maanantai 13. huhtikuuta 2009

Hurja pääsiäisseikkailu


Joonas 'Tiikeri' Mäykynen on viettänyt vauhdikkaan pääsiäisloman. Äkkiseltään saattaisi kuvitella, että citykissan elämä on vain rauhallista vaellusta asfalttierämaassa. Mäykynen on kuitenkin valinnut haasteellisemman polun Keskuspuiston viidakossa. Siellä sulamisvesilätäköistä innostunut täplikäs suokissa hämmensi ohikulkijoita. Eräs keski-ikäinen nainen jopa keskeytti kännykkäpuhelunsa: Mun täytyy nyt hetkeksi lopettaa, mä soitan sulle ihan kohta takaisin, ja kyseli sen jälkeen Mäykysen henkilökunnalta: Miksi toi kissa on tuolla hyisessä vedessä? Tässä vaiheessa herra Mäykynen vilkaisi naista ja kahlasi kaikessa rauhassa entistä syvemmälle lätäkköön.


Jokainen kunnon kissa osaa myös kiivetä, myös muualla kuin kiipeilypuussa. Mäykynen harjoittaa taitojaan säännöllisesti lähiympäristön puissa ja henkilökunnan suureksi iloksi herra osaa tulla puista myös alas. Flexi tosin toimii tässäkin harrastuksessa ikävänä rajoittimena. Mäykysen ulkoilu alkaa olla niin vauhdikasta, että herran iloksi on jo suunniteltu pidemmän flexin hankintaa. Sen turvin Mäykynen saisi jatkossa seikkailla entistä vapaammin ilman jatkuvasti matkaa hidastavia töksähtäviä pysäytyksiä. Vaviskaa risut ja männynkävyt: Täältä syöksyy hurja Mäy!

13 kommenttia:

Kainaloinen kirjoitti...

VAU! Siis vitsi mitä kuvia! Vähemmästäkin sitä lopettaa puhelun kesken kun näkee pienen kissapedon kahlailupuuhissa. ;)

Meillä on kahdeksan metrin fleksit kissoille. Ensin suhtauduin niihin vähän skeptisesti mutta ovat osoittautuneet käytössä varsin toimiviksi peleiksi. Välillä naru yrittelee mennä vähän solmuun risukossa, mutta siihen auttaa palvelusväen nopeampi perässä tarpominen. ;) Ja meillä esim. Seppo on sellainen yhtäkkinen pomppija ettei aiempi kolmemetrinen flexi tahtonut riittää oikein mihinkään.

sitruuna kirjoitti...

Meidän ulkoilumaasto on kyllä superankeaa verrattuna teidän maastoihin... kateeks käy.

Me vaihdettiin just kolmemetrinen flexi viisimetriseen, mutta varmaan voisi olla kahdeksankin. Toikin ehtii tökkäilemään kiitettävästi.

Jenni kirjoitti...

Hui, onneksi Mäykynen ei pyri hallitsemaan Espoon keskuspuistoa, siinä kyllä syrjäytettäisiin meidän metsänkuningas heti vallasta. ;) Hienoja kuvia! Ja joo, heti pidempi flexi ostoslistalle. C sai heti 7-metrisen ja se on muuten paitsi risukossa rämpiessä ja puihin kiipeillessä tosi kätevä.

TA-MIIT kirjoitti...

Mäykynen on ihan mahottoman komea ja rohkea kolli. Mun sydän oikein läpättää noita seikkailukuvia katsellessa <3 <3

Kalakukko kirjoitti...

Minä taas vähän rajoittaisin sitä flexin pituutta.

Mitenkäs sitten suu pannaan, kun Mäykynen könyää vaikka koko 8 metrin flexinarun matkan johonkin petäjään, niin saattas olla huonompi homma...

Flexi on varmasti hyvä, mutta tuli vaan tälläinen mieleen.

Jenni kirjoitti...

Siitähän se onkin hyvä, että esim. nurmikolla tai tasaisessa maastossa flexin kanssa voi liikkua vapaasti kauemmaskin, mutta säätövaran ansiosta risukossa tai puissa kiipeillessä voi olla hyvinkin lyhyt hihna. C onnistui tosin loikkaamaan juuri puusta niin vauhdikkaasti, että seuraavaksi oli sotkeentua risuihin. Eli ulkoiluttajan flexisormen pitää olla valppaana :)

Mirja kirjoitti...

Käy kateeksi kun on noin hienon näköinen maasto. Meiltä näkyy ikkunoista pelkkää lunta ja loskaa vielä. :/

sitruuna kirjoitti...

Niin no sitä flexiähän ei tarvitse päästää tappiin asti, että sikäli 8 m flexi ei tarkoita kattia 8 metrin korkeudella männyssä.

Meillä kiipeillään kans pihalla puihin, oman kotoisen kiipeilypuun lisäksi. Kotona rajoittaa katto ja ulkona se flexi.

Ana kirjoitti...

Voi Mäyky sun kanssas :-D Vai uimaan vielä, hihi!

Hra Mäykynen kirjoitti...

Mäykynen olisi vihreä kateudesta, jos tietäisi, että kaikilla muilla on jo pitkät flexit. Meidän on vain onnettomat viisi metriä lyhyt. Pari lisämetriä täytyy laittaa kiireesti ostoslistalle. Ja ei tosiaan huolta, että pidemmän flexin myötä Mäykynen killuisi puun latvassa tai olisi solmussa pusikossa: sen takia noissa flexeissä on kelastoppi ja se on ollut ahkerassa käytössä jo tämän lyhyenkin mallin kanssa. Viisi metriäkin kun saa jo aika hyvin solmuun jossain risukossa ;)

Hanninski kirjoitti...

Valtterilla Caspianilla ja Aslanillakin on 8 metrin flexit ja nekin ovat joskus vähän liian lyhyet. Oltiin juuri kissaherrojen kanssa viikonloppuna kuvausmatkalla metsässä kissablogin kuvittamista varten - http://kissakopla.vuodatus.net - ja en olisi luopunut yhdestäkään metristä. Suosittelen Mäykysellekin lisämetrejä lämpimästi :-)

pulla kirjoitti...

Pro- ulkoiluun suosittelemme Suokissalle esim. Flexi-1 8m:ä, Pullalan ulkoilueksperttiä eli Lilliä ei lyhyemmän jojon päässä kannata edes kuvitella lähtevänsä ulkoilulenkille viemään!!

Luolaleijona kirjoitti...

Aivan upeita kuvia! Mäykysellä on kyllä aivan mahtavat ulkoilumaastot. Meillä pitää pysyä visusti keskellä nurmikenttää ettei osu tassut lasinsiruihin, tosin kattimukset on muutenkin vasta aloittaneet ulkoilun opettelun. Eli meille riittää 5m fleksi vielä pitkään, menohaluja ei vielä ole laisinkaan :D