torstai 17. syyskuuta 2009

Karvainen rakennustarkastaja


Tarkastaja Mäykysen valvonnassa tehtävä remontti etenee kovaa vauhtia. Arkipäivien ajan tarkastaja on tosin ollut hyllytettynä liiallisen innokkuuden vuoksi. Mäykynen on joutunut hoitoon, sillä henkilökunta epäilee, etteivät remonttimiehen hermot ehkä kestäisi tarkastaja Mäykysen jatkuvaa kyttäystä. Virallinen selitys on, ettei talossa olo ole uteliaalle kissalle turvallista, mutta Mäykynen tietää, että tämä on ihan henkilökunnan keksimää huuhaata.

Kun Mäykynen välillä vierailee työmaalla on vastassa aina kaikenlaisia uusia yllätyksiä. Viimeksi eteisen ja keittiön väliin oli tullut seinä. Siis seinä! Uusi kulkueste sai selvästi Mäykysen hiukan tolaltaan ja sitä piti ihmetellä tovi jos toinenkin. Harvoin sitä kämppään ilmestyy kokonaisia seiniä, jos pari päivää on kyläilemässä muualla. Eikä kukaan ollut kysynyt Mäykysen mielipidettä seinän tarpeellisuudesta. Törkeää!

Toinen älyttömyys olivat muoviverhot, jotka oli ripustettu keittiön ja olohuoneen väliin. Mäykysen mielestä henkilökunnan älynväläykset alkavat mennä jo liiallisuuksiin. Ensin seinä ja sitten uusi sisustus, joillain pölyisillä muoviriekaleilla. Verhojen tarkoitus ylipäänsäkään ei ole koskaan oikein avautunut Mäykyselle, koska niitä ei oikeastaan voi käyttää kuin kiipeilyyn ja roikkumiseen, mutta jostain ihmeen syystä juuri niihin tarkoituksiin niitä ei saa käyttää. Mäykynen yritti poistaa muovit, mutta puuhat keskeytettiin ja henkilökunnan suureksi hämmästykseksi suojat ovat edelleen paikallaan.


Mäykysen elämä ei kuitenkaan ole pelkkää remonttia, vaan tarkastaja Mäykynen ehtii nauttia myös vapaa-ajasta. Kello neljä aamulla on oikein hyvä aika käydä virkistävällä happihyppelyllä terassilla. Terassille pääsee vain ovesta ja viluinen henkilökunta taas ei näin syksyn tultua enää tarkene nukkua ovi auki. Jaloitelemaan pääsee siis ainoastaan henkilökunnan suosiollisella avustuksella, mutta jostain ihmeen syystä henkilökunta ei tunnu olevan ilahtunut Mäykysen ulkoiluharrastuksesta. Koska pöydälle jätettyjen lehtien ja papereiden repiminen saa aikaiseksi enintään mutinaa ja kylkien kääntämistä sängyssä, on Mäykynen joutunut etsimään vaihtoehtoisia keinoja. Onneksi sälekaihtimet ovat ikkunan sisäpinnalla ja niitä rämppäämällä saa henkilökuntaan mukavasti liikettä. Henkilökunnan arvion mukaan sälekaihtimien jäljellä oleva elinikä on hyvin lyhyt. Ehkä terassin oveen voisi tehdä kissaluukun, joka mahdollistaisi herran omaehtoisen ulkoilun. Vihdoinkin ajatus, joka on järkevä myös Mäykysen mielestä.

9 kommenttia:

Bemary kirjoitti...

Heh, kissojen syysulkoilu on tuttu harmi meiän Karvahelvetissäkin.:p Parvekkeella ku ovat kesän viettäneet, nii sinnehän sitä on syksylläkin päästävä, erityisesti aina oven ollessa kiinni. Tässä ois muuten kiinnostava postausaihe mullekin, ku aiheet ovat olleet hieman hakusessa viime aikoina. Kiitos siis inspiraatiosta!:)

luolaleijona kirjoitti...

Voi voi Mäykynen, kuinkas nyt pidät huolen että asuntoon tulee myös Kissahuvipuisto ja Hiiribaari kun et ole koko aikaa valvomassa? Puhumattakaan siitä että voisit pistää remppamiehiin vähän vauhtia painamalla laitteita päälle tai vaikkapa maalailemalla hieman omin tassuin apuna ;)

Jenni kirjoitti...

