maanantai 2. maaliskuuta 2009

Hasta la vista, karva


Nyt Mäykyselläkin on sellainen. Paljon kehuttu FURminator kotiutui tänään ja jo ensimmäisen koekäytön perusteella herra voi antaa vekottimelle täydet suositukset. Herran nälkäkin unohtui, kun Furminaattorilla oli vedetty pari vetoa. Ihastuttava harja sai osakseen puskemista ja sisäinen hyrinämoottorikin käynnistyi. Furminointiin tuli lisää haastetta kun täpinöissään oleva herra ei malttanut pysyä paikallaan, vaan tepasteli edestakaisin ja välillä heittäytyi selälleen. Yhden kissanpennun verran herrasta furminoitui ihan hetkessä, joten ihmekös, että joka paikka on viime aikoina ollut täynnä karvaa.

Henkilökunta päätyi ostamaan Furminaattorin Stockmannilta, koska sellainen oli siellä juuri sopivasti kanta-asiakasalessa. Amazonkin katsastettiin, mutta brittiversio katsoo tuotteen kuljettamisen saarivaltion ulkopuolelle olevan ylivoimasta. Rapakon takaa posti kulkee paremmin, mutta jenkki-Amazonista tilattaessa posti- ja käsittelykuluja ropisee sen verran reilusti, että alun perin puolta halvemmasta hinnasta tulee jopa kalliimpi kuin täältä hankitun härvelin ostokustannukset. Lisäksi kaupasta ostamisessa on sekin merkittävä etu, että tuotteen saa heti mukaansa eikä pakettia tarvitse odotella. Hinnasta kuitenkin huomaa, että harjalla on patentti, sillä muovivarren päähän tökätyn tiheäpiikisen kamman valmistuskustannukset eivät mitenkään voi olla paria euroa enempää — etenkään kun tuote tulee Kiinasta.

Herralle ostettiin Furminaattorin S-koko, mallia kissa. Koirillekin on ilmeisesti oma S-kokonsa. Ehkä osa kissoista tai koirista saisi traumoja, jos joutuisi käyttämään unispecies-mallia. Tosin kissaversiossa luki, että sitä voi käyttää myös koirilla. Henkilökunta kuitenkin mokasi, sillä muilta osin Furminaattorin käyttöohjeet luettiin vasta koekäytön jälkeen. Special notes painottaa, että Tool is designed to be used ONLY on shedding breeds. Consult a veterinarian to determine if your dog or cat is considered a shedding or non-shedding breed. Eläinlääkärille ei tullut soitettua. Karvanlähtö näyttää ilmeiseltä, mutta jos päätelmät menivät vikaan, niin joudumme varmaankin kärsimään virheemme seuraukset ilman toivoa miljoonakorvauksista. Non-shedding on tosin hiukan outo termi kissoista ja koirista puhuttaessa, sillä eikös niistä kaikista lähde karvaa? Googletuskin väittää: Non-shedding cat breeds are a myth. Ehkä tällä tarkoitetaan karvattomia rotuja tai sitten valmistaja on varautunut siihen, että joku kehittää rodun, jolla on samat karvat läpi elämän. Surkuhan siinä tulisi, jos sellaisen otuksen karvat vahingossa furminoisi.

Ensimmäisen illan käytön perusteella Mäykynen ilmeisesti furminoisi mielellään aamusta iltaan, mutta laitteen käyttöä täytynee hiukan rajoittaa. Olisi kuitenkin toivottavaa, että huhtikuun näytelmässä herralla olisi vielä jokunen karva tallella.

11 kommenttia:

sea kirjoitti...

Furminoimisen ainoa ongelma on se lentelevä karva! Pitäisi melkein raahata kissa pihalle, en vain usko sen viihtyvän lumessa.

sitruuna kirjoitti...

Meillä on Furmis vasta harkinnassa, mutta kantistarjous on jo huomioitu. Meillä on ihastuttu pieneen karstaan, jo ensimmäisestä vedosta käynnistyy hurinamoottori ja samoin meillä alkaa tepastelu ja selälleen köpsähtely. Välillä on vaikea karstata ympäriinsä kävelevää tepsukkaa, mutta kyllä me kerran pari päivässä iso tukko sillä keräillään.

Jenni kirjoitti...

Siellä ollaan siis furmiohurmiossa! Ilmeisesti harjaaminen on useimmista kissoista aivan ihanaa. Meidän aluskarvaton silkkiturkkikorat ei edes tarvitsisi välttämättä harjausta, mutta välillä on pakko silitellä sitä vauvanharjalla vain sen kehräyksen ja suuren nautinnon vuoksi. Joskus C halailee harjaa yksinäään ja hurisee sille. Hassua! Jos minulta olisi aiemmin kysytty, olisin veikannut, että harjaaminen EI ole näin vastustamatonta kissojen mielestä.

Anonyymi kirjoitti...

Toimisikohan tuollainen pitkäkarvaiselle kissalle...? Liekkö noita eläinkaupoissa?

Hra Mäykynen kirjoitti...

Kyllä Furminatorin pitäisi sopia erinomaisesti myös pitkäkarvaisille, vaikka omakohtaista kokemusta ei meillä tosin ole. Sitä saa monista eläinkaupoista ja www.vetman.fi -verkkokauppa näyttää sitä myös myyvän (jälkimmäisessä kannattaa huomioida reilun kympin postitusmaksu, koska lähettävät vain postiennakolla).

Zepa kirjoitti...

Aah kantisalessa? No sitten, josko tästä taas sityyn... Meillä on semmoinen tavallinen metallinen "kaniraspi" tai vatevö, on silläkin lähtenyt, mutta aluskarvaa joutuu vähän etsimään. Tarkoitan että alusvillaa alkaa irrota vasta kun on jonkin aikaa harjannut. Oisko tuo furmi siihen hyvä edistysaskel & apu?

Hra Mäykynen kirjoitti...

Ale ei ole niin huima, että kannattaa kovin pitkiä matkoja sityyn tehdä, mutta te taidatte asua valmiiksi lähellä. Eiköhän furminointi auttaisi noihin teidänkin hitausongelmiin.

Peppi kirjoitti...

Arvaa ollaaks mekin menossa ostamaan tota!! Nyt lähtee talviturkki!

Zepa kirjoitti...

Niin, ei "lähteä sityyn" ollut siis matkaan vaan henkisiin ja ajankäytöllisiin viittaava :-) Oikeasti, ei keskustassa tule käytyä edes kerran viikossa. Vaiks on lähellä. Kissat on vissiin jo kertoneetkin, että oon laiskaperse?

Hra Mäykynen kirjoitti...

Zepa: Joskus ovat tainneet jotain sen suuntaista blogissaan väittää ;)

katriina kirjoitti...

Ohpahan pitkä tuo non-shedding rotujen lista =O. Ihan uutta tietoa pukkas. Mutta joo, kyllä se niin on, että ihan on ihmetellyt näiden kahden cornarin kanssa sitä, että missään ei näy irtokarvaa. Edesmenneen Iineksen (maatiainen) aikana suunnittelimme ulko-oveen asennetavia autopesulamaisia pyöriviä tarrarullia, jotta ei vaatetuksesta löytyisi karvallisia alueita.