perjantai 8. elokuuta 2008

Ihan pihkassa, osa 2

Tänään Joonakselle käytiin ostamassa Mustista ja Mirristä koirille ja kissoille tarkoitettua Virbac -shampoota, ettei enää Fairylla tarvitse pestä. Myyjä yritti ensin suositella jotain toista merkkiä, joka oli niin edistyksekäs, että se oli tarkoittu vedettömään kuivapesuun. Suhtauduimme kuitenkin hiukan epäilevästi kyseisen shampoon tehoon tällaisessa öljytapauksessa ja purtilö jäi hyllyyn.

Pesutoimenpide sujui yllättävän helposti. Herra Mäykynen ei enää edes yrittänyt karata, vaan oli suihkussa kuin se kuuluisi lähes päivittäisiin rutiineihin. Ehkä Mäykynen oli itsekin kyllästynyt rypsiöljykuorrutteeseensa ja halusi siitä eroon.

Virbac fysiologinen shampoo on kovin hieno tuote: siinä on patentoitu aldehydikompleksitekniikka, A2 keramidia ja välttämättömiä rasvahappoja. Tuotteen myös mainostetaan olevan täysin pesuaineeton! Kenties on siis väärin sanoa, että herra Mäykynen kävi pesulla, vaan kyseessä olikin ehkä shampookylpy? Onneksi Joonas saatiin puhtaaksi, vaikkei pesuainetta käytettykään.

Fööniin Joonas suhtautui yhtä varauksellisesti kuin eilenkin, joten pyyhekuivaukseen oli taas tyytyminen. Sen jälkeen piti vielä kuivatella pari tuntia ennen päivän ulkolenkkiä, sillä henkilökunta ei kehdannut viedä Mäykystä ulkoilemaan ennen shampookylpyä. Joku olisi pian tehnyt ilmoituksen kissaparasta, jonka turkki on aivan kamalan näköinen ja jonka hoito on varmaan muutenkin laiminlyöty.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi saitte pihkan ja lopulta öljykin pois. :) Meillä on joskus vastaavassa tilanteessa irrotettu pihka ensin voilla (margariinilla), jota on hierottu pihkakohtaan. Sitten loput rasvat on huuhdottu shampoolla pois.

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi ei ole enää pihkaa turkissa. ;) Paljonko tuo shampoo mahtaa maksaa?

Hra Mäykynen kirjoitti...

Shampoo maksoi Mustissa ja Mirrissä 11,50 euroa. Oli samaa hintaluokkaa kuin muutkin siellä myydyt koirien ja kissojen shampoot. Mutta laadusta herra Mäykynen ei tosiaan osaa sen kummemmin mitään sanoa, koska tuotetta on vertailtu vain Fairyyn ;)