Täällä ymmärretään hyvin sekä Mäykysen suunnatonta auttamishalua että sitä, että Mäykynen on joutunut poistumaan remontin alta. Meille selvisi keväällä jo yhden kirjahyllyrakennuspäivän aikana, etteivät Cisu ja työkalut ja mielenkiintoinen rakennustoiminta sovi yhteen. Cisukin joutui hoitoon, tosin minä menin mukana.

Kissaluukku olisi Mäykysestä varmaankin erittäin hyvä remonttikohde, jos nyt remontoida pitää! Kunhan laitatte siihen myös haat, että sen saa tarvittaessa lukkoon, muuten Mäykynen saattaa muuttaa kokonaan parvekkeelle.

Tapani kirjoitti...

Kissanluukku on tosi hyvä idea. Itse tilasin 2 kpl - ruskeaa Pet Mate 4-Way Cat Flap Zooplussasta á 20€ parvekkeen oviin.
kuva http://www.petmate.com.au/images/PM003big.jpg.
Ne olivat helppoja asentaa oviin ja Viivi on tottunut käyttämään niitä jatkuvalla ramppaamisellaan parvekkeelle. Kahden luukun käyttö oudoksutti aluksi, mutta kyllä siitäkin läpi hyvin pääsee, kun aluksi harjoitteli 1:llä ovelle/luukulla.

Zepa kirjoitti...

Aijai, sälekaihtimet ikkunan sisäpinnalla *tsat-tsat* baaaad planning... tai siis Mäykyn mielestä varmaan tosi gooood :-)

Hra Mäykynen kirjoitti...

Jenni: Mäykysen terassille ei ole tarjoilua, joten sisälläkin joutuu käymään, jos ruokaa haluaa ;) Tai vaaksiaisia ja yöperhosia siellä näyttää vilisevän, mutta saattaa olla, että ötökkäruokavaliolla ei nälkä täysin lähde.

Tapani: Meillä terassille on myös tuplaovi. Mietinnän alla on ollut, että jos aluksi laitettaisiin vain uloimpaan luukku ja sisempään ei, jolloin Mäykysen terassilla oloa voisi säädellä tuon sisemmän oven avulla. Voi tietysti olla, että talvella tulisi sitten kylmä ja tuplaluukku olisi kuitenkin fiksumpi ratkaisu. Mutta katsotaan mihin päädytään, vielä ei ole edes päätety tuleeko luukkua ensinkään.

Zepa: Juu on bad planning, mutta tästä sentään ei voi syyttää henkilökuntaa, sillä säleet olivat täällä jo ennen meitä. Ikkuna on sellainen, että väliin säleitä ei saa, joten kun näistä aika jättää, niin ollaan varmaan sen jälkeen ilman.

Hipsu, Viiru ja Killi kirjoitti...

Juu ihan lämpimästi suosittelemme kissaluukkua sinne henkilökunnan luukkuun :o) Tuplasellaista kaiken lisäksi ja suosittelemme myös sellaista, jossa on erilaisia sulkemismahdollisuuksia. Entisessä kodissamme meillä oli sellainen, jonka voi laittaa molemmin puolin kiinni (ei sisään-ei ulos), molemmin puolin auki sekä niin, että siitä pääsi vain toiseen suuntaan-joko sisään tai ulos. Koko kissaporukalle asia oli heti selvä, mitä tällaisella luukulla tehdään ja ensimmäisen puolen tunnin aikana siitä piti rämpätä sisään ja ulos taukoamatta >^o^<

sitruuna kirjoitti...

Mahtava sisustus, todellista aktivointia Mäykyselle. Valitettavasti ilmeisen väliaikaista? Meillä säleet ovat ikkunoiden välissä, joten niitä ei pääse rämppäämään, paitsi joskus sieltä välistä vähän, jos ikkuna on auki. Ja sitten tietysti niitä säätönaruja, joiden muoviset päät ovatkin jostain kumman syystä hampaanjäljillä...

Hra Mäykynen kirjoitti...

Hipsu, Viiru ja Killi: En ihmettelisi, jos meilläkin Mäykynen alussa ramppaisi luukusta tauotta sisään ja ulos :)

Sitruuna: Mäykynen taitaa olla meillä ainoa, joka pitää tästä nykyisestä sisustuksesta. Säleiden säätönarut ovat Mäykysenkin mielestä ihan parhaita, niitä kelpaa kyllä pureskella, vaikka säleet olisivatkin ikkunan päällä.