sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Kylpylä vesiliukumäellä


Herra Mäykynen sai pikkujoululahjaksi Petmate juoma-automaatin. Niin, joulu ei tosiaan ole vielä, mutta ainakin kaikilla muilla on jo oma juoma-automaatti, joten täytyihän Joonaksenkin sellainen saada nyt eikä kahdeskymmenesneljäs päivä. Juoma-automaatti tilattiin Zooplussasta ja ihme kyllä, se ja muutkin pakkauksen tavarat saapuivat perille täysin moitteettomassa kunnossa. Etukäteisvertailua tehtiin Petmaten, Drinkwellin ja Catitin automaattien välillä, mutta kaikilla tuntui olevan kannattajansa ja lopulta Petmateen päädyttiin lähinnä, koska se miellytti eniten henkilökunnan silmää katalogikuvassa.

Juoma-automaatti hankittiin, koska herra Mäykynen ei pidä kulhossa seisonutta vettä juomakelpoisena. Mäykysen mielestä kelvollisia juomapaikkoja ovat ainoastaan vesihana ja ulkona olevat kuralätäköt. Jälkimmäisissä vesi on toki seisonutta, mutta ilmeisesti herra arvostaa niiden sisältämiä terveellisiä mineraaleja ja humusaineita.

Mäykynen oli heti hyvin innoissaan uudesta juoma-automaatista. Ensimmäiseksi insinööri Mäykynen tutustui laitteen toimintaan. Vesikaukalon pohjanurkkaan on laitettu valkoinen säätöruuvi, jolla automaatin vedenvirtaus voidaan säätää sopivaksi. Herra Mäykynen ei suoraan osannut päättää, mikä virtausnopeus olisi mukavin, vaan käänteli nuppia edes takaisin. Virtausmekaniikka on Mäykyselle toki tuttua jo akvaarionvalvontatehtävistä, mutta tämä laite mahdollisti aivan uudenlaiset tutkimukset ja pelkästään nuppia vääntämällä! Vesi pulppusi välillä kovaa ja seuraavassa hetkessä noru oli hyvin hiljainen.

Kun virtaustestit oli menestyksekkäästi suoritettu, siirtyi insinööri Mäykynen selvittämään laitteen toimintaperiaatetta. Vesinoron virtausaukko oli juuri loistavan kokoinen. Siitä sai kätevästi tungettua tassun sisään ja seurauksena oli mukava piristävä vedenroskunta! Kun aukkoa aikansa tassutteli, niin vesisäiliön kansi lähti paikaltaan ja vettä pääsi tarkastelemaan suoraan säiliöstä. Kun laite oli vihdoin saatu perustellisesti tarkastettua, oli koekäytön aika. Herra Mäykynen asteli juomakaukaloon tassupesulle. Seurasi innokasta läträystä ja loiskuttelua sillä täytyyhän koti-spasta ottaa kaikki ilo irti. Juomaan herra ei kuitenkaan vielä innostunut, vaikka onko se nyt mikään ihmekään. Vai juoko joku muka kylpylöissä altaista?

Käyttöönottotestauksen perusteella henkilökunta arvioi, että laite voi olla käytössä juuri sen ajan, kun henkilökunta jaksaa seistä vieressä valvomassa. Ei toivoakaan, että laite voisi olla päällä öisin saatika sitten että Mäykynen voisi jäädä kotiin yksin automaatin kanssa. Seurauksena saattaisi olla ajan myötä vesivahinko ja pahimmassa tapauksessa tulipalo, koska käyttöohjeen mukaan laiteen moottori ei saa olla päällä, jos automaatissa ei ole riittävästi vettä. Mitään veden loppumiseen reagoivaa virran automaattikatkaisua härvelissä ei tietenkään ole, ja henkilökunta epäilee, ettei vesi todennäköisesti riittäisi kuin ensimmäisen puolen tunnin lutraukseen.

Herra Mäykynen antaa Petmate juoma-automaatille täydet viisi tähteä. Parempaa lemmikin kaveria ei olekaan. Sen sunnittelija on todella tiennyt, mitä pieni bengalipoika on aina halunnut!

2 kommenttia:

sitruuna kirjoitti...

No niin. Nyt Mauno on kateellinen. Ei sen juoma-automaatissa vaan ole moottoria - paitsi henkilökuntakäyttöinen. Ei sekään ole kyllä viime aikana kiinnostanut...

Juoksevan vesihanaveden lisäksi Mauno juo kupista erityisesti silloin kun henkilökunta pitää kuppia käsissään.

Lisäksi meiltä vinkataan, että kukkamaljakkojuomakuppi on erittäin käytettävä. Lisäksi siihen saa sitä samaa maanläheistä makua mitä lätäköissäkin on.

Henkilökunta haluaa huomauttaa, että tulppaaniveden juonnin jälkeiset pierut eivät haise tulppaanilta.

Hra Mäykynen kirjoitti...

Kiitos vinkistä, pitää varmaan alkaa ostaa kukkia Joonakselle. Oli hienoa olla kukkakaupan vakiasiakas: "Sille meidän Joonakselle taas haluaisin sellaisen myrkyttömän vesikuppikimpun." Ei sinänsä huono idea, koska sattuneesta syystä ikkunalautojen ruukkukukat ovat joutuneet kokemaan hiukan kovia viimeisen puolen vuoden aikana.Tulisi kyllä hiukan käyttökustannuksia tuollaiselle vesikulholle;)