tiistai 3. elokuuta 2010

Lomaekstra, osa II

Ulkoilua öin ja päivin. Vihdoin Mäykynen oli tyytyväinen eikä ulos-mäykynää kuultu kokonaiseen viikkoon. Myös painimatsit Ellin kanssa jäivät lähes kokonaan väliin, sillä muutakin tekemistä oli niin paljon. Toki kaksikko oli paljon sisälläkin, mutta pitihän sitä päivittäiset kauneusunetkin aina jossain välissä ehtiä ottaa. The Blair Witch Project: Cats 'n barn -kuvaukset. Saattaa olla, että tuotanto jää kesken, sillä mitään ei tapahtunut.
Päiväsaikaan vauhtia sen sijaan riitti.
Toisaalta välillä ehti ottaa rennomminkin ja ihan vain chillailla pihalla.
Ja hetken kuluttua saattoikin sitten taas kiipeillä puissa.
Vaikka melkein keskellä korpea oltiinkin, niin silti ajoittain polulla oli jopa ruuhkaista.
Varokaa suurta petoa! Mäykynen sai saaliiksi elämänsä ensimmäisen myyrän. Herra ei tosin tunnistanut saalistaan ruoaksi, mutta ylpeänä sitä silti kanneltiin ympäri pihaa. Eikä siihen saaneet muut koskea eikä mielellään edes katsoa, niin suuri aarre tuo henkensä menettänyt pikkujyrsijä oli. Elli ei halunnut olla yhtään huonompi, vaan hyvin ansiokaasti pikkuneitikin vaani milloin mitäkin.
Neidin vaanintakohteet tosin kuuluivat lähes poikkeuksetta hyönteiskuntaan. Erilaiset pörräättörit olivat vaarassa, kun hurja saalistaja metsästi pellossa.

20 kommenttia:

Ana kirjoitti...

En kestä. Mun TÄYTYY muistaa tutkia omaa kameraani, saisko silläkin näin hienoja kuvia jos vaan osaisi ottaa.

Nää on NIIN upeita. Jokainen. Itku.

ella kirjoitti...

Laukkaava Mäykynenhän on aivan kuin jostain luontodokumentista! Herra näyttää muutenkin oikein komealta ja uljaalta luonto ympärillään, kun taas Elli-neiti on kuvissa paljon kisumaisempi ja "lemmikimmän" näköinen. Liekö Mäykynen ottanut poseerausoppia Avaran luonnon kissapedoilta?

muuan kirjoitti...

Ihania kuvia, ehdin jo kaivatakin päivityksiä :)

Rosie kirjoitti...

Upeita kuvia!

Furensic Evidence kirjoitti...

Kuten kaikki muutkin huokailen noiden kuvien äärellä. Tehkää ihmeessä kirja Mäykysen ja Ellin edesottamuksista, materiaaliahan on jo vaikka kuinka paljon.

Jenni kirjoitti...

Mahtavia maalaiskuvia! Voi oikein kuvitella, miten ihanaa kissoilla on ollut. Ja eka saaliskin, järisyttävää. Ehkä Mäykynen TIESI, että se oli ruokaa, mutta ei vaan ollut nälkä juuri sillä hetkellä? (kun itse ostin ajat sitten Cisulle oikealla hiiren äänellä varustetun erikoishienon raksupallon, Cisu pelkäsi sitä ääntä... kaupunkilaiskatit...)

sitruuna kirjoitti...

No eihän sitä ekaa saalista sovi hävittää, pitäähän se esittää yleisölle!

taapertaja kirjoitti...

Voi käsittämättömyys, miten hienoja kuvia!! Taas. Ja teidän kissoilla on tosiaan ollut kissanpäivät :)

Anonyymi kirjoitti...

Upeita kuvia taas kerran. Kerrohan, miten tuon liikkeen saa pysäytettyä valokuvassa niin, etei kuvasta tule suttuinen? Onko tuo vain järjestelmäkaveran ominaisuus vai voisiko se onnistua jotenkin pokkarillakin? Kissoja tuntuu olevan vaikea kuvata, koska jos ne vähänkään liikahtavat, kuvasta tulee suttuinen.

Hra Mäykynen kirjoitti...

Jenni: Luulen, että Mäykynen kuvitteli myyrän olevan poikkeuksellisen kiva leluhiiri. Ainakin sillä leikittiin samaan malliin kuin leluhiirillä. Paitsi että Mäykynen ei ole kyllä enää pitkään aikaan juuri leikkinyt leluhiirillä... Mutta joo, ehkä herralla vain ei ollut nälkä tai ennemminkin epäilen, että ruoka oli liian vaikeassa muodossa. Karvat ja kaikki.

sitruuna: Nyt saalis on kyllä jo kadonnut ja ehkä jonkun vähemmän nirson eläimen ravintona. Ei lähetetty täytettäväksi eikä sitten edes otettu kuvia, kun ei ollut kameraa lähetyvillä. Murinoista päätellen Mäykynen ei kyllä pitänyt saaliinsa esittelyä niin tärkeänä juttuna, vaan pääasia tuntui olevan, ettei kukaan muu saa viedä sitä.

