maanantai 21. heinäkuuta 2008

Kesomaat kestotestissä

Viimeksi kehutuille Kesomaa-valjaille kävi näin:


Tilanne oli sellainen, että ulkoiluttaja istui kalliolla herra Mäykysen haistellessa innokkaasti jäkälää vieressä. Yllättäen ohi lensi perhonen, jonka perään herra ryntäsi raketin lailla. Ennen kuin ulkoiluttaja ehti nostaa takapuoltaan, viiden metrin Flexin kantama loppui ja Mäykynen pysähtyi kuin seinään. Nykäisy oli sen verran kova, että kaula- ja vatsahihnojen yläpuolinen yhdysnauha katkesi niitin kohdalta.

Valjaiden materiaali näyttää muuten ihan hyvältä, mutta kuten nyt havaittiin, niitin molemmin puolin jäi vähän liian ohuet nahkakaistaleet. Amatöörin silmään kohdassa ei näytä olevan mitään valmistusvirhettä, vaan kyse taitaa olla normaalista kulumisesta. Nämä olivat pentuvaljaat, joten ehkä ne on mitoitettu hyvin kevyeen käyttöön. Kuukauden kestivät.

Onneksi hyvin syövä Mäykynen on kasvanut sen verran, että aiemmin hankitut Jokke-valjaat eivät enää olleet herralle liian isot. Ulkoilua ei tarvinnut keskeyttää kuin valjaiden vaihtamisen ajaksi. Jokkeen verrattuna Kesomaissa oli paremmat säätösoljet, ja ulkoiluttajan silmään ne näyttävätkin mukavammilta. Jokessa hihnojen liitokset on tehty kestävämmin, joten katsotaan miten niille käy.

Päivitys 30.12.2008: Herra Mäykysellä on menossa uusi yritys uusilla Kesomailla.

5 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Kollolle kävi yksien valjaiden kanssa hassusti - muovinen pikalukko hajosi vuorokaudessa. Myyjä oli ihmeissään, kun vein valjaat liikkeeseen.

Toisenmerkkisten valjaiden kanssa irtosi tuolleen samalla tavalla kuin teilläkin se metalliosa. Kollo nykäisi rajusti sivulle ja naps - irti oli. Onneksi oli rauhallinen aamu eikä liikennettä.

Goldbay kirjoitti...

Eksyin tänään ensimmäisen kerran Herra Mäykysen blogiin. Täytynee alkaa seurata, koska myös meiltä löytyy kaksi bengalia. Sahara 1v ja Milka 7kk. Jokseenkin Mäykysen touhuilut kuulostivat erittäin tutulta :)

Anonyymi kirjoitti...

Kesomaissa tuntuu olevan aika paljon laatueroja. Olen kuullut vastaavista tapauksista ja myös metallilenkin rikkoutumisesta. Toisaalta meillä on käynyt hyvä tuuri: Sissi on silloin tällöin hypännyt benjihyppyä puusta, ja valjaat ovat kestäneet. Me ollaan kesomaiden vannoutuneita faneja, vänttisiä kokeiltiin, mutta Sissi ei voi sietää pään yli vetämistä.

Anonyymi kirjoitti...

No apua! Meilläkin on tuo poika aika kova kiskomaan, mutta ei ole käynyt mielessäkään että valjaat sanois siinä vaiheessa sopimuksen irti. Onneksi ei sentään Mr Mäykynen lähtenyt karkuteille!

Mia kirjoitti...

Minusta on kyllä hölmöä valmistaa valjaita, jotka on tarkoitettu "kevyeen" käyttöön. miksi ei saman tien valmista kunnolla nuoren kissan toilailuja kestäviä kojeistuksia. meillä kävi Jokken Farao valjaiden kanssa samalla lailla, tosin kovaa nykäisyä ei tapahtunut, ne vain hajosivat kohdasta jossa D-rengas talutushihnaa varten on, siis ihan kankaan saumakohdasta. Ja kyllä, ehdimme käyttää valjaita peräti kaksi kertaa. Pistin reklamaatiota ja vaadin hyvitystä (maksavana asiakkaana kannattaavaatia ;D). En tiedä onko kyse valmistusvirheestä, mutta näin oletan, sillä noin pian ei pitäisi hajota.

Katsotaan kuinka suhtautuvat. Mutta mikäli vain viitsit, kannattaa pistää heille palautetta, että osaavat jatkossa kehittää tuotettaan kestävämmäksi.

Toivotaan että seuraavat valjaat kestävät hieman kauemmin, olin nimittäin tykästynyt helppoihin ja käteviin heijastinvaljaisiin.