perjantai 11. heinäkuuta 2008

Schesir Cat Kitten Chicken


Joonaksen mielestä ruoka-annosten valokuvaaminen on tyhmää. Jos keittiöön mennään aukomaan ruokapurkkeja, niin sitten sapuskan olisi parasta ilmestyä nenän eteen heti eikä viidestoista päivä. Onko siinä mitään järkeä, että ruokaa laitetaan ensin hienolle pikkulautaselle, sitten väläytellään jotain valoa, ja vasta sen jälkeen siirretään pöperö ruokakulhoon? Ei, jos Mäykyseltä kysytään, ja vaikkei kysyttäisikään, niin Mäykynen huolehtii varsin äänekäästi, ettei mielipide jää keneltäkään läsnäolevalta kuulematta. Tässä kuitenkin havaintoja ensimmäisestä arviointikerrasta.

Tällä kertaa lupaava nuori ruoka-arvostelija herra Mäykynen maisteli kahta hyvin samanlaista Schesirin Kitten -kanaruokaa. Hintasyistä taloutemme kissaeinekset on tilattu saksalaisesta Zooplus-verkkokaupasta, joten alla olevat tuotetiedot on käännetty suomeksi eikä kirjuri tai herra Mäykynen vastaa mahdollisista käännösvirheistä.

Schesir Cat Kitten Chicken Fillets Dinner (100 g pussi, 0,98 euroa/100 g)
Ainekset: Kana (50 % min), kasviperäinen hyytelöaine.
Ravintosisältö: Kosteus 82 %, proteiini 12 %, rasva 2 %, hehkutusjäännös 1,2 %, kuitu 0,1 %.
Lisätyt vitamiinit per 1 kg: A 34 600 IU, D3 7 800 IU, E 270 mg, B12 35 IU.
Ruokintasuositus: 3 kk ikään asti 2-3 pussia/pv, 4-10 kk 3-4 pussia/pv, 11-13 kk 3 pussia/pv

Schesir Cat Kitten Chicken Fillets with Aloe Dinner (85 g purkki, 1,15 euroa/100 g)
Ainekset: Kana (50 % min), aloe 5 %, auringonkukkaöljy 1,3 %, riisi 1 %.
Ravintosisältö: Kosteus 82,5 %, proteiini 14 %, rasva 2,1 %, hehkutusjäännös 0,6 %, kuitu 0,1 %.
Lisätyt vitamiinit per 1 kg: Tauriini 200 mg, A 5 000 IU, D3 500 IU, E 50 mg, B12 35 IU.
Ruokintasuositus: 3 kk ikään asti 2-3 purkkia/pv, 4-10 kk 3-4 purkkia/pv, 11-13 kk 3 purkkia/pv

Purkki tai pussi — aikalailla samanlainen tuote on kyseessä. Lautasella on pussin sisältöä vasemmalla ja purkin oikealla. Purkkimuodossa on aloeta ja auringonkukkaöljyä, ja niiden luontaisten vitamiinipitoisuuksien vuoksi tuotteessa on myös vähemmän lisättyjä vitamiineja. Sen sijaan arvailun varaan jää, miksi ihmeessä aloe-versiossa on lisättyä tauriinia, mutta pussiruoassa taas ei. Olisi oikeastaan huomattavasti hyödyllisempää, jos tuoteselosteissa ilmoitettaisiin vitamiinien ja hivenaineiden määrät, eikä lisättyjen vitamiinien määriä. Nyt voi vain toivoa, että Schesir ja muutkin kissanruoan valmistajat tietävät kuinka paljon vitamiineja kissa tarvitsee. Energiamäärien ilmoittaminen olisi myös mukava lisätieto. Vastaako 85 grammaa purkkiruokaa 100 grammaa pussiruokaa? Luultavasti ei, koska 85 gramman purkki ei tunnu riittävän Joonaksen kerta-annokseksi, mutta 100 gramman pussissa on riittävästi syömistä yhdeksi ateriaksi.

Koostumukseltaan molemmat muonat miellyttävät Joonasta. Satunnaiset kanapalat ovat plussaa, koska arvostelija Mäykysen mielestä ruokaa on kiva pureskella. Ehkä hampaattomat seniorit mielellään syövät mössöjä, mutta kitten-ruokien kohderyhmällä voisi useimmiten kuvitella kaikkien hampaiden olevan tallessa. Pieni miinus mausta: kana ei ole Joonaksen suosikkimaku, vaikka menettelee kyllä. Joonas on nälkäinen nuori mies, ja tämän ruoan kulutus olisi arviolta noin neljä pussia tai purkkia per päivä.

Ruoka-arvostelija Mäykysen lahjomaton mielipide: kolme tassua neljästä Schesirin kanaeineksille.

Ei kommentteja: