perjantai 10. huhtikuuta 2009

Kohtaamisia: Jyrä ja pora


Mäykynen on käynyt päivittäin ulkona seuraamassa kevään etenemistä. Tänään rentouttava ulkohetki ei kuitenkaan ehtinyt edes kunnolla alkaa, kun edessä oli iso ongelma. Koira kehtasi kulkea aivan Mäykysen kotirapun edestä! Herra ei moista niin vain sulata, sillä kaikenlaisia hiippareita ei täällä kaivata päiväkävelyjä häiritsemässä. Jos koira olisi vain mennyt ohi, niin hyvä niin, mutta mokoma jäi tuijottamaan Mäykystä. Eihän siinä muu auttanut kuin suunnata selvittämään asiaa. Tassu ojossa ja häntä kaarella Mäykynen lähti ajamaan tunkeilijaa pois. Pienoinen kokoero ei herraa näyttänyt liikuttavan. Mitä sitten, jos toisella on painoa marginaalisesti enemmän: jopa eläinlääkäri on kehunut Mäykysen lihaksistoa. Jyrä-koira tuntui onneksi olevan lähinnä huvittuneen kiinnostunut Mäykysen pullistelusta. Henkilökunta ei kuitenkaan päästänyt Mäykystä läppäisyetäisyydelle, sillä emme tiedä, miten Jyrä olisi suhtautunut naarmuihin nenässään. Mäykynen ihmettelee, miksi henkilökunnan luottamus herran reviirinpuolustuskykyihin horjui tällaisella kriittisellä hetkellä.


Koiraepisodisodin jälkeen matka jatkui, mutta eipä aikaakaan, kun naapuriyhtiöstä alkoi kuulua remontin ääniä. Joku kehtasi porata keskellä pitkäperjantaita! Herra Mäykynen oli moisesta aivan tolaltaan. Mäykynen jähmettyi pusikkoon ja höristeli korviaan. Kun metelöinti ei loppunut, päätti herra lopulta ottaa jalat alleen ja rynnisti kotiovelle. Mäykynen ei vähästä säikähdä, mutta tervettä pelkoa on syytä kunnioittaa.

5 kommenttia:

Ella kirjoitti...

Teidän Bengali-herra on kovin kiinostava. Meidän Bengali-neiti on aika laiska ja pulskassa kunnossa.

Vulpes kirjoitti...

On se Mäykynen kyllä rohkea poika kun noin isolle koiralle uskaltaa mennä näyttämään kuka täällä määrää. :)
Wallullakin olisi valjaslenkeillä kova hinku lähteä koirien (ja kissojen) perään ja näyttää kenen mailla sitä oikein juljetaan kuljeskella, mutta tylsä henkilökunta estää pojan ei-niin rauhanomaiset aikeet.

pulla kirjoitti...

ei toi jyrä (anteeks vaan mäykynen) kauheen pelottavalta tuossa näytä mutta ainahan kannattaa ottaa varmanpäälle!!!
ps. ens yönä kannattaa olla supertarkkana, se muniva sulkapyrstö saattaa hiiviskellä kulmilla ;-D

Sirpa kirjoitti...

Kunnon kissa ei anna kokoeron hämätä. :D Aina voi vähän pullistella itseään (vaikkapa karvat ja häntä pörhölle) niin vastaantulija tietää kenen kanssa keskustelee. :) Kun ollaan tutustuttu kunnolla niin voidaan tulla koiran kanssa kamuiksikin. Kollo

sitruuna kirjoitti...

Hyvä Mäykynen, kyllä se koira hännänasennosta tietää minkälaisen tyypin kanssa on vastakkain joutunut!