maanantai 21. heinäkuuta 2008

Catmax


Monissa lähteissä väitetään, että bengalit ovat aktiivisia kiipeilijöitä, jotka viihtyvät korkealla. Toisaalta kissat rodusta riippumatta tarvitsevat jonkinlaisen raapima-alustan, joten herra Mäykyselle päätettiin hankkia heti aluksi kunnon kiipeilyteline. Merkiksi valikoitui suomalainen Catmax. Toimitusajat ovat valmistajan ilmoituksen mukaan 3-4 viikkoa, ja meilläkin kävi juuri niin, että kiipeilylaitos tilatiin kolme viikkoa ennen kissan saapumista ja se tuli perille viikon kissan jälkeen. Herra Mäykynen tiesi kyllä heti mistä on kysymys ja kiipeili tolpassa jo, kun se oli saatu pahvilaatikosta puoliksi ulos.

Catmaxilla ei ole valmiiksi hinnoiteltuja paketteja, vaan kaikkia hauskasti nimettyjä osia voi tilata ja yhdistellä vapaasti. Kuvan kokoonpanon perusta on jousella katon ja lattian väliin jännitetty super-runko (nro 80). Katonrajassa oleva komponentti on nimeltään vasemmanpuoleinen pilvilinna (nro 210), ja alempi iso taso on vasemmanpuoleinen terassi (nro 230). Pilvilinnan pohjassa on lisäaskelma (nro 185). Puuhun kuuluva, narussa roikkuva Max-rotta, jonka sisällä on kulkunen, saa turpiinsa vähintään kerran päivässä.

Putken jousisysteemi on nerokkaan yksinkertainen ja varsin tukevan oloinen. Tolppa ei tunnu siltä, että sen saisi työntämällä kaadettua, vaikka käyttäisi paljonkin voimaa. Lisäksi tolpparatkaisun vuoksi teline ei tarvitse juurikaan lattiapinta-alaa, joten se sopii hyvin ahtaampaankin asuntoon, eikä aiheuta imurointivaikeuksia.

Kahdesta osasta koostuvan tolpan keskiliitos on pienehkö ulkonäköongelma, mutta siitä lisää kunhan saadaan parempia kuvia aiheesta. Huovan väristä voisi valittaa sen verran, että kuvan verhoilu on nimeltään musta, vaikka väri todellisuudessa on lähes keskiharmaa.

Herra Mäykynen pitää kovasti puussa kiipeilystä, joten hankinta ei mennyt hukkaan. Suosikkioleskelupaikkoja ovat pilvilinnan yläkori, jossa voi nukkua rauhassa ja pilvilinnan alataso, josta voi lepäillessään tarkkailla maailman menoa joka suuntaan. Terassi toimii lähinnä välipysähdyspaikkana matkalla ylös tai alas.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Catmaxista saa kyllä oivallisen monitoimikeskuksen ja osia on kiva ostella lisää myöhemminkin rungon koristeeksi!!!!
T: tyytyväiset Catmax-omistajat Nekku, Peppi ja Lilli

Anonyymi kirjoitti...

Meilläkin on hieno vähän vaatimattomampi catmax kokoonpano joka on nyt palvellut moitteettomasti kolmisen vuotta. Kaksi muuttoakin se on kerennyt näkemään ja on sopeutunut uusiin asuinympäristöihin varsin mallikelpoisesti :)