tiistai 18. toukokuuta 2010

Yököttävä helleViime päivät ovat olleet suhteellisen rauhallisia, sillä Elli ja Mäykynen viettävät siestaa suuren osan päivästä. Tai ei täällä kovin rauhallista silti ole, Mäykynen muistaa kyllä valittavaan ääneen aina säännöllisesti ilmoittaa, että ulos pitäisi päästä. Henkilökunta ei vain oikein pidä helleulkoiluista, sillä valjastelut ovat lähinnä makoilua jossain puskassa. Niin tylsää, että henkilökunta pitkästyy, mutta kuitenkin liikaa yllättäviä ryntäilyjä, jotta voisi ottaa vaikkapa kirjan mukaan viihteeksi.

Rauhattomuus on siirtynyt enemmän yöaikaan. Ennen Elli ja Mäykynen nukkuivat kiltisti öisin. Nyt nukutaan välillä vähän ja sitten taas vedetään rallia ympäri kämppää. Valitettavasti Mäykylän ympäriajot eivät ole hiljainen tapahtuma, vaan kolinaa ja pauketta säestää vielä ajoittain hirvittävä huuto. Naapureista ei onneksi tarvitse välittää, sillä ainoat seinänaapurit asuvat pääsääntöisesti muualla kuin naapurissa. Tietysti henkilökunta itse haluaisi nukkua yönsä rauhassa, mutta kaikkea tahtomaansa ei valitettavasti aina voi saada.

Ruokahalukin on kaksikolla vähentynyt. Herkkuruoat uppoavat edelleen, mutta pahoihin ruokiin ei nyt edes kosketa. Välillä ruoka suorastaan yököttää ja eilen aamulla Elli oksensi närppimänsä aamupalan henkilökunnan kenkään. Minkäs sille voi, jos pahoinvointi iskee juuri kengän kohdalla. Tai ehkä Elli ei vain pitänyt niistä kengistä? Tänään puolestaan Mäykynen löysi vihdoin niin mehevät ruohoapajat, että sai kevään ensimmäisen ruohoyrjön aikaiseksi. Elli ei vielä ole oikein tajunnut ruohoahminnan ideaa, mutta eiköhän pikkuneitikin vielä kesän edetessä tajua viherravinnon ihanuuden.

Illan viiletessä ja hämärtyessä on hyvä käydä terassilla viilentymässä. Sitten nukkumaan. Jäämme jännityksellä odottamaan tämänöisen rallin aloitusaikaa.

9 kommenttia:

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Kollonkin (märkä)ruokahalu on kutistunut helteessä - aika hyvin kissalta, joka viileämmissä olosuhteissa syö yleensä aina kupin välittömästi tyhjäksi, kun kuppi vaan eteen asetetaan.

Tai on kissalla yksi märkäruoka, joka on niin täyttävää, että lämpötilassa kuin lämpötilassa kuppiin tahtoo jäädä jotakin. :) Tällä hetkellä Kollolle ei oikeastaan kannata antaa kuin lusikallinen tuota ruokaa kerrallaan.

Nunt kirjoitti...

Ellillä lienee mielipide kaikista, jos myös kengistä :D

Meillä kun kissa pääsee suht vapaasti ulos (lue: tarpeeksi huutoa ja ovi avautuu), sitä ei ole paljon viime aikoina näkynyt muuta kuin pyörähtämässä ruokakupilla. Täällä Norjassakin kun kesä tuntuu alkaneen eilisestä :)

Anonyymi kirjoitti...

Tuo yöhuuto on tuttua; Nero-poika on jo usemman yön tullut ystävällisesti noin klo 3:30 kertomaan, että TAHTOO U-LOOS -kiukkuisella äänensävyllä. Arvon henkilökunta kun ei tottele, niin kyllä siihen keinot keksitään...

Ruokahalu ei ole muuttunut mitenkään - paitsi että Nero-poika yritti syödä yhdet (mamin) kengät - mutta nukkumaan käydään tällä kelillä joko sängyn tai kaapin alle. Tämä on ihan uutta ja se liittynee kuumuuten? Ruohoa kyllä popsitaan vailla mitään kontrollia ja sitten huudetaan maailman kovimmalla ja karmivammalla mouruäänellä, että vatsaa kiertää. Lienee naapurustomme epäilevän, että kissaa siellä vähintäänkin tapetaan...

susanna&samina kirjoitti...

Juu yöralli pyörii täälläkin ihan täysillä, vaikka kyseessä on sentään jo ikäneitokaiset! Mitä sitä nyt nukkumaan kaiken yötä, kun on niin valoisaakin ja linnutkin möykkää jo heti aamuyöstä. Juu ja eteisessä Samina käy pitämässä konserttiaan sillä seurauksella, että meikä kähisee että ja nyt lätty umpeen ja nukkumaan siitä!

