maanantai 2. elokuuta 2010

Lomaekstra, osa I

Edellisistä löhöilyjutusta huolimatta Mäykynen ja Elli ovat harrastaneet myös aktiivilomailua. Kaksikko on viettänyt aikaa jossain kaukana Kehä III:sen ulkopuolella. Mäykynen ja Elli eivät taida tietää missä, mutta pitkä automatka sinne ainakin oli. Mäykynen kulutti ajan huutamalla ja Elli nukkumalla. Välillä pikkuneiti tosin heräsi ihmettelemään, miksi toinen rääkyy lähes tauotta, vaikka mitään ei näyttänyt tapahtuvan ja ajan olisi voinut kuluttaa rennosti sikeitä vedellessä.


Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa... Ellin vakioilme, mutta mikä saa Mäykysenkin hämilleen?Näin isoa juomakuppia ei olekaan ennen nähty! Metsän vaihtuminen rannaksi sai kaksikon liimaantumaan paikalleen. Kahlaavaa bengalia ei nähty, vaikka pitkällisen houkuttelun jäkeen Mäykynen saatiin pikaisesti käväisemään rantakivillä asti. Sitten kaksikko kuitenkin jätti ylisuuren juomakupin ja palasi hyvillä mielin metsään.Viidakon valtias? Elli viihtyi metsässä kuin kotonaan. Ei koiria. Ei kirkuvia lapsia. Ei lässyttäviä tätejä. Rauhallista ja hiljaista. Ihanaa!Kuuma päivä tuntui väsyttävän erityisesti Mäykystä ja herra piti taukoa mustikanvarpujen seassa.Reippahasti käypi askeleet: Elliä ei kuumuus juuri hetkauttanut.Tarkastaja ehti tutkia myös puupinon: polttopuulaatua selvästi. Asiantuntijan oma työturvallisuus meinasi kyllä päästä hiukan unohtumaan ja lopulta henkilökunta keskeytti tarkastuksen ennenaikaisesti.Vielä paluumatkallakin pikkuneiti jaksoi kipittää innokkaasti. Aito maaseutukissa? City-kissa Mäykynen oli sen sijaan jo hiukan tympiintynyt helteisen metsäretkeilyyn. Vannoutunut ulkoiluintoilija kannettiinkin lopulta viimeiset metrit ja sitten viilennyttiin hetki kylmien ja märkien pyyhkeiden alla. Päiväunien jälkeen oltiin kuitenkin jo valmiina uusiin seikkailuihin.

6 kommenttia:

Nunt kirjoitti...

Voi noita Ellin silmiä, joka kuvassa niin ammollaan kuin voivat, ettei vaan mikään menisi ohitse :D

Skrs kirjoitti...

Ihania kuvia! Rapsutuksia Harrin ja Donin isäntäväeltä.

Susanna&Samina kirjoitti...

Nonni ja Ellillä taas silmät lautasena, onks ne aina sillä selällään? Maallahan on aina mukavaa ja Elli oivalsikin sen oitis mutta Mäykynen ei taida olla mikään maalaiskissa. Siellä sitä ihmettelemistä varmaan riittää!

Ana kirjoitti...

Oikeita viidakkokissoja! Rrrauh!

kio kirjoitti...

teillä on aina niin ihania kuvia!

luolaleijona kirjoitti...

Citykissan unelmalomapaikka! Välillä kyllä hirvittää katsoa noita Ellin kuvia - eikö teitä pelota, että siltä putoaa silmät päästä? :D