sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Rentoa lomailua

Täällä ei ole tuuperruttu helteeseen, vaikka blogin hitaasta päivitystahdista joku niin onkin saattanut jo luulla. Täällä lomaillaan, otetaan rennosti ja tehdään ihan mitä huvittaa. Mäykynen ja Elli tosin eivät suostu allekirjoittamaan viimeisintä väitettä, sillä ulkoilutus- ja ruokintatarjonta jättävät vielä paljon toivomisen varaa.

Elli on tyytymätön ruokatarjontaan, sillä pikkuneidin ruokahalu on muuttunut pohjattomaksi. Neiti syö kaikein ja kaikkea — myös ne pahat ruoat, joille Mäykynen viitsii suoda korkeintaan yhden vilkaisun ja pari tuhahdusta. Pikkuneidin jätesiivouspalvelu myös saapuu henkilökunnan ruokapöydälle jo ennen kuin henkilökunta on ehtinyt lopettaa ruokailunsa: eihän tällaisilla helteillä sovi hidastella tai ruoantähteet alkavat ikävästi haiskahtaa. Elli on epäonnekseen nyt joutunut tehostettuun ruokintaseurantaan, sillä henkilökunta on alkanut epäillä, että 3,4 kg on neidille tällä erää ihan sopiva paino. Eihän se paljon ole, mutta noin pienellä ja sirolla ei painotavoite voikaan olla ihan samaa luokkaa kuin Mäykysellä. Zooplus sen sijaan näyttää tukevan Ellin kasvutavoitteita, sillä viimeisessä tilauksessa Ellille tilatut 100 gramman Animonda Exotic Ostrich -kissanruokapussit oli vaihdettu 400 gramman Animonda Carno -koiranruokatölkkeihin.

Ulkoilutuspuolella ei kuulu mitään uutta. Mäykynen pääsee ulos aivan liian harvoin. Epäolennaista on onko lenkkeilykertoja päivässä nolla vai viisi, sillä joka tapauksessa niitä pitäisi olla enemmän. Elli tyytyy vähempään ja pikkuneidin kiljuntaa joutuu kuuntelemaan vain, jos neiti jätetään sisälle Mäykysen päästessä valjastelemaan. Silloin neiti sitten kiljuukin koko keuhkokapasiteetillaan. Ilman Mäykystä ulos ei taas oikein kannata lähteä, sillä silloin valjastelu on pelkkää nyhjäystä. Kaverin seurassa pikkuneiti ulkoilee sen sijaan jo hyvinkin reippaasti ja vauhti vain kasvaa, jos vastaan tulee haukkuvia koiria. Tänään oli päästy jo kauaksi kotoa, mutta kolmen koiran kohtaaminen olikin sitten Ellille hiukan liikaa ja kotimatkaa voisi sanoa jo hyvinkin lennokkaaksi.

Mäykylästä ei siis ihmeempiä uutisia tällä erää. Lomailu jatkukoon!

8 kommenttia:

Irmeli kirjoitti...

Miumiumiu, sapuskan varastaminen henkilökunnanlautaselta on meilläkin erittäin mieleinen harraste. Tosin henkilökunta ei siitä pidä ja aina tulee lähdöt...

Kiva blogi, kivoja kissoja, kivoja kuvia.

Susanna&Samina kirjoitti...

Juu, se on toi henkilökunta ekaks koulutettava kunnolla, koska muuten on toivomisen varaa kaiken aikaa. Ne kun ei aina ymmärrä omaa paikkaansa eikä huomaa mitä tuli taas mokattua. Meillä on toi ruokapuoli oikeen hyvässä kuosissa ja hiekkiksenkään suhteen ei oo valittamista. Mutta äippä aikoo jättää meijät taas heitteille, kun se lähtee pariks viikoks Hesaan ja semmonen pelihän ei vetele! Mutta kuka nyt meitä kuuntelis! Kotona me kyl ollaan ja Irma täti hoitaa hyvin, mut hei, kaks viikkoo on ihan karseen pitkä aika ilman äippää!!

Anonyymi kirjoitti...

Tällä hetkellä ei ole omaa kissaa, mutta entisiltä ajoilta muistan mainiosti tuon miten tällaisilla keleillä pitkin huushollia makaili ikäänkuin kissojen TALJOJA... vrt. Mäykynen telkkarin päällä... Voisiko paljon litteämpi olla...

ella kirjoitti...

Telkkarin päälle näkyisi olevan asemoituneena aito Monorail-Elli :D

Anonyymi kirjoitti...

Meillä etsitään viileämpiä paikkoja kuin television päällys litteänä retkottamiseen.
Ja ollaan katkeraakin katkerampia kun ei päästä omin päin ulkoilemaan kun emäntä on ollut niin saamaton että vasta nyt on teettämässä uutta ulkoilutarhaa talvella romahtaneen tilalle. Ja rakennusmieskin lusmuilee; syyttää lomaa ja hellettä niin että projekti ei etene juuri mitenkään. Huoltohenkilökunta joutunee näiden laiminlyöntien takia uudelleen koulutukseen

sitruuna kirjoitti...

Meillä on ilmeisen kelpaamattomat sapuskat, kun enää ei mene kummallekaan kuin possun sydän ja raksut ja pari mössöruokaa. Ei mee Mäymörin kani-, kana- tai kalkkunajellykään, kummallekaan. Pah. Mutta ensi kerralla tilaan tuota strutsia kokeeksi meillekin, bongasin sen viimeksi tilausta tehdessä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihastuttavat Mäykynen ja Elli. Tuo "tassut ojossa" pitää olla bengalitapa, sillä aiemmat kissani eivät ole koskaan niin tehneet. Nerokin nukkuu aina etutassut pitkin pituuttaan ja kuvat näyttivät oikein tutuilta... ;0)

Täälläkään ei ruoka oikein maistu parhaalla mahdollisella tavalla, joten Nero-pojulla on edessä kohta lihotuskuuri. Liikaa liikuntaa eli valjastelua helteistä huolimatta.

Hra Mäykynen kirjoitti...

Molemmissa kuvissa on tosiaan tällä kertaa Elli.

sitruuna: Meillä kaikki Carny Exotic maut (strutsi, buffalo ja kenguru) ovat kelvanneet hyvin. Ellillehän nyt kelpaakin kaikki, mutta myös Mäykynen on syönyt noita. Vaikka ei Mäykynenkään kyllä nirsoudessaan kovin korkealle tasolle yllä.

Anonyymi (Nero): Meillä lähinnä Elli harrastaa tassut ojossa nukkumista. Mäykystä en juurikaan ole tuollaisessa asennossa nähnyt, joten ilmeisesti myös bengalikohtaista tämä.