maanantai 15. kesäkuuta 2009

Nälkälakko


Henkilökunnan riemu on ylimmillään, sillä herra Mäykynen on tänään vaatinut päästä ulos. Emme olisi uskoneet, että tällainenkin päivä vielä koittaa, jolloin Mäykysen huuto ilahduttaa, mutta nopeasti muuttuvat asiat.

Vielä eilen iltapäivällä Mäykynen oli Mevetin päivystyksessä pari tuntia saamassa suonensisäistä nesteytystä. Edellisen blogikirjoituksen jälkeen herran kunto meni vain huonompaan suuntaan, eikä vapaaehtoisesti mennyt alas enää mikään ruoka tai neste. Ripulin vuoksi nestehukkaa kuitenkin tuli, joten jotain oli tehtävä. Heikosta kunnostaan huolimatta herra taisteli eläinlääkärissä sisukkaasti ja vastusti verinäytteen ja tippaletkun laittoa niin paljon, että rauhoituspiikki oli pakko antaa.

Verinäytteessä paljastui, että neutrofiilien määrä oli hiukan koholla, joten epäily bakteeri-infektiosta heräsi ja herra sai antibioottipiikin ja kotiin vielä Clavubactin-kuurin. Lisäksi kreatiini oli juuri yhden pykälän viitearvon yläpuolella ja tästä syystä joudumme kontrolliin muutaman viikon kuluttua. Koholla oleva kreatiini voi viitata munuaisongelmiin, mutta eläinlääkäri epäili, että Mäykysen tapauksessa lukema olisi noussut vain kuivumisen takia ja palautuisi luultavasti normaaliksi itsestään. Evääksi saatiin lisäksi Royal Canin Recovery -märkäruokaa.

Loppuillan herra oli hyvin väsynyt ja vaikutti olevan hiukan omissa maailmoissaan, suurimmaksi osaksi varmasti rauhoitusainekrapulasta johtuen. Mäykyselle annettiin ruiskulla toipilasruokaa ja NutriPlus-geeliä, sillä paasto ei ole hyväksi kissan elimistölle. Aamulla herra tuntui taas olevan järjissään, mutta väsymys ja ruokahaluttomuus olivat edelleen tallella. Catvet-kissaklinikalle soiteltiin ja juteltiin rokottaneen eläinlääkärin kanssa. Verinäytteen pienistä tulehdusviitteistä huolimatta puhdasta rokotusreaktiota pidettiin edelleen mahdollisena. Herra Mäykysen oireet muistuttavat pitkälti lievää kissaruttoa. Toisaalta kissalla voi olla ripuli ja ruokahaluttomuutta monesta muustakin syystä. Antibioottikuurin rinnalle lisättiin Promax -maitohappobakteerivalmiste, jossa on probioottien lisäksi smektiittisavea, jonka tarkoitus on suojata suolen limakalvoa. Saimme myös neuvon kerätä ulostenäytteitä, sillä yksi syy poikkeuksellisen rajuun rokotereaktioon saattaa olla piilevä suoliston parasiitti-infektio. Matokuurilla herra olikin ennen rokotusta, mutta nyt hakusessa on jokin alkueläinotus kuten Trichomonas foetus.

Ruiskuruokintaa jatkettiin ja lisäohjeeksi tuli, ettei kannata yrittää tarjota Recovery-ruokaa enää lautaselta, jos sitä on käyttänyt pakkoruokinnassa. Vesi ei kuulemma yleensä herahda kissan kielelle, jos lautasella joutuu katselemaan samaa mömmöä kuin vain hetkeä aikaisemmin on väkisin ruutattu suuhun. Sovittiin myös, että huomenna mennään tapaamaan eläinlääkäriä, jos näillä neuvoilla ei toipuminen lähde hyvään vauhtiin.

Iltapäivällä Mäykynen osoitti vihdoin pieniä piristyksen merkkejä. Ensin herra ilmoitti olevansa tarpeeksi terve valjastelemaan. Kun henkilökunta ei ollut samaa mieltä, herra siirtyi remontoimaan uusinta pahvilaatikkoaan. Lopulta myös nähtiin varsinainen ihme: Mäykynen söi märkäruokaa lautaseltaan. Määrä oli ehkä reilu ruokalusikallinen, mutta kerta oli kuitenkin ensimmäinen sitten perjantaiaamun. Täydelliseen toipumiseen on vielä matkaa, mutta näyttäisi vihdoin siltä, että tunnelin päässä pilkottaa aurinko.

