tiistai 29. kesäkuuta 2010

Kaikenkarvaisia hiippareita


Kesällä pitää ottaa myös rennosti ja nautiskella ihanista ulkoiluilmoista. Ellille jokainen ovesta poistuminen on edelleen suuri seikkailu, vaikka hinku ulos onkin kova. Lähestyvä koira nostaa jännityskertoimen jo niin suureksi, että kotiovelle palataan juoksujalkaa. Vapaasti ulkoilevat kissatkin pelottavat pikkuneitiä eivätkä ilmeisesti ihan suotta. Lähistöllä asuva harmaa pitkäkarvainen maatiainen yllätti eräänä päivänä sekä Ellin että henkilökunnan hyppäämällä lähipuskasta sähisten ja karvat pörrössä melkein Ellin niskaan. Kyseinen raukkis kiertää aina Mäykysen kaukaa, mutta pienempiään pitää nähtävästi heti olla kiusaamassa.

Mäykynen saa muutenkin kulkea rauhassa, sillä lähiseudun vapaasti ulkoilevat kissat eivät yhtä poikkeusta lukuunottamatta ole koskaan hakeutuneet lähikontaktiin. Erään mustan kollin kanssa Mäykysellä kuitenkin tuntuu olevan kana kynimättä. Jos polut risteävät on seurauksena aina molemminpuolista uhoilua ja pörhistelyä. Jostain Mäykyselle käsittämättömästä syystä herra kuitenkin aina tässä vaiheessa poistetaan kantaen paikalta. Silloinkin kun röyhkeä muukalainen oli tullut Mäykysen kotirapuille oli seurauksena herran sulkeminen sisätiloihin. On se kumma, kun ei saa edes kotiaan puolustaa, vaan annetaan kaiken maailman hiipparien hillua toisten reviirillä kuin maailman omistajat konsanaan. Mutta minkäs sille voi, kun on nynnerö henkilökunta, jonka mielestä Mäykysen pitää käyttäytyä asiallisesti ja muita kunnioittavasti. Pah ja pyh, tai oikeammin MÄY!, sanoo Mäykynen.


5 kommenttia:

sea kirjoitti...

Oikeastaan ne hiipparit pitäisi pistää myös valjaisiin... Taidatte kuitenkin asua kaupungissa/taajamassa jossa kissaa ei saisi valvomatta ulkoiluttaa. Tiedä mitä joku naapuri joskus saa päähänsä kun tarpeeksi ärsyyntyy vapaana juoksentelevaan kissaan. :(

luolaleijona kirjoitti...

No onpas raukkis kissa jos Mäykystä väistää mutta kiusaa Elliä :( Harmi kun Mäykynen ei voi olla Ellin bodyguardina ulkoillessa :)

Anonyymi kirjoitti...

Mäykysen ilme puhuu enemmän kuin sata sanaa: "Ja täällähän ei vieraat kissat hillu!" :-)

Naukulan Mamma kirjoitti...

Pitäkää puolenne! Pelotelkaa ne pois. Mokomatkin vieraat.

ella kirjoitti...

Moi! Pitkäaikaisen seurannan jälkeen laitoin pystyyn omankin kissablogini, enkä malttanut olla linkittämättä Mäykystä & Elliä :) Mikäli maininta blogissani häiritsee, poistan sen kyllä pyynnöstä.