sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Ulos kaapista!


Herra Mäykynen on juhlinut koulujen päättymistä railakkaasti. Eihän Mäykynen tietenkään missään koulussa ole ollut, mutta ei hyviä biletysmahdollisuuksia silti kannata jättää väliin. Ilmeisesti uutisista herra oli kuullut, että lauantain ja sunnuntain välisenä yönä on levotonta. Henkilökunta heräsi kahdesti siihen, että Mäykynen oli vaatekaapissa repimässä muovikassia. Niin, ennen herra ei ole osannut avata vaatekaapin ovea, mutta hyvähän sellainenkin taito oli yön hiljaisuudessa opetella. Aiemmin Mäykynen on pujahtanut kaappiin seikkailemaan vain, jos ovi on ollut auki tai jäänyt raolleen. Koska tarkastaja Mäykynen voi nyt tehdä siisteysselvityksiä myös täysin pistokoemaisesti, on henkilökunnan nähtävästi siivottava kaappi sellaiseen kuntoon ettei sieltä löydy yllätyksiä, jotka on varastoitu hyllyille turvaan Mäykysen tassuilta ja hampailta. Omatoiminen ja kekseliäs kissa on hauska, mutta välillä myös hiukan rasittava.

Aamulla paljastui myös, että yön aikana oli kaatunut poikkeuksellisen paljon tavaraa. Jostain syystä öinen myrsky oli kumonnut niin harjan ja rikkalapion kuin Pepsi-pullonkin. Suurin yllätys löytyi kuitenkin kylpyammeesta, jossa oli Mäykysen vessan aktiivihiilisuodatin silputtuna tuhannen päreiksi. Suodatin oli jäänyt hanan päälle lauantaisen vessapesun jäljiltä. Ehkä tämä oli vinkki, että uuden suodattimen osto olisi paikallaan? Tai sitten Mäykynen oli kuullut, että aktiivihiili sitoo kaikenlaisia myrkkyjä. Eilen herralla aloitettiin matokuuri, joten kannattihan sitä sellaisen epämääräisen mömmön syöttämisen jälkeen hiukan hiiltä ottaakin.

4 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Voi ei! Kaapinavaajakissan omistajat ottavat osaa. Kaapinavaajakissa sen sijaan onnittelee Herra Mäykystä teknisestä taitavuudesta.

sitruuna kirjoitti...

Erittäin hyvä idea imeyttää ne matolääkkeet suolistosta aktiivihiilellä! Ei olis ihan joka tyyppi keksinytkään.

Meillä ilmeisesti juhlittiin myös koulujen päättymistä ja ihan samalla tavalla. Usempaakin muovipussia piti nakertaa ja huudella ja tiputella henkilökunnan päähän esineitä hyllyltä - kaikki tämä tietysti kahden jälkeen yöllä.

Musta ja Harmaa kirjoitti...

Vou, aika siistit kaapit teillä! Meille mahtuu hädintuskin sisään, tämmöset pikku missukat...

Prinsessa Tara kirjoitti...

Täällä valtakunnassa prinsessa Taralla on ihka oikea vaatekaappifetissi. Saatetaan jopa juosta toisesta huoneesta paikalle, jos ovi avataan. Ja koskaan sinne kaappiin ei kuitenkaan saa jäädä...