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla bengaleihin sisäänrakennettuna tuo yövilli kesän tullen. Täällä on kanssa kaksi kissaa joista toinen parivuotias virkeä bengalinuorukainen ja vauhtia sekä ääntä piisaa, valitettavasti klo 22.30 alkaen, joka ilta kestäen aamuun asti. Alkaa olla pinna tiukalla kun on tässä semmoinen viikko jo nukuttu pikku pätkissä... Ei auta päiväaktivointi, yö on silti yhtä huutoa. Ja asunto on kerrostalokaksio että ei kisuja saa toiseen huoneeseen ettei möly kuuluisi läpi...mitä teen? Mitä te muut teette niille kiljukauloillenne?

Hra Mäykynen kirjoitti...

Sirpa ja Kollo: Tuon ruoan syöttäminen, jota aina kuluu vain lusikallinen, olisi aika taloudellista. Voi tietysti olla, että Kollo vastustaa siirtymistä pelkästään siihen ruokaan ;)

Neron henkilökunta: Siis täh? Eikö palvelu pelaa? Eikö Nero tosiaan pääse klo 3:30 ulos? Kauheaa kissan kiusausta! Mutta joo, meillä varsinkin Mäykynen on nyt siirtynyt myös lattianukkujaksi, vaikka muuten tavallisesti nukkuu yöt sängyssä.

Anonyymi: Yövilliys valoisten kesäöiden myötä taitaa olla useiden kissojen ongelma ihan rotuun katsomatta. Yksilöllisiä eroja kissoilla sitten tietysti on sitäkin enemmän ja meilläkin esim. saa kuunnella lähinnä Mäykysen huutoa, Elli on pääsääntöisesti ihan kiltisti :) Onneksi meillä ei ole noin hurja tilanne kuin teillä, vaan kyllä täällä kissat sentään nukkuvatkin eikä henkilökunnan hermokaan ole vielä mennyt :) Talveen verrattuna yöhilluntaa on kuitenkin selvästi enemmän ja välillä sitten tulee ylimääräisiä aamuyöherätyksiä.

Meillä auttaa kun käydään valjastelemassa joskus kahdeksan jälkeen illalla. Sitten kissat malttaa hiukan nukkuakin, kun saa vielä iltapalan tuohon ulkoilun päätteeksi. Jotkut tietyt kissan iltarutiinit voisivat olla hyväksi, jotta kissa oppisi, milloin kuuluu mennä nukkumaan. Huutoa ei tietenkään myöskään saisi huomioida tai kissa oppii, että sillä selvästi saavuttaa jotain. Mutta eihän tuohon kiljukaulan hiljentämiseen valitettavasti mitään patenttikonsteja ole :( Toivottavasti teidän tilanne kuitenkin keinolla tai toisella muuttuu sellaiseksi, että saatte kesäyötkin nukutuksi ilman jatkuvia herätyksiä.

pullat kirjoitti...

Myös pullalan asukit aktivoituvat yöelämään keväisin mutta tämä valoisaan vuodenaikaan liittyvä käytös myöskin laantuu (aiempien vuosien kokemuksella) jälleen syksyn saapuessa. Mutta kuten edellä on lueteltu, eikai tuo nyt ole ihmekään (valo, lämpö, luonnon äänet jne..)Lisäksi pihalla jatkuu sangen monenkirjava elämä sen jlk kun oma lukulamppu on sammunut: rätkyt kiskoo kastematoja nurmikosta, jänikset tai rusakot kokoontuvat syömään tuoretta ruohoa jnejne. Siinä riittää kissoilla ihmeteltävää! Usein myöskin päivän aikana tuuletusikkunoista tai -ovista sisään lennelleet ötökät ilmoittavat olemassaolostaan ja ainakaan Pullalassa ralli EI pääty ennen kuin kärpäsparka tms on käpälöity parempiin suihin..
Mutta siis onneksi on senverran hyvillä unenlahjoilla varustettu että jos ei nyt joku ihan suoraan pallean päälle kesken vauhtiajojen hyppää niin sillälailla saa nukutuksi miten nyt kesäaikaan yleensäkin..xD Kissojen ruokailuun ei ole helle vaikuttanut mutta ulkoiluretkillä on ollut havaittavissa löhöilyn kaltaista käytöstä..:D
Hauskaa kevättä ja kesää kaikille, toivotaan että sää suosii tätä pohjoista pallonpuoliskoa myös jatkossa (joptain hyvitystä niistä viime talven järkkypakkasista!!!)
:D

Anonyymi kirjoitti...

Pikku Elli on fashionista. Ne kengät oli varmaan soo last season

kainaloinen kirjoitti...

Hahaa, muillakin kärsitään yöllisestä melskeestä ja aarioista. Meillä on myös hulina lisääntynyt valon - mutta myös Sepon laiharin - myötä. Minunkaan yöuntani eivät rallit haittaisi, mutta se ulina, se ulina...