torstai 7. toukokuuta 2009

Punkkisota


Juuri ennen vappua henkilökunta rapsutteli Mäykysen kaulaa, kun sormi tökkäsi johonkin pieneen näppylään. Tarkastelu osoitti, että näppylä oli erittäin yököttävää lajia: punkki! Mokomat iljetykset ovat lähteneet liikkeelle heti kun ruoho hiukan vihertää. Viime kesänä Mäykysen leuasta poistettiin punkki ja nyt talven mentyä oli punkkipihdeille jälleen käyttöä.

Ötökkä saatiin irroitettua helposti, mutta sen tappaminen vaati hiukan enemmän vaivannäköä. Sormivoimin liiskaaminen ei punkin vauhtia näyttänyt hidastavan, joten työkalulaatikosta piti kaivaa pihdit ennen kuin iljetys viimein saatiin päiviltä.

Koska punkkeja selvästi lähimaastossa on, ja Mäykynen on innokas ulkoilija, päätti henkilökunta aloittaa punkkien vastaisen kampanjan ja kävi apteekista hakemassa Frontline-punkkimyrkkyä. Mömmöä saa sekä suihkepulloissa että kerta-annospipeteissä, joista jälkimmäinen on tarkoitus levittää kissan niskaan. Mäykyselle hankittiin niskaan levitettävä paikallisvaleluliuos ja viimein pari päivää sitten mömmö saatiin levitettyä niskaan.

Heti levityksen jälkeen niskassa oli isohko märän näköinen alue ja vielä muutaman tunnin jälkeenkin niska näytti sellaiselta, että henkilökunta pohti josko joutuu kohta pesemään koko kissan. Frontlinen käyttöohjeessa todettiin, että tuotteen nuoleminen pian levityksen jälkeen saattaa aiheuttaa runsasta syljeneritystä. Koska Mäykysellä ei näytä olevan niskassa kohtaa, johon herra ei ylettyisi nuolemaan, kaivo henkilökunta herran suureksi järkytykseksi kalurin esiin. Tällä kertaa kypäräpakko oli sentään melko lyhytaikainen ja yön jälkeen kurjan pöntön sai onneksi taas sulkea vaatekaapin perälle. Yön yli odottelu oli myös saanut niskakarvat kuivumaan melko normaalin näköiseksi, joten pesulle ei onneksi jouduttukaan. Hyvä niin, sillä olisi ollut hiukan ikävää huuhdella punkkilitku viemäristä alas.

Nyt Mäykysen turkissa pitäisi olla fiproniiliä punkkien kiusaksi ainakin seuraavan kuukauden ajaksi. Jäämme seuraamaan, miten punkit suhtautuvat tähän vastaiskuun.

3 kommenttia:

pulla kirjoitti...

Punkit on NIIIIIIIIIIN maailman ällötyksiä että miksi niitä ylipäänsä edes on olemassa? Pullalan tytöt kävivät myös kukin vuorollaan tänään valjastelemassa ja palvelusväki piti ulkoilijat tarkoituksella pois korkeimmasta heinikosta eli liikuttiin max. kissan vatsan korkeudella korsia kasvavassa maastossa ja kyllä, Lillin vaaleassa kaulurissa näkyi noin puolen tunnin ulkoilun jälkeen kävelevän jälleen tuo ällöttävä pikkumusta yökötys. Punkki päätti jälleen päivänsä kahden kivenlohkareen välissä. Pepissä ja Nekussa ei tällä kertaa havaittu inhotuksia, eli toivottavasti niitä ei myöskään sisään kantautunut..

Rosie kirjoitti...

No eiköhän nyt pysy kutsumattomat vieraat poissa Herra Mäykysen kauniista turkista. Aina kannattaa mieluummin katsoa kuin katua. :)

Kainaloinen kirjoitti...

Meilläkin olis Frontlinea jemiksessä, toivottavasti päivämäärät vaan riittävät. Jos kerta olette tehneet jo noin monta punkkihavaintoa, niin meillä taidetaan suosiolla pistellä Frontlinet niskaan ennen ahkerampaa ulkoilukautta.