maanantai 8. joulukuuta 2008

Tavoitteet pilvissä?

Herra Mäykynen on aina tavoitellut korkeuksia, mutta toistaiseksi asunnossa on ollut kaksi paikkaa, joista herra on joutunut vain haaveilemaan: kirjahylly ja vaatekaappi. Eilen illalla Joonas päätti toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa ja käydä kurkkaamassa, miltä maailma näyttäisi vaatekaapin päältä. Hiukan epäröintiä ja sen jälkeen täysin virheetön loikkasuoritus yöpöydältä kaapin päälle. Ehkä Mäykysen hienoiseksi pettymykseksi sieltä löytyi lähinnä pölyä.

Tänä aamuna aamupalan jälkeen herra Mäykynen katseli yläilmoihin olohuoneen lipaston päällä. Jälleen epäröintiä, mutta sitten hieno hyppy kirjahyllyn reunalle. Uusi hyppyennätys: 0,52 m eteen- ja 1,17 m ylöspäin. Kirjahyllyn päältä sitten jo löytyikin kaikenlaista mielenkiintoista. Vaviskaa maljakot! Henkilökunta yrittää nyt kuumeisesti miettiä jälleensijoituspaikkaa erinäisille lasiesineille, jotka ovat olleet turvassa kirjahyllyn päällä.

Aivan ongelmattomia herra Mäykysen hypyt eivät vielä ole, sillä herra ei ilmeisesti toistaiseksi ole keksinyt, miten päästä yläilmoista takaisin lattiatasoon. Tai onhan pulma oikeastaan ratkaistu – muutama mäykynä ja henkilökunnan hissi noutaa Mäykysen.


Ihan kuin kirjahyllyn pehmolelurivistö näyttäisi jotenkin erilaiselta kuin ennen.


Lisäys 9.12: Ongelma ratkaistu. Illalla Mäykynen kipusi kirjahyllyn päälle nukkumaan ja oli aamuun mennessä selvinnyt itsenäisesti myös alas. Kirjahyllyn päällystä näyttää olevan uusi suosikkipaikka. Sieltä herra nytkin tarkkailee, että blogi päivitetään ajantasalle. Eihän nyt sovi, että lukijat virheellisesti kuvittelevat herran olevan niin onneton, että kulku sujuu vain toiseen suuntaan.

4 kommenttia:

sea kirjoitti...

Ylös on niin helppo mennä, mutta alastulo on pelottavaa. Samoinhan se on kun ihminen kiipeää puuhun. :D

Lasikaappeja?

Hra Mäykynen kirjoitti...

Nyt hyppy sujuu jo alasuuntaankin ja hissi on tullut tarpeettomaksi.

Lasikaappeja jo onkin, mutta tällä hetkellä niden sisältö jo hiukan pullistelee. Aika paljon kaikenlaista on Mäykysen tieltä niihin jo ennestään siivottu. Ainakin väliaikaisesti lasitavara kirjahyllyn päältä on kuitenkin nyt niihin tungettu.

sitruuna kirjoitti...

Joo, kirjahyllyn päällinen on kissan paikka, pois turhat hörhökkeet sieltä. Jos ei henkilökunta poista niin kummasti tulevat ihanmelkein itsekseen sieltä alas...

hpy kirjoitti...

Herra Maykynen on tosi kaunis kissa, ja tarinatkin ovat mukavasti kirjoitettuja.