sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Bengaliedustusta Faunattaressa


Tänään Mäykynen ja Elli kävivät esittelemässä bengaleita Jumbon Faunattaressa. Paikalla olivat myös Tara ja Baru. Nelikko keräsikin paljon kiinnostusta, jopa niin paljon, että henkilökunnalla oli välillä vaikeuksia mahtua häkin lähistölle. Oikeastaan Elli varasti suuren osan koko showsta, mutta se oli ennalta-arvattavaa. Pienet vetävät puoleensa ja etenkin lapset olivat kovasti Ellin perään. Barun erikoinen lumiväri herätti myös kiinnostusta: kyllä, vaaleudestaan huolimatta sekin on bengali.

Matka Jumboon sujui ihan hyvin, vaikka varoitukset erittäin huonosta ajokelistä hiukan kauhistuttivatkin. Tiet olivat kuitenkin jopa suhteellisen hyvässä kunnossa ja perille löydettiin ajoissa. Henkilökunta tunsi piston sydämessään, kun marssi kahden kissahäkin kanssa sisään kauppakeskukseen, jonka ovessa oli vedetty ruksi koiran kuvan yli. Onneksi henkilökunta kohta muisti, että Mäykynen ja Elli ovat kissoja, joten kielto ei sitten edes koskenutkaan meitä.


Henkilökunta löysi varastostaan edesmenneen koiransa häkin, joka soveltui esittelyyn paremmin kuin hyvin. Siitä yleisö näki kissat erinomaisesti ja Mäykysellä ja Ellillä oli reippaasti tilaa. Sisustuskin tuli hoidettua vanhoilla näyttelyverhoilla, jotka sai mukavasti viritettyä tähänkin häkkiin.

Heti aluksi sattui pieni vahinko, kun Mäykynen ensimmäiseksi kävi asioimassa häkkiin laitetulla  matkahiekkalaatikollaan. Elli tunkee vessaan aina Mäykysen kanssa yhteispissalle, mutta nyt neidillä oli ongelma, koska matkavessaan ei todellakaan mahdu kahta kissaa. Elli kuitenkin ilmeisen nerokkaasti  ajatteli, että ollessaan vessassa olevan Mäykysen vieressä, täytyy hänen itsekin olla vessassa. Niinpä pikkuneidin pikkuliru tulikin sitten peitolle vessan viereen. Henkilökunta siivoili paperilla minkä pystyi ja käänsi peiton nurin ja niin kaikki oli taas kunnossa.

Mäykynen ansaitsee henkilökunnan puolesta esiintymisestään kymmenen pistettä ja papukaijamerkin. Joskus näyttelyissä herra on hiukan kiukutellut ja siksi Faunattaren mainos ihastuttavaluonteisista bengaleista hiukan mietitytti. Mutta herra oli ilmeisesti sisäistänyt, että oli nyt tekemässä PR-työtä. Lukemattomat pienet kädet silittivät ja tökkivät Mäykystä, mutta herra otti kaiken saamansa huomion vastaan tyynen rauhallisesti. Välillä käytiin myös lattialla valjastelemassa ja lisää huomiota keräämässä.

Ellin ensimmäinen julkinen esiintyminen meni myös odotuksia paremmin. Pieni ja iso kissa samassa häkissä tosin sai monet olettamaan, että kyseessä on äiti ja sen tenava. Mutta ei, Mäykynen ei ole Ellin äiti, eivätkä ne edes ole sukua toisilleen. Elli ei vaikuttanut ollenkaan pelokkaalta, vaan makaili häkissä kaikessa rauhassa. Syli ei tosin ollut kiva paikka täälläkään, joten tässä vaaditaan harjoitusta vielä ennen näyttelyyn menoa. Selvästi esiintyminen oli pienelle kuitenkin raskasta, sillä viimeinen tunti meni lähinnä sikeitä vedellessä ja uni on maistunut neidille nyt illalla. Mäykynen on puolestaan hillunut vielä kotonakin: neljän tunnin edustus ei ilmeisesti tunnu missään verrattuna pitkiin näyttelypäiviin.Edit: Yleisön pyynnöstä hopeatäplikäs himalajanaamio (BEN ns 24 33) Wildtouch Snow Blizzard "Baru"

8 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

Eksellentisti hoidettu, hra Mäy ja neiti Elli!

luolaleijona kirjoitti...

Hienoa edustustyötä! Elli-parka, mutta tekevälle sattuu ;) Hassua kuvitella Mäykystä Ellin äitinä kun se on niin miehekkään näköinen. Onko Barusta jossain kuvaa? Alkoi kiinnostaa sen himalajanaamioväri, kuulostaa hauskalta.

Elina V. kirjoitti...

Kiva kuulla että esiintymiskokemus meni hyvin! Kuvaa Barusta täälläkin kaipailtaisiin...

KristiinaS kirjoitti...

Jezz, oli tosi kiva nähdä Mäykynen ja Elli, ja kokeilla sitä silkkistä turkkia. Ja pikkusen kuuli mäykynääkin ja yllähän Ellikin jotain jutteli. Kiitos kun toitte näin hyvin näytille.

Hra Mäykynen kirjoitti...

Nyt on lisätty kuva Barusta, vaikka ei tuo kuvakulma ihan paras mahdollinen värien kannalta olekaan. Jos bengalivärit kiinnostavat enemmän, niin muutama kuva erivärisistä bengaleista löytyy myös Bengaliyhdistyksen värigalleriasta.

Ruusu kirjoitti...

Olin ihan vähällä tulla katsomaan teitä, mutta sitten tulikin este ja se sitten jäi. Olisi kyllä ollut kiva nähdä tämä Elli-neiti livenä.
Barusta kuvia myös kaipailisin. Olen aina pitänyt lumibengaleita upeina perusvärityksen ohella.

KristiinaS kirjoitti...

Ah, tänne olikin