lauantai 2. toukokuuta 2009

Kevätpörriäinen


Mäykynen on nauttinut loistavista vappusäistä ulkoilemalla. Metsästäjä Mäykynen on viime päivinä keskittynyt lähinnä lentävän pienriistan saalistamiseen. Tuntuu siltä, että pistäviä medenimijöitä on nyt liikkellä poikkeuksellisen paljon. Todennäköisempää taitaa kyllä olla, että pörriäisten määrä on normaali, mutta ne vain erottuvat hyvin nyt kun kasvillisuuden määrä on vielä lähes olematon, eikä muitakaan hyönteisiä vielä juuri ole liikkeellä.

Surisevat pörriäiset ovat loistavia saaliskohteita, sillä niitä on paljon ja niitä on myös suhteellisen helppo saada kiinni. Jälkimmäisestä seikasta johtuen valjaat ovat välillä olleet kovalla koetuksella ja henkilökunnan tarkkailukyky ylikuormittuneena, sillä Mäykystä on yritetty suojella pörriäisten pistoilta. Pulleat kimalaiset näyttävät kivoilta ja harmittomilta, mutta niiden liiallinen ärsyttäminen voi paljastua Mäykyselle piikikkääksi kokemukseksi. Muutaman kerran pörriäinen on jo ollut Mäykysen tassuissa, mutta onneksi puolipökertyneet otukset eivät ole ehtineet pistää, vaan henkilökunnan kimalaispelastuspartio on ehtinyt ajoissa hätiin.

11 kommenttia:

kio kirjoitti...

ihanan vauhdikkaat kuvat

Emma kirjoitti...

Moikka,

mekin käytiin maatiaisen kanssa tänään ulkona ekaa kertaa uuden flexin päässä. Kyllä sai olla tarkempana pörriäisten suhteen kuin sillä lyhyellä narunpätkällä.
Nättejä kuvia tosiaan :)

Goldbay kirjoitti...

Mekin on nautittu loistavista ulkoilukeleistä, mutta ei meillä noin kovaa menoa kuitenkaan ollut vaikka ne pörriäiset kiinnostikin :)

Villasukka kirjoitti...

Upeita kuvia! Meillä taisi tänään olla jo liian kuuma sää kun herrat pyrkivät oma-aloitteisesti sisälle. Piki on loistava kimalaissaalistaja ja syö kaikki saaliinsa...

Hra Mäykynen kirjoitti...

Meillä pidempää fleksiä ei edelleenkään ole saatu hankittua. Henkilökunnan pitäisi ryhdistäytyä asiassa.

Kuviksi on ikuistettu oikeastaan vain rauhallisimmat loikat, sillä niiden päättömimpien ilmapomppujen ikuistaminen ei ole ihan yksinkertaista.

Villasukka: Onko Piki säästynyt kuitenkin pistoksilta, vai millaisia tuloksia tuo saaliin syöminen on aiheuttanut? Mäykysen saalistelua on rajoitettu juuri siksi, että varsinkin suuhun sattuvien pistojen mahdollisuus pelottaa.

sitruuna kirjoitti...

Meilläkin on ulkoiltu, parinkin tunnin keekoiluja ympäristössä turisteja viihdyttämässä. Mahtavat ilmat ja kivan rauhallista täällä meidän kulmilla.

Mahtavat loikat kyllä, meillä niitä harrastetaan enempi sisätiloissa, paitsi toissapäivänä herra jäi roikkumaan tarzan-otteella puskaan, jonne hyppäsi talitintin perässä.

Hanninski kirjoitti...

Kuvaatko itse vai ulkoiletteko useamman henkilökuntaan kuuluvan kanssa yhdessä, jolloin toisella on flexi ja toinen kuvaa? Meillä ei ikinä loikat kohdistu minuun päin, jolloin edestäpäin pomppukuvia flexin päästä on miltei mahdoton saada.

Meillä Aslan kiusasi yhtä kimalaista vessan ikkunalaudalla eilen ties kuinka kauan ennen kuin tajusin mitä on tekemässä siellä. Kimalaisparka oli kiukkuinen ja uuvuksissa, mutta muuten vahingoittumaton. Kissa ei saanut pistosta. ...piti välillä tyynesti tasun alla ja kuunteli kuinka pörisee.. hrm.

Jenni kirjoitti...

Meilläkin metsästetään erityisesti kimalaisia, mikä vähän huolestuttaa ihmisiä. Mitä pitäisi tehdä, jos kimalainen tai muu pistävä pääsee pistämään kissaa? Ainakin koirilla ne kuulemma vielä pyrkivät pistämään suuhun, pelottavaa.

Hra Mäykynen kirjoitti...

Hanninski: Lähes poikkeuksetta ulkokuvat on kuvattu niin, että toinen pitää flexiä ja toinen heiluu kameran kanssa. Ei näitäkään hyppykuvia millään olisi yksin pystynyt ottamaan. Ei Mäykynenkään niin uskollisesti kameraan päin hyppele :)

Jenni: Jos kimalainen pistää esim tassuun, niin seuraukset tuskin on kovin kummoiset, mutta suuhun pistämistä meilläkin pelätään. Seurailla kai pitäisi ja tarvittaessa lähteä eläinlääkäriin. Kyytabletin antaisin ensiavuksi, jos suuhun pistäisi. Koiralle olenkin kerran antanut kyytabletin, kun ampiainen pisti kieleen. Kieli hiukan turposi, mutta ei onneksi tullut mitään hengitysvaikeuksia, vaan turvotus alkoi laskea aika nopeasti.

Menina kirjoitti...

Aivan upeita kuvia taas kerran!
Meillä ei tuollaiset onnistu, vaikka olisi useampikin apuri mukana ;)

Meilläkin kissojen ensiapulaukusta löytyy kyypakkaus kaiken varalle, mökillä varsinkin kulkee mukana.
Onneksi nämä kaverukset ei ole kovin suurta kiinnostusta vielä pörriäisiä kohtaan osoittaneet, linnut ne on niin paljon kiinnostavampia.

Kainaloinen kirjoitti...

Täälläkin pelätään pörriäisen pistosta suuhun. Kerran on karvaturilas pistänyt Vilmaa tassuun, joka turposi aika mojovan kokoiseksi. Ensiavuksi annoin kyytabletin (en muista nyt annostusta) ja turvotus lähti laskemaan aika äkkiä.