sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Huh hellettä

Kohtuus kaikessa... myös lämpötiloissa.

Kukaan ei kilju ulos eikä meneillään ole edes tour de Mäykyn n:nnes takaa-ajo. On vain hiljaisuus, lintujen satunnainen liverrys ja KUUMUUS. Lämpömittarin elohopea yli +30 C ja kerrankin kissojen kuvaajalla ei ole ongelmana pysyä kuvauskohteensa perässä.

Mäykynen ja Elli ovat kuluttaneet aikaansa makaillen milloin missäkin. Viiksikarvakaan ei tunnu värähtävän, kun kaksikko viettää koko päivän mittaista siestaansa.
Välillä on tarjottu ulkoilumahdollisuutta, mutta edes Mäykystä ei metsäseikkailu nyt tunnu kutsuvan. Hetken jaksaa tsillailla angervon varjossa, mutta sitten suunta kääntyy taas vakaasti sisätiloja kohden. Vähäisistäkin ulkoiluista henkilökunta pääsee nyt helpolla, sillä flexin pää vain terassiin kiinni ja valvonta lukuhetken lomassa riittävät. Normaalisti varsinkaan Mäykystä ei voi ulkoiluttaa näin, sillä herra on todennäköisesti viimeistään minuutin kuluttua luikerrellut irti valjaistaan ja lähtenyt omatoimiulkoilulle lähimetsään. Nyt ei näytä olevan pelkoa paosta, sillä liikkeet ovat kuin hidastettuja. Jos valjaat irtoaisivatkin, niin löntystelevän karkurin saisi helposti noudettua takaisin.

Sääennustuksen vilkaisu on saanut henkilökunnan ennustamaan, että tuleva viikko saattaa jäädä historiaan Mäykylän hiljaisimpana kautta aikojen.14 kommenttia:

Musta ja Harmaa kirjoitti...

Silmät liikkuu...

sitruuna kirjoitti...

Meillä on sama meno. Tossa makaa kaks raatoa sellaisina metrin pituisina suikuroina.

Sirpa kirjoitti...

Täälläkin on ollut päivisin hiljaista ja Kollossa on ollut enemmän liikettä vain (aamu)öisin.

Nunt kirjoitti...

Suvi, jolla on suht vapaa pääsy ulos, on sekin viettänyt viime päivät lähinnä sisällä maaten... Ja koirakin on ihan naatti, omistajasta puhumattakaan.

ella kirjoitti...

Samaa meininkiä siis muuallakin.. Täällä vipattaa välillä hännänpää kesken unien, mutta muuten rojotetaan oikosenaan joko kyljellään tai selällään mahaa tuulettaen. Illalla on miltei pakotettava kissaneiti leikkimään, jotta viileämpänä yöaikana malttaisi puuhastella hivenen rauhallisemmin.

sea kirjoitti...

Meilläkin vain maataan, joko parvekkeen avonaisen oven edessä (huom ei parvekkeella) tai reilu metrin säteellä lattiatuulettimesta. Parvekkeelle mennään vasta kun aurinko katoaa viereisen talon taakse ja nää aamuyöt on sitten se paras aika.

Jenni kirjoitti...

Eipä mitään lisättävää, tutulta kuulostaa. Toto ja varsinkin Cisu kyllä lähtisivät ulos myöhään illalla tai varsinkin aamuyöstä, mutta eivät raukat ole päässeet.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä on aika samanlainen meininki. Lilja on välillä innostunut vähän leikkimään, mutta muuten kissat vain makaavat. Jasper on pyytänyt aika paljon ulos, mutta en ole viitsinyt lähteä, kun tuolla ulkona on vielä kuumempi kuin sisällä.

Juha kirjoitti...

Meilläkin kissat näillä helteillä keskittyvät lähinnä gravitaation pysyvyyden testaamiseen, mutta haluavat kyllä ulos kävelylle normaalisti. Siellä sitten lähinnä löntystellään, seisoskellaan, makoillaan ja mussutetaan heinää.

anu kirjoitti...

Tästä taloudesta löytyy yksi erittäin läkähtynyt siperiankissa neljän pentunsa kanssa. Eilen mammakissalla oli niin kuuma, että se koitti ihan vakavissaan asettua pakastimen hyllylle lekottelemaan kun ihmiset ottivat kaapista jäätelöä. Sinne se ei harmikseen voinut kuitenkaan jäädä vaan joutui korvikkeeksi tyytymään kylmäkallella viilennettyyn pesäkoppaan. Hyvin sekin näytti kuitenkin kelpaavan...

Hra Mäykynen kirjoitti...

Kovasti samalta tuntuu vaikuttavan meno kaikissa kissatalouksissa näillä helteillä. Varsinkin siperiankissalle voisi näiden helteiden kuvitella olevan rankkoja, vaikka en sitten tiedäkään onko sillä lopulta kuumuudenkestävyydessä merkitystä, onko rodun taustat lähempänä Siperiaa kuin viidakkoa.

anu kirjoitti...

No ehkä sillä siperialaistaustalla on se merkitys, että niillä on kesälläkin vähän paksummin tuota karvaa:) Tai siis tällä ainakin on, hää ei niin kauheasti näyttänyt varistavan tänä keväänä. Olis kannattanut.

Elina kirjoitti...

Ooh mikä ilmestys ^^

Furensic Evidence kirjoitti...

Taas niin mainioita kuvia, tuo ensimmäinen varsinkin! Meillä ralli pyörii normaalisti, kiitos ilmalämpöpumpun, joka helteellä tomii viilennyslaitteena.