tiistai 9. kesäkuuta 2009

Katsastuksessa


Tänään oli vuositarkastuspäivä. Henkilökunnan töistäpaluuta seurasi ikävä yllätys, kun valjaiden sijaan Mäykynen pakattiinkin kantokoppaan ja kiikutettiin autoon. Matka CatVet-kissaklinikalle ei ole pitkä, mutta herra ehti silti protestoida äänekkäästi. Mäykynen ei hiljentynyt perille saavuttuammekaan, vaan eläinlääkäriaseman henkilökunta joutui jopa sulkemaan odotushuoneen ja toipumishuoneen välisen oven, kun herra jutusteli liiaksi toimenpiteeseen odottaneen kissan kanssa. Tämä kissa oli kuulemma odottelemassa rauhoitteen vaikutusta, mutta nukkumisen sijaan kissa keskittyi vertailemaan eläinlääkärikokemuksiaan Mäykysen kanssa: MäyyMauu jutustelu jatkui tasatahtisena vielä pitkään oven sulkemisen jälkeenkin. Lopulta juttukumppani kuitenkin ilmeisesti simahti ja Mäykynen joutui siirtymään monologin puolelle.

Eläinlääkärin vastaanotolla Mäykynen pääsi vihdoin ja viimein pois boksistaan. Tarkastus meni muuten hyvin, mutta suuhun ei olisi saanut katsoa. Tosin Mäykynen sai silti kehuja käytöstavoistaan, sillä vaikka herra tarmokkaasti huitoi lääkäriä tassuillaan, pysyivät kynnet kuitenkin piilossa. Hampaat olivat siistit ja hammaskivettömät, vaikka henkilökunta onkin ansiokkaasti lintsannut hampaidenpesussa. Mäykyselle on kyllä ostettu hammasharja ja tahna, mutta niitä on käytetty ehkä kaksi kertaa.

Mäykysen korvapattejakin ihmeteltiin, mutta niille ei keksitty mitään erityisempää syytä. Ötökänpuremia ja jotain polttavaa kasvia eläinlääkärikin epäili ja totesi, että allergiakin saattaa aiheuttaa vastaavaa. Toistaiseksi ei kuitenkaan enempää tutkittu, koska patit ovat jo kovaa vauhtia paranemassa. Suurin osa ruvista on irronnut ja tilalla on nyt siistit arvet ja aukot karvapeitteessä. Saa nähdä onko herra laikkukorvainen loppun ikäänsä. Henkilökunta elää vielä toivossa, että ajan myötä korvien väri tasoittuu entiselleen. Ennen vastaanotolta poistumista Mäykynen sai vielä rokotteen peppuun ja sitten alkoikin kotimatka ja armoton protestimäykynä.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taas ihana kuva herrasta. Kirjoitat kissastasi niin elävästi, että ihan heti tulee mieleen lääkärissäkäynnin tunnelmat.
- Elisa

ElliH kirjoitti...

Meillä asustaa bengali neiti Lilli. Lillin pahin painajainen on autoilu. Puolen minuutin välein neiti karjaisee autossa mau ja eläinlääkäri käynnit täällä pohjoisen leveysasteilla on tuskaa kun 150 kilsaa mennen tullen pitää kuunnella neidin möykkäämistä ;)
Mitäpä sitä ei tekisi lemmikkiensä puolesta ;)
Aurinkoista ja punkitonta kesää Mäykyselle ja omistajille!

Mari kirjoitti...

Ihana kuva Mäykysestä :) Meidän Vilpertti taitaa olla jotenkin ihan outo, kun eläinlääkärissä seistään kiltisti pöydällä, nuollaan eläinlääkärin kättä ja nuuskutellaan kaikkea mahdollista. Suuhun saa katsoa (ikävä kyllä hammaskiveä oli viime kerralla melkoisesti.. olisi ollut parempi jos suuhun ei olisi saanut katsoa) ja vemputella miten vaan :)
Joskus sitä vaan ymmärtää miten löllö-pöllön kissan omistaa :D

Menina kirjoitti...

Ai kun hienoa herrasmiehen käytöstä.
Mäykynen koitti selkeästi rauhoitella lajitoveriaan ahdingossa ja pelastaa tämän kamalalta koettelemukselta "Älä vain nukahda, pysy hereillä kaveri!" :)

Hyvä että pääsitte puhtain paperein katsastuksesta läpi. Meillähän on hampaiden puhdistus pian molemmille - harjauksesta huolimatta :(

Toivottavasti korvapattien mysteeri selviää ja Mäykynen pääsisi kokonaan eroon niistä. Jäämme odottamaan raporttia tästä ;)

Hra Mäykynen kirjoitti...

ElliH: Onneksi meillä eläinlääkärimatka on vain noin sadasosa teidän matkasta. Mökkeilymatkalla on kyllä istuttu herran kanssa reilu pari tuntia autossa ja siinä on mäykynää saanut kuunnella enemmän kuin tarpeekseen. Terveisiä Lillille Mäykyseltä!

Mari: Kyllä Mäykynenkin oli eläinlääkärille muuten ihan kiltti ja nuuskutteli myös innokkaasti ympäri tutkimuspöytää ja olisi mielellään laajentanut tutkimusaluettaan laajemmallekin. Mutta joku raja sentään sen suhteen, mitä kaikkea vieraat tädit saavat tehdä ;)

Menina: Korvapatit ovat jo häipyneet. Enää on vaaleat läiskät korvissa niiden tilalla. Nyt toivotaan, että niihin vielä joskus kasvaa karvat takaisin.

Anonyymi kirjoitti...

Nauratti :) ihana kissa.. harmi kuin itse olen allerginen, muuten kissoja olisi varmasti noin muutenkin kämppä täysi!