keskiviikko 24. joulukuuta 2008

Joululahjavalvojaiset

Herra Mäykynen ja henkilökunta kävivät viettämässä jouluaattoa sukulaisten luona. Onneksi tontut olivat osanneet toimittaa lahjalähetyksen oikeaan osoitteeseen.

Vielä aatonaattoiltana henkilökunta uhkaili, ettei verhoissa roikkuva tuhma herra Mäykynen välttämättä saisi ollenkaan lahjoja. Joulupukki apulaisineen oli kuitenkin ollut anteliaalla tuulella ja paketteja kertyi hurmaavalle herralle kasoittain. Joulahjaperinnettä tuntematon Joonas oli lähinnä ihmeissään eteensä kannetuista käärepapereista.

Lahjapapereissa seikkailu oli jännää.

Joulun paras lahja oli musta rapiseva peltohiiri, jota Mäykynen kanniskeli ympäriinsä. Lahjaksi tuli myös valkoinen ja harmaa hiiri, mutta jostain syystä musta oli ehdoton suosikki. Välillä herra kyllä yritti leikkiä muillakin hiirillä, mutta hiukan kehnoin tuloksin, koska mustaa hiirtä ei voinut pudottaa suusta ja kaksi hiirtä ei oikein samanaikaisesti mahtunut hampaiden väliin. Taustalla näkyy lahjaksi saatu Clipper-kantokoppa, joka Joonasta ei kyllä mainittavasti kiinnostanut.

Jännintä koko joulussa taisi kuitenkin olla mystinen punainen piste. Kesken lahjojen availun punainen täplä alkoi viuhua lattialla. Mäykysen hiirileikit keskeytyivät, kun sen piti ryntäillä pisteen perässä. Hetken kuluttua, kun Mäykynen oli juossut itsensä lähes näännyksiin, piste kuitenkin katosi yhtä mystisesti kuin oli tullutkin. Joulun taikaa vai olikohan asialla jotain tekemistä eräästä paketistä löytyneen laser-osoittimen kanssa?

Loppuillasta herra Mäykynen oli jo sen verran väsähtänyt, että seuraili tilannetta sohvan selkämyksellä loikoillen. Taisi olla rankka joulu, sillä kotiin päästyään herra painui suoraan viettämään hyvin ansaittuja joululahjanukkujaisia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihan "kiltiltähän" Mäkynen vaikuttaa, toki kiltit kissat lahjoja saa ♥. Seikkailunhaluista loppu jouluaikaa !

sitruuna kirjoitti...

Väri on tärkeä ominaisuus hiirissä. Esimerkiksi meillä paketista, jossa on kolme samanlaista hiirtä keltainen, sininen ja punainen, on sininen ehdoton suosikki. Väriä lukuunottamatta ovat aivan samanlaisia. Punainen on vähiten suosikki, sillä leikitään vasta kun muut ovat menneet sohvan alle ja laiska henkilökunta ei jaksa kaivaa niitä esiin.

Kyllä Mäykynen on ollut kiltti kun sai ihan huippuvarusteita lahjaksi: laserin ja Clipperin.