17 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Kissanomistaja on joskus onnellinen varsin kummallisista (muiden mielestä) asioista. Uutena vuotena olin onnesta pyöreä kun Indy söi ja kakkasi. Toivottavasti paraneminen käy sutjakasti.

Menina kirjoitti...

Äkkiä nuo tilanteet muuttuu näiden kanssa. Onneksi Mäykynen voi nyt taas paremmin ja ruoka maistuu :)

Kisulla nousee myös Krea-arvot ripulin yhteydessä. Munuaiset reagoi äkkiä muutoksiin.

Promaxin pitäisi olla erittäin tehokas ravintolisä suolistovaivoihin, meillä se(kään) ei valitettavasti auttanut ja siitä lähti meidänkin alkueläinepäilyt.

Toivottavasti teillä syy selviää ja Mäykynen on pian oma energinen itsensä :)

Musta ja Harmaa kirjoitti...

Hyvä, Mäky! Syöminen on kivaa, jatka vaan! Se ilahduttaa henkilökuntaakin!

Sirpale kirjoitti...

Voi Mäykys-parkaa, noin hullusti on asiat olleet! Toivottavasti tunnelin päässä on valoa ja täpläturkki toipuu rivakasti.

pulla kirjoitti...

no johan on täällä tilanteet vallan kummiksi kehittyneet..mäykys-parka, pullalan tytöt toivottavat pikaista toipumista!

sitruuna kirjoitti...

Voi perskutarallaa että noin pahaksi äityi. Onneksi on kuitenkin kohentunumaan päin, nyt vaan extra-annoksia Mäymöriä ja kyllä se siitä!

Sirpa kirjoitti...

Pikaista toipumista! Toivottavasti olet taas pian entiselläsi.

Jenni kirjoitti...

Yhdyn edellisiin: voi pientä parkaa! Onneksi suuri ja reipas oikea Mäykynen on taas löytymässä; toivottavasti paraneminen käy nopeasti.

Maritta kirjoitti...

Voimia ja toipumista Mäykyselle ja henkilkunnalle. Kisun sairaus on aina suuri huoli myös henkilökunnalle, toipumisia pian ja hyvää tulevaa juhannusta kattiskoilta

Hipsu, Viiru ja Killi kirjoitti...

Voi harmin paikka, itku ja hammasten kiristys... Pikaista paranemista toivoo Kissalan Tytöt

Lendi kirjoitti...

Paljon voimia, toipumista ja rapsutusta Mäykyselle! Onneksi tosiaan on jo ruoka alkanut maistumaan.

Hra Mäykynen kirjoitti...

Kiitos kaikista parantumistoivotuksista! Tänään on ruoka jo maistunut ihan mukavasti ja eläinlääkärireissukin päätettiin jättää väliin. Hiukan herraa vielä selvästi väsyttää, mutta ihmekös, kun takana on usean päivän syömättömyys.

Perdita kirjoitti...

Paranemistassutuksia Mäykkyselle! Täälläkin iloittiin eilen kun Nemon kakka oli vihdoin aivan kiinteää, tuskin sitä riemua muut tajuavat kuin muut kissanomistajat. :D

Lendi kirjoitti...

Oikein hauskaa juhannusta ja toivotaan, että Mäykynen selviää pikaisesti väsymyksestä!

Maritta kirjoitti...

Toivottavasti Mäykynenkin on juhannustuulella ja syö jo kunnolla, hyvää juhannusta kaikilta kisuilta ja emännältä teille:)

Vapaaherrat kirjoitti...

Paranemista Mäyky!
Kaikkea sitä pitää kotikisun kestää. Terve ja reipas kissa viedään veterinäärille piikille, joka sairastuttaa..!!?? Kummia nuo henkilökunnan aivoitukset, mäy, kurr..r, mutta onneksi yleensä palvelu on säällistä.. ;)

Hra Mäykynen kirjoitti...

Kiitos vielä kaikista uusista paranemistsemppauksista! Mäykynen on toipunut hyvin.

Vapaaherrat: Sanokaapas muuta, ei vaikuta kovin järkevältä tällainen touhu. Mäykysen mielestä jatkossa eläinlääkärivisiitit voisi jättää väliin, kun pelkkää harmia tuntuu niistä olevan.