Destinova: Mäykysen kuvausjaosto ehkä kommentoi tähän jotain kun ehtii. Kirjoitusjaoston ei kannata yrittää, sillä siinä meidänkään kamerassa ei ole sellaista asetusta kuin "ota hyvä kuva" ;)

Mamma N kirjoitti...

Ei voi taas muuta kun kehua. Upeat kuvat, upeaa tekstiä ja hienot, hienot, HIENOT kissat <3

Hra Mäykynen kirjoitti...

Destinova: Riittävän lyhyt suljinaika pysäyttää liikkeen ja vähentää tärähtäneitä otoksia. Yllä juoksukuvassa se oli 1/1600 s. Jotta kuva ei alivalotu lyhyen suljinajan takia, kompensoimaan tarvitaan paljon valoa, missä auttavat iso aukko, iso kennon herkkyys ja valoisa ympäristö. Isot aukot ja herkät kennot ovat enemmän järkkäreiden ominaisuuksia, mutta valoisan kuvauspaikan valinta ei kysy kameramallia. Kannattaa mennä kuvaamaan juoksukuvat ulos aurinkoisena päivänä ja yleensäkin välttää liian pimeässä kuvaamista.

Nunt kirjoitti...

Siis Mäykynen sai saalista valjaisssa ollessaan? Olipas harvinaisen tyhmä/hidas myyrä :D

Ja onnittelut Mäykyselle. Mielenkiinnolla odotan, koska Suvi vapaudessaan tuo kotiin muutakin kuin sudenkorentoja. Minä olen tähän mennessä ainoa myyräntappaja meidän perheessä (piti päästää yksi kituva hengistään).

Hra Mäykynen kirjoitti...

Nunt: Sitä henkilökunta täälläkin hiukan ihmetteli... Saalistus kävi hyvin nopeasti: Mäykynen vain hyppäsi pusikkoon ja sitten myyrä olikin jo herralla tiukasti suussa.

Itse asiassa olen kyllä kuullut muutamista aika säännöllisestikin myyriä/hiiriä valjaissa pyydystelevistä kissoista, joten ehkä pikkujyrsijät eivät lopulta sitten kuitenkaan ole niin kovin fiksuja / varovaisia. Tällaisilla kissoilla on ehkä myös osaava henkilökunta, joka tajuaa hiippailla hiljaa eikä tömistele perässä toisin kuin Mäykysen henkilökunnalla on tapana ;)

Jos teillä Suvi syö ne hiiret / myyrät ja siksi niitä ei kanneta teille kotiin? Tai sitten Suvi on kuten Elli eli lentävät ötökät ovat paljon jännempiä kuin heinikon kahinat, jotka jopa henkilökunta pystyy kuulemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ihanasta blogista, etenkin sen aivan tajuttoman ihanista valokuvista! Ne ovat piristäneet päiviäni jo jokusen aikaa ja aina innolla odotan, mitä seuraavaksi tulee. Vannoutuneena kissaihmisenä on niin helppo samaistua valokuvien hetkiin ja kuvitella, mitä kissan mielessä tosiaan on =) Ja joku uskaltaa vielä sanoa, että kissa on eleetön, eikä siitä ole seuraa...

MissMisery kirjoitti...

Mielettömän upeita kuvia (kuten aina), mutta äärettömän kaunis on kuva Mäykysestä heinien keskellä. ♥

Nunt kirjoitti...

Neidille maistuu tavallinen ruoka yhä siihen malliin, ettei se ole vielä tajunnut, mitä tuossa viereisessä viljapellossa vipeltää... Mutta eipä me olla täällä vielä asuttukaan kuin parisen viikkoa :) Katsotaan mitä tapahtuu, kun maanviljelijä pui viljat pois.

Petteri kirjoitti...

Todella hienoja kuvia ja ehkä kuvauksellisin kissa jonka olen pitkään aikaan nähnyt. :D

Mira kirjoitti...

Ihania kuvia <3
Ellillä ja Mäykysellä on ollut tosi kiva kesäloma :)
Ja mehän nähdään kohta Rurokin näyttelyssä :))

slimmi kirjoitti...

Aivan ihana valjasvaljakko kuvissa! :) Itsekin käytin kesällä päivittäin omaa Rauli-kissaani ulkona valjaissa ja saalistipa hänkin useita kertoja lähimetsikosta päästäisiä ja hiiriä! Rauli kans saalisti uhrinsa varsin nopeasti ja pääsääntöisesti leikitteli sillä aikansa kunnes kyllästyi ja lähti tallustelemaan kotia kohti :D