perjantai 7. elokuuta 2009

Terve ja iloisesti nuori


Herra Mäykysen alkukesäinen rokotusepisodi sai tänään vihdoin onnellisen lopun. ,kkkkkkkkkkkkk.ööööööööööööööööööä <- Mäykysen oma mielipide asiaan. Aamupäivällä matkattiin CatVetiin, joka on nyt valitettavasti paljon kauempana kuin ennen, jolloin Mäykynen asui melkein kivenheiton päässä kyseisestä klinikasta. Matka meni tottuneesti häkissä huutaen ja eläinlääkäriasemalla herra jatkoi mielipiteidensä avointa kerrontaa. Eläinlääkäri oli ilmeisesti jonkun akuutin pissavaivatapauksen vuoksi myöhässä puoli tuntia ja vaikkei tämä lomailevaa henkilökuntaa haitannutkaan, oli Mäykynen moisesta tuohtunut. Siis istutetaan kissaparkaa pienessä kuljetuskopassa jonkun lääkäriaseman lattialla. Eikä edes mitään intimiteettisuojaa: vieressä odotellut venäjänsininen tuijotti koko ajan uteliaana. Vastaanottovirkailijakin kävi lirkuttelemassa, mutta poistui paikalta, kun Mäykynen innostui kertomaan näkemyksistään hiukan turhan äänekkäästi.

Lopulta koitti Mäykysen vuoro ja herra pääsi tepastelemaan eläinlääkärin pöydälle. Vertahan siellä tahdottiin, kun tarkoitus oli kontrolloida kreatiiniarvo, joka rokotusepisodin aikana oli todettu pykälän verran liian korkeaksi. Henkilökunta hiukan epäili, että vuorossa saattaisi olla taas rauhoitus, kuten edellisellä verinäytteenottokerralla Mevetin päivystyksessä. Mäykynen on kyllä aina ollut kiltti, koskaan eläinlääkärin pöydällä ei ole sihisty, kynsitty tai yritetty purra. Sen sijaan herra on sitäkin ansiokkaampi kiemurtelija ja sätkijä sekä lisäksi protestoi vielä kovaäänisesti. Eläinlääkäri ilmoitti olevansa sen verran roturasisti, että epäili ettei hommasta selvittaisi ilman rauhoitetta. Koska Mäykysestä ei löytynyt kuitenkaan mitään rauhoittamista vaativaa vikaa, ei edes hammaskiveä, vaikka eläinlääkäri sitä suusta yritti kovasti etsiä, päädyttiin kokeilemaan verinäytteenottoa ilman rauhoitusta. Eläintenhoitaja haki Mäykyselle pimennyshupun päähän ja piti herraa tiukasti paikallaan samalla kun eläinlääkäri sörkki tassua neulalla. Tuohtunutta mäykynää lukuunottamatta verinäytteenotto sujui paremmin kuin hyvin ja eläinlääkärikin kehui, että tassu oli jopa ihan rentona. Kyllä Mäykynen näyttää, että bengalikin voi olla ainakin melkein paikallaan.

Verinäytteen tulosten valmistumiseen meni vain vartti, joten niitä jäätiin odottelemaan klinikalle. Ja niin vain kävi, että hetkeä myöhemmin Mäykynen poistui paikalta terveen paperit mukanaan. Kreatiiniarvo oli hienosti viitearvojen keskivaiheilla ja muissakaan mitatuissa arvoissa ei ollut moitteen sijaa. Tapaus Fel-O-Vax-Paasto loppuunkäsitelty.

9 kommenttia:

Emma kirjoitti...

No tokihan sitä pitää nyt vähän protestoida tommosta odotuttamista, mutta olishan se lapsellista antaa itsensä tainnuttaa yhen veritipan takia. Onnea puhtaista papereista.

Musta kirjoitti...

Oooo, pimennyshuppu?! Sähän sait luxuskohtelua! Mulle noi teki reijjjän etutassuun ihan tylysti vaan au naturel.

Mut hei kiva kun sait terveen paperit! *tassut!*

Menina kirjoitti...

No onneksi kaikki on hyvin ja koko episodin saa unohtaa :)

Hyvä että ei tarvinut rauhoittaakaan verinäytettä varten, se on paljon lääkäristäkin kiinni miten onnistuu.
Meillä ei Kisun kanssa rauhoitus tule kyseeseenkään, joten onneksi kaikki lääkärit on tähän mennessä uskaltaneet ottaa ilman :)

Mutta kyllä sai taas nauraa Hra Mäykysen tapahtumarikkaalle reissulle (pahoittelut asianomaiselle, jota ei varmasti naurata yhtään) :D Tuo kuuluisa MÄY täytyisi kyllä ehdottomasti kuulla livenä ;D

marjis kirjoitti...

Kai sitä nyt terveenä pysyy, kun kerran kuvasta päätellen salaatti kelpaa. ;)

Hra Mäykynen kirjoitti...

Musta: Mäykyselle oli M-huppu eli olivat osanneet hankkia sinne valmiiksi ihan Mäykys-kokoa. Musta-koko on varmaan se sama huppu. Mutta sä olet varmaan jatkossakin niin cool, että pärjäät ilmankin.

sitruuna kirjoitti...

Toivottavasti tästä terveyskäynnistä ei seuraa mitään jälkijuttuja...

Seuraavan kerran kun menette antamaan näytettä, tirauttakaa tippa myös kissojen geenipankkiin: http://www.kissangeenit.fi/

Hra Mäykynen kirjoitti...

sitruuna: Toivotaan tosiaan, että terveys säilyy terveyskäynnistä huolimatta. Meillä oikeastaan oli tuo kissojen geenipankki mielessä pari päivää ennen eläinlääkäriin menoa ja suunnilleen heti sieltä poistumisen jälkeen. Eihän tuota itse paikan päällä sitten kuitenkaan voinut muistaa kun henkeään pidätellen jännitti että näinköhän sittenkin selvitään ilman rauhoittamista :) Pitää yrittää muistaa ensi kerralla. Toivottavasti siihen on kuitenkin vielä pitkä aika.

Orja kirjoitti...

Hienoa, että Mäyky on terve. Mua ihan kauhistuttaa kun Sagasta pitäisi ottaa seuraavalla käynnillä näyte rabiesvasta-ainetestiä varten. Edellisen kerran kun otettiin jalostukseen tarvittavia verinäytteitä, Pallerdaalia pitelemään tarvittiin parikin ihmistä, kissahanskat ja silti sekä Orja että lääkärin pöytä olivat veressä episodin jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Pidän blogistasi kirjoituksesi ovat mielenkiintoisia. Kuvat tuovat mukavaa lisäväriä.
Tulen seuraamaan tätä jatkossakin!
My weblog : kauppa