maanantai 21. joulukuuta 2009

HiirikoppailuaLeikkien kestosuosikki on ollut jo pitkään hiiri koriin. Henkilökunnan mielestä leikki on tylsä ja loppuunkulunut, mutta meiltähän ei kysytä. Herra Mäykynen kantaa hiiriään säännöllisesti henkilökunnan jalkoihin ja kiehnää rappusissa, jotta laiska henkilökunta tajuaisi tulla yläkertaan kiipeilypuun luo.

Leikkiin kuuluu hiiren heittäminen puuhun Mäykysen toimiessa Pilvilinnansa ylimpänä hiirikopparina. Leikin haastavuutta henkilökunnalle on viime aikoina lisätty, sillä enää heiteltäväksi kelpaavat vain suosikkihiiret. Tylsät hiiret torjutaan tassuniskuilla tai sitten niihin ei reagoida mitenkään. On henkilökunnan ongelma käydä hakemassa ne Pilvilinnasta, jos niitä sinne välttämättä haluaa viskoa. Mäykynen ei niiden takia viitsi vaivautua ja kavuta hiiri suussaan lattiatasolle.

Torjuntoja koppien sijaan joutuvat kestämään ajoittain myös suosikkihiiret. Ennen töihin lähtöään henkilökunta heittää Mäykyselle hiiren koriin. Kokemuksen kautta herra on ilmeisesti oppinut, että hutiheitot uusitaan ja henkilökunta armollisesti odottaa, että Mäykynen saa kunnon kopin ennen herran julmaa hylkäämistä. Nykyään kotoa lähteminen saattaa edellyttää jo noin kymmentä heittoa, sillä Mäykysen koppaustaidot tuntuvat olevan arkiaamuisin hieman huonossa terässä. Suosikkihiiriäkin läiskitään tassulla maahan sen sijaan että otettaisi koppeja. Jos sitten otetaankin koppi, niin hups, ote usein lipeää. Ja jos ote pitääkin, niin viimeistään hiiren suuhuntunkemisvaiheessa leuat loksahtavat auki ja hiiri-parka pudota mätkähtää lattialle. Oho!

Lisäjännitystä hiirikoppailuun Mäykynen luo seikkailemalla ajoittain Pilvilinnansa reunoilla ja jopa ulkopinnalla. Mikään pakkohan hiiri suussa ei ole lähteä keikkumaan kapeille reunoille, mutta kai vauhtia ja vaarallisia tilanteita voi näinkin itselleen luoda. Välillä touhu on näyttänyt niin pahalta, että henkilökunta on rynnännyt apuun, kun Mäykynen on roikkunut ulkopinnan huovassa enää vain etutassujensa varassa. Mutta niinpä vain herra on aina tilanteet itsenäisesti selvittänyt eikä toistaiseksi katonrajasta ole mätkähdellyt maahan kissoja. Silti henkilökunta arvostaisi, jos kaikkein hurjimmat trapetsitaiteilut ja ihmisasukkien mielenrauhaa järkyttävät temput jätettäisi väliin.


Joskus Mäykystä ottaa päähän nykyisen asunnon edeltäjäänsä hiukan matalampi huonekorkeus.

12 kommenttia:

sitruuna kirjoitti...

Hei meillon tollainen samanlainen pallosysteemi. Paitsi ettei siinä ole noita sulkia enää...

Meillä oli myös koppailuleikki, kirjahyllyn päälle piti heitellä hiiriä, ja Mauno sitten tiputteli niitä sieltä alas. Tai ehkä se oli enemmänkin maalivahtileikki. Ikävintä oli, että Maunon maalivahtitaidot eivät aina olleet ihan maajoukkueluokkaa, joten ihan kiitettävä määrä hiiriä päätyi hyllyn taakse. Tätä leikkiä ei ole enää leikitty, koska uuden kaapin päällinen ei ole ollenkaan kiinnostava paikka.

Jenni kirjoitti...

Mäykynen on kyllä ovela! Paitsi ehkä tuossa alemmassa kuvassa... Ei saisi nauraa toisen kuhmulle, mutta kovasti pisti hihittymään ko. kuva. :)

Ana kirjoitti...

Ilmeet! Ilmeet! :-D Miten aina voi olla kamera paikalla just oikealla hetkellä, kun meillä ei koskaan!!??

Anonyymi kirjoitti...

Upeita kuvia taas kerran! Olen lukenut Mäykysen edesottomuksia jo pitkän aikaa ja kuuluu aamurutiineihini käydä tarkastamassaa, mitä Mäykyselle kuuluu. (Kuten Maunolle&Epullekin.) Kiitos, kun jaksatte pitää mahtavaa blogia! Mäykyselle rapsutuksia leuan alle ja mukavaa joulun odotusta!!

Villasukka kirjoitti...

Upeita kuvia! Meillä töihinlähtö rutiineihin kuuluu Pikin rapsuttaminen ihan joka puolelta kolmeen kertaan herran maatessa tassut taivasta kohti eteisen lattialla.

Elina V. kirjoitti...

Hyvin on mäykynen taas keksinyt keinon aktivoida omistajiaan ;)

marjis kirjoitti...

Ihania kuvia taas Mäykysestä. :)
Hyvää joulua teille!

Lendi kirjoitti...

Taiteilija Mäykynen ;)

Miirun poppoo kirjoitti...

Kyllä sä Mäykynen keksit hyvin keinoja joilla ihmiset saadaan liikkelle tai myöhästymään töistä. Pitäähän noita ihmisiäkin välillä vähän liikuttaa, kun nekin aina huolehtii meidän kissojen liikunnan saannista.

Jenni kirjoitti...

Vielä: hyvää joulua koko herrasväki Mäykyselle!

Mira kirjoitti...

Hyvää Joulua Mäykkikselle! Toivottelee Pilvi ja Pikkis

sitruuna kirjoitti...

Oikein lämmintä ja kippurahäntäistä joulua Mäykyselle ja henkilökunnalle!