torstai 19. elokuuta 2010

Komisario Mäykynen ja lentävän seepran arvoitus


Henkilökunta on ollut siinä uskossa, että työpäivien aikana kissat lähinnä nukkuvat. Näin on luettu monesta paikasta, ja kaikki mitä on kirjoitettu on tietysti aina totta. Mikään ei erityisemmin ole myöskään antanut aihetta uskoa jotain muuta.

Kunnes tänään henkilökunta ihmetteli kotiin tultuaan, miksi iso pehmoleluseepra on keskellä olohuoneen lattiaa. No, ehkä myöhemmin kotoa lähtenyt henkilökunnan puolikas oli sen siihen kiireessä heittänyt. Sitten olohuoneen nurkasta löytyi kuitenkin myös pehmolelukoira. Hmm... Molemmat pehmoeläimet ovat olleet yläkerrassa kirjahyllyn päällä. Nyt ne olivat alakerrassa lattialla. Kumpikaan henkilökunnasta ei muistanut aamukiireessä viskoneensa kirjahyllyn eläinlaumaa alakertaan, joten henkilökunta ehti jo miettiä senkin vaihtoehdon, että täällä on käynyt murtovarkaita. Harvemmin sellaiset kuitenkaan kai vain leikkivät pehmolelusotaa ja lähtevät muita jälkiä jättämättä. Vaihtoehdot kävivät siis vähiin ja epäilykset kohdistuivat väkisinkin Mäykyseen ja Elliin.

Koska ilman todisteita ei saa ketään syyttää, aloitettiin välittömästi rikostutkinta. Komisario Mäykynen osallistui tutkimuksiin aktiivisesti. Monilahjakkuutensa ansiosta herra pystyy samaan aikaan toimimaan sekä epäiltynä että rikostutkijana. Kirjahylly on niin korkea, ettei sinne tällä hetkellä oikein pääse loikkaamaan. Nyt kirjahyllyn viereen oli kuitenkin unohtunut keittiöjakkara, joka mahdollisti loikat yläilmoihin. Tarkempi salapoliisityö osoitti, että kirjahyllyn päälle kertyneessä pölykerroksessa oli tassunjälkiä erityisesti juuri pehmolelujen paikalla. Meillähän siis ei pyyhitä pölyjä juurikin siksi, että tarvittaessa jäisi enemmän todistusaineistoa. Komisario Mäykynen kävi kuitenkin tutkimusmatkallaan vahingossa sotkemassa todisteet tai tekemässä niitä hiukan lisää — miten sen nyt sitten tulkitsee.

Mutta miksi ihmeessä Elli tai Mäykynen olisi kuljettanut isoja pehmoleluja rappusia alas olohuoneeseen. Ei näissä leluissa ole kissanminttua tai valeriaanaa tai muitakaan kissan mielen sekoittavia hajusteita. Koskaan ennen ne eivät ole kiinnostaneet, eivätkä ne kiinostaneet enää illallakaan. Kuvaa pehmokoiraa purevasta Mäykysestä ei saatu millään eikä Elli suostunut retuuttamaan seepraa minnekään. Heppoisella pohjalla taidetaan olla ilman alibia ja näiden todisteiden varassa kehnoinkin puolustusasianajaja taitaisi voittaa jutun. Syytön kunnes toisin todistetaan.

Mitä täällä on Mäykysen ja Ellin päiväuniaikaan tapahtunut?

15 kommenttia:

Dima kirjoitti...

Olen itsekin miettinyt asiaa Pilvi-kissani kohdalla. Laitoin koneen webkameran tallentumaan päivän tapahtumat työpäivän aikana. Niin selvisi, että Pilvi pariin kertaan suoritti pikariehumiset ja kerran syömiset. Muun ajan nukkui.
Etteivät kirjoitetut asiat tosiaankaan päde kaikkiin kissoihin.

sea kirjoitti...

Tuo kuvaaminen olisi niin hauska idea, harmi kun ei ole mitään kameraa millä sellaista tehdä. :D

Jenni kirjoitti...

Cisusta tuossa ei ole mitään hullua. Hän painii joskus itseään isompien pehmolelujen kanssa ja erityisesti siirtelee tavaroita päivisin ympäriinsä. Erityissuosiossa on oman kankaisen kissanmajan siirtely - meillä henkilökunta ei hämmästy sen sijaintipaikan suhteen enää mistään, mutta kyllä esim. laatikot, vaatteet ja joskus tuolikin ovat siirtyneet meillä pitkiä matkoja. Kyllä kissakin saa sisustaa! Meillä pääepäilty on Cisu, koska siirtelyä esiintyy toisinaan myös ihmisten nähden. Toto sitten ehkä vain nukkuu päivisin...?

ella kirjoitti...

Tuutin Lyyti-täti kuljettelee tiettyjä pehmoleluja säännönmukaisesti tiettyihin paikkoihin riippumatta siitä, minne ne on kissalta piilotettu. Pääsiäispossu viedään keittiön nurkkaan, koiranpentu juomapaikalle ja Igor-hiiri pöydän alle. Järjestys on ehdoton, eikä leluja juuri koskaan tavata "väärästä paikasta". Yleensä lelujen paimentamista tapahtuu, kun ketään ei ole kotona, mutta syyllinen on varma, sillä toinen tätikissa ei välitä pehmoleluista pätkääkään.

Mamma N kirjoitti...

Toy Story 4 Mäykylän tapaan

Kun Komisario Mäykynen ja Elli-neiti kaikessa rauhassa ovat kauneusunillansa, alkaa tapahtumaan kummia. Seepra ja koira lähtevät liikkeelle. Yliluonnollisilla voimillaan ne päättävät mennä häiritsemään unia ja kapuavat paikaltansa kirjahyllyn päältä ja lähtevät tutustumisretkelle. Komisario Mäykynen herää tähän, eikä auta muu kuin mennä katsomaan, täältä ne lähtivät. Hmmm....samoja ovat roikaleet jotka kirjahyllyn päällä ovat asustelleet.

luolaleijona kirjoitti...

^ Tuohon Naukulan mamman Toy Story -teoriaanhan on tietysti lisättävä, että Mäykynen on varmasti käynyt hyllyn päällä vain tarkistamassa onko siellä enää pehmoleluja vai ovatko todellakin ne karanneet - siitä tassunjäljet. Vedenpitävä teoria.

Toinen kysymys on sitten, se, miksi lelut liikuskelevat ympäriinsä - ovatko ne kenties kissanruoan perässä vai varkauspuuhissa? (Täällä on eräs katsellut liikaa elokuvia.) Älkää vain kastelko niitä! ;)

ElsaFiona kirjoitti...

Mä taas luin vähän aikaa sitten tutkimuksen, jossa oli juurikin tutkittu kissojen tekemisiä omistajien poissaollessa kotoa. Yllättävää siinä oli, että kissat nukkuvat oletettua paljon vähemmän. Tutkimuskissojen kohdalla suurin aktiviteetti prosentuaalisesti päivän toimista oli ikkunasta ulos tuijottaminen!

Nunt kirjoitti...

Suvi on ihastunut kaikkeen karvaiseen ja on tavattu nuolemassa seuraavia: omaa karvaista kiipeilypuutaan (tästä myös revitään karvaa irti), pörröisiä polyesterivilttejä, kaikkia mahdollisia näkyville unohtuneita neuleita ja aika usein myös emännän päällä olevaa pitkää neuletakkia helmasta, koiran pörröisiä pehmoleluja, koiraa, liukuovikaappien karvaisia pehmusteita... Lista jatkuu loputtomiin. Ehkä tässä tapauksessa on kyse karvafetissistä?

Orja kirjoitti...

Sissi-sisko harrastaa aktiivisesti pehmolelujen pudottelemista kirjahyllyn päältä - meillä siis sinne pääsee melkoisen helposti, ja jostain syystä allekirjoittanut itsepintaisesti yrittää säilyttää hirvipehmoleluja hyllyn päällä... Se on ilmeisesti jotenkin kivaa kun se mätkähtää. Sitten kun lelu on lattialla, sitä voi vähän käydä härkkimässä, joten saattavat löytyä ihan mistä tahansa.

anselmi kirjoitti...

Yksikään rikos ei ole täydellinen. :D Ihana päivitys. Meidän Huugolla on muutama pehmo-otus, joiden kanssa painitaan (tuhisten ja puhisten). Painiin lähdetään kuitenkin vain silloin, kun (ISO) Tikru tai (pienempi) Poni on ensin asetettu jonnekin ns. Huugon paikalle. Eli, jos ko. tyypit ovat esim. kiipeilypuussa tai Huugon kopassa, silloin tulee tappelu! Ja tällöin "tyypit" yleensä löytyvät sängystä tai vessasta. :D Hölmöjä...

Musta ja Harmaa kirjoitti...

Mäyky on monilahjakkuus! Sekä epälty että tutkija. Helppoo neroille. We know these things.

pehmolelut kirjoitti...

Meillä kissa painii oikeiden hiirien ja myyrien kanssa ulkona :)

Furensic Evidence kirjoitti...

Hehe. Salapoliisiromaaneissa syyllinen välillä tekeytyy poliisin avustajaksi jotta siinä sivussa saa tietoja kuinka tutkimus edistyy. Ei kai Mäykynen sentään...? Ei tietenkään...

Meillä kyllä tapahtuu kaikenlaista silloin kun kissat ovat kahdestaan kotona, joskus ihan hirvittää. Kerrankin makkarin telkkari oli pudotettu, onneksi se oli ylösalaisin tv-tason ja seinän välissä ja ihan ehjä. Poliisia ei kutsuttu :)

Hukka kirjoitti...

Täällä alkoi mystisesti iso lattiamatto vaellella huoneesta toiseen kunnes kerran yllätin tikki-kissan kiskomasta mattoa oven läpi toiseen huoneeseen. Matto ei mikään kovin kevyt ole mutta näköjään kissalla riittää sisua ja voimaa sen raahaamiseen.
Pitäisi kyllä web-kamera virittää niin voisi noita kissojeni puuhasteluja jopa julkaista ihmeteltäväksi :D

Anonyymi kirjoitti...

Meidän kissat ainakin retuuttavat pehmoleluja. Erityisesti karvaiset nallet ovat suosittuja!