat kovasti erilaisia jo ihan kokonsa puolesta. Elli on pieni: näyttelyssä parikin ihmistä totesi Ellin nähtyään, että ymmärtää nyt, miksi Elliä blogissa kutsutaan sintiksi. Suri taas on iso isolla iillä. Pikkuneiti-Suri painaa yli 3,5 kg, kun Ellin kohdalla vaaka ylittää vain nippa nappa 2,6 kg. Mutta Elli ei anna pienen koon lannistaa: minkä koossa häviää sen luonteessa voittaa. Tässä taloudessa on yksi lällykkäbengali ja se ei ole Elli.

Mäykynen sai CAPIB-sertinsä helposti, sillä kilpailua ei ollut. Siihen herran tie sitten katkesikin, joten iltapäivä meni molemmilla häkeissä löhöillessä. Mäykynen oli jo ainakin toistamiseen tuomarin mielestä liian elegantti. Hiukan heikosta turkin kontrastista tuli myös miinusta kun taas lihaksikkuudesta plussaa. Nämä samat asiat on kyllä jo luettu niin monesta arvostelusetelistä, että suurempia yllätyksiä ei Mäykysen näyttelyttäminen enää tarjoa.Yleensä kissanäyttelyt ovat tapahtumia, joissa ulkopuolista yleisöä on suhteellisen vähän. Messukeskuksen PetExpon yhteydessä pidetty näyttely oli kuitenkin poikkeus. Samalla sisäänpääsymaksulla pääsi erinäisten eläinten lisäksi katselemaan pienoismallimessuja ja lapsimessuja, joten ihmettelijöitä riitti. Mäykynen vastaanotti suurimman osan silityksistä, mutta pienestä varauteneisuudesta huolimatta myös Elli tuntui sietävän ihailijoita ihan hyvin.

Ellillä ja Mäykysellä oli vierekkäiset häkit, mutta aika paljon kaksikko viihtyi samassakin häkissä. Kaverin karvat oli hyvä sukia ojennukseen ennen arvostelua: turkki hyvin, kaikki hyvin.


13 kommenttia:

luolaleijona kirjoitti...

Raikkaan näköiset näyttelyverhot teillä :) Ompelin juuri viikolla yhden setin, pohja taitaa olla väriä myöten identtinen ja verhojenkin pääväri on valkoinen. Me ei sitten matkittu teitä ;D

Ellistä saa vähän sellaisen Pikku Myy -vaikutelman. Ääntä ja sisua löytyy, muttei kokoa :) Toisaalta varmaan ihan kivakin ettei tuomarin mielipide ole niin helposti tiedossa, on aina vähän jännitystä mukana.

Nunt kirjoitti...

Ihana asento tuossa ensimmäisessä kuvassa, häntä niin sievästi tassujen ympärillä :)

Mummi kirjoitti...

Tuomarin arvostelu osui aivan nappiin: Elli-Neiti on "a " cat for me, hurmaava pikku Myy. Pieni äärettömän tarmokas ja kaunis kissa. Kyllä se ennättää kasvaa vielä isoksikin kauniiksi ja tarmokkaaksi kissaksi.

Meinasin catnapata Elli-Neidin näyttelystä matkaani mutta Elli-Neidille löytyi siinä vaiheessa satakaksi jalkaparia joita sätkyttelemäälä se sanoi, että "ei minnekään, minä jään Mäykysen kaveriksi" Niin että Mummin pitää nyt tyytyä omiin kissoihin

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Mäykyselle uudesta tittelistä! Myös meidän Remua kehuttiin tänään elegantiksi ja Remu saikin ensimmäisen sertinsä 10-luokassa.

Jenni

sitruuna kirjoitti...

Eppu, "upeavartaloinen, tyylikäs ja elegantti", lähettää terveisiä tuomarille, että miten ihmeessä kissa voi muka olla liian elegantti?!? Eleganttiushan kuuluu jo kissan perusominaisuuksiin. Taisi tuomari olla koiranäyttelyn puolelta eksynyt väärään halliin. Höh.

Sirpa kirjoitti...

Oliko Mäykynen oikeasti PetExpossa? Nyt harmittaa kyllä suuresti, olisin ilman muuta tullut tervehtimään, jos olisin tiennyt. Istuin kyllä molemmat päivät hamsterinäyttelyn sihteerinä, mutta kai sitä jossain välissä olisi voinut muutaman minuutin varastaa. Jos siis olisi vain tiennyt...

Sirpa kirjoitti...

Pah, piti mennä edellisen postauksen kommentteihin tuo äskeinen...

Hra Mäykynen kirjoitti...

luolaleijona: Siis olet ommellut näyttelyverhoja, vaikka ette olleet näyttelyssä nyt viikonloppuna? Kai sitä noinkin voi tehdä :) Meillä verhoja ommellaan aina näyttelyä edeltävänä iltana/yönä. Nuo kuvan verhot valmistuivat siinä puolen yön paikkeilla perjantain vaihtuessa lauantaiksi ;) Ehkä niitä verhoja tosiaan voisi joskus ommella jo aiemminkin...

mummi: On tosiaan hyvä, että Elli osaa pitää puolensa pienestä koostaan huolimatta. Tiedä muuten millaisten sekopäisten catnappaajien matkaan joutuisi ;)

Jenni: Onnittelut Remulle! Toisin kuin Remulla Mäykysellä tuo eleganttius on tosiaan liiallista eikä enää positiivista rodunomaisuudellisessa mielessä.

sitruuna: Juu liian elegantti, eikä ollut edes ensimmäinen tuomari, joka näin totesi. Bengalipojan kuuluisi olla karskimman näköinen. Mutta ei me välitetä, Mäykysen kuuluu olla elegantti - muuten se ei olisi Mäykynen :)

Sirpa: Juu oltiin tosiaan PetExpossa lauantaina. Ehkä vielä joskus törmäät ainakin Elliin livenä, sillä ei tämä varmasti neidin viimeiseksi näyttelyksi jää :)

luolaleijona kirjoitti...

Oli kieltämättä vähän rikollinen olo rikkoa kaava ja ommella näyttelyverhoja aiemmin kuin viimeisenä yönä :D Vanhemman setin tein joskus tyylipuhtaasti yön pikkutunteina ennen näyttelyä ja se oli niin hauskaa että ajattelin tällä kertaa jättää kokematta ;)

Lendi kirjoitti...

Voi pippuri :) Voin vain kuvitella kun kotona tuo suurin on kaikista laiskin vaikka on nuorin :D

Mehukekkerit Veera kirjoitti...

voihan bengali! Me oltiin näyttelyssä sunnuntaina, harmi kun en nähnyt teitä. Mutta onneksi me oltiin sunnuntaina samalla käytävällä neljän bengali pennun kanssa ;)

Kai te Pirokkiin olette tulossa bongattaviksi?

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana tuo viimeinen kuva, vertaistuki on upeaa!

Hra Mäykynen kirjoitti...

verskinen: Ei olla valitettavasti tulossa Pirokiin. Seuraava näyttely Ellillä on todennäköisesti 6.6 Ery-Syd Hyvinkäällä. Tämä sillä oletuksella, että mahduttiin vielä mukaan.