torstai 7. elokuuta 2008

Ihan pihkassa

Herra Mäykynen teki tänään ulkoilulenkillään lähempää tuttavuutta kuusitukkipinon kanssa. Parin kuusen tutkimisen jälkeen flexin toinen pää alkoi ihmetellä Joonaksen uutta kävelytyyliä, johon kuului tassujen ravistelu aina parin askeleen välein. Anturoiden välistä ei kuitenkaan löytynyt oksanpalaa eikä neulasia, vaan klöntti mömmöä, jonka haju oli hyvin pihkamainen. Tarkempi tutkiskelu osoitti, että pihkaa oli jokaisessa tassussa ja lisäksi vielä iso klöntti Joonaksen toisessa kyljessä.


Ulkoilu sai jäädä ja siirryimme sisätiloihin puhdistuspuuhiin. Nopea googletus paljasti, että pihka lähtee ruokaöljyllä. Tavallisilla pesuaineilla moista tahmaa on turha yrittää saada pois edes käsistä saatika sitten kissan turkista. Joonaksen tassuille valmisteltiin rypsiöljykylpy ja myös kylki sai öljyhoidon. Pihka lähti ruokaöljyllä uskomattoman helposti, ja henkilökunta ehti olla hetkellisesti ilahtunut nopeasta ongelmanratkaisustaan. Valitettavasti ongelma oli vasta puoliksi ratkaistu, koska turkki oli nyt öljyssä. Yllätys, yllätys, öljy ei lähde karvoista vain vesihuuhtelulla. Mitään kissashampoota meillä ei ole, koska kissan pesu ei aiemmin ole ollut ajankohtaista. Google oli jälleen käytössä ja koska persialaisten pesuun voi käyttää Fairya, päättelimme, että se sopii myös bengalin pesuun.

Normaalisti Joonas vilahtaa kylpyhuoneeseen heti kun vain mahdollista ja käy kaivelemassa lattiakaivoa, vessanpönttöä ja hilluu pitkin ammeen reunoja. Ilmeisesti öljykylvyssä oli kuitenkin ollut jo riittävästi kestämistä ja herra Mäykynen katsoi viisaimmaksi paeta kylpyhuoneesta. Loppujen lopuksi Fairy kuitenkin saatiin vaahdotettua turkkiin ja ihmeellistä kyllä, myös huuhdeltua pois. Pesun jälkeen herra Mäykynen näytti — niin, miltäs muultakaan kuin — märältä kissalta. Persialaisten pesuohje sisälsi myös föönausohjeen, mutta bengalien pesuun föönaus ei selvästikään kuulu. Sitä yritettiin, mutta hiustenkuivaajan hurina aiheutti Joonas-paralle vielä paljon pahemman sätkyn kuin pesu. Tyydyimme siis vain pyyhekuivaukseen.


Myöhemmin illalla osoittautui, että pesun seurauksena pahimmat öljyläntit olivat turkista poistuneet, mutta kokonaisuudessaan Joonas näyttää oikeastaan entistä kurjemmalta. Nyt koko turkki on tasaisesti kuorrutettu pienellä öljykerroksella. Herra Mäykysen pesukiintiö on tältä päivältä varmaan jo ylitetty, mutta näyttää todennäköiseltä, että uusintapesu odottaa jo huomenna. Joonas on ahkerasti itsekin siivonnut turkkiaan, mutta tulokset eivät ole olleet erityisen näkyviä. Onneksi ei ole näyttelyitä lähitulevaisuudessa. Voisi tuomarilla olla jotain sanottavaa herran rasvakampauksesta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

O-ou... Toivottavasti uusintapesu jo tepsii!