torstai 25. elokuuta 2011

Interaktiivista raksutusta?

Tänään oli taas pakettipäivä ja heti aamutuimaan postipoika raahasi Mäykysen ja Ellin ovelle ison laatikollisen ruokaa ja toisen hiekkaa. Onneksi postin ihmisetkin sentään näyttivät tajuavan, että ulosmarssin työpaikaltaan voi tehdä vasta kun elintärkeät lähetykset on toimitettu perille.

Henkilökunta oli taas tilannut vähän yhtä sun toista, kun ostoskärryn täyttö on tehty nettikaupassa niin suunnattoman helpoksi. Olipa tällä kertaa mukaan eksynyt myös tarjouksessa ollut Catit Design Senses Feeding Labyrinth -raksutorni, joka mainostekstin mukaan tarjoaa kissalle älyllistä haastetta ruokahetken lomaan. Mikäs sen kätevämpää kuin tehdä raksujen syönnistä antoisa aktivointihetki!

Hätähousu henkilökunta luki ohjeet huonosti ja tajusi vasta jälkikäteen, että oli heti kasannut raksulabyrintin haastavimpaan kokoonpanoon. Onneksi Mäykynen ei vähästä hätkähdä, vaan alla herra esittelee raksuaktivointia parhaimmillaan: 
Mäykysen ratkaisumalli nro 1. Pönttö pystyyn, raksut sisään, kahden sekunnin odotus, reipas huitaisu tassulla ja problem solved. Herran mielestä lautaselta syöminen on jotenkin sivistyneempää, mutta Mäykynen ei ole turhantarkka: henkilökunnan mieliksi herra voi napsia raksunsa lattialtakin.

Syvä huokaus. Tosin täytyy myöntää, että Mäykysen ratkaisu ei yllättänyt henkilökuntaa, vaan se oli suorastaan ennalta-arvattava. Jos älypeli on sellainen, että sen voi helpoiten ratkaista raa'alla voimankäytöllä, niin Mäykysen mielestä olisi suorastaan hölmöä tuhlata aikaa johonkin pikkusievään tassutteluun. Sellaisen hienostuneen järjenkäytön herra jättää suosiolla Ellille.Henkilökunta ei kuitenkaan niin vaan luovuttanut, vaan torni pystytettiin uudelleen, jos Mäykynenkin vaikka suostuisi käyttämään sitä ohjeiden mukaan. Ihan kirjan mukaan ei taaskaan menty, mutta Mäykynen päätti näyttää, että ei ole mikään yhden ratkaisun mies. Hiukan tuntuisi vanne kiristyvän pään ympärillä, mutta ehkä tämä on sitten sitä aivojumpaa?Viitsisikö edes vaivautua?

5 kommenttia:

kio kirjoitti...

minusta jotenkin tuntuu että meidän kissoille jäisi nälkä (mikä ei yhtään paha juttu tässä painoluokassa)

Saara kirjoitti...

Mietin tuon hankkimista kans kun sen uutuuksissa näin, mutta meillä tuonkaltainen rakennelma raksuilla olisi kokoajan kaadettuna kun on enemmän niitä reipashenkisiä raksunsaalistajia täälläkin...

ella kirjoitti...

Hienoa Mäykynen, ei kun vaan kuppi nurin! :D Todennäköisesti reipas ja voimakastassuinen neitimme ratkaisisi ongelman samalla tavoin. Mitäpä sitä turhia viivyttelemään ja kikkailemaan.

sitruuna kirjoitti...

Ilmeisesti lähestymistapa on lajiriippumaton. Tein muinoin duunia lääketutkimuksen parissa, jossa testattiin turvallista pakkausta lapsille (tai siis pakkausta, johon lapset eivät pääse). Pojat repivät pakkauksen silpuksi ja tytöt nyhräsivät sen kimpussa kärsivällisesti ratkaisua etsien.

Anonyymi kirjoitti...

Hihhih, ihana postaus ja ihania nuo sinun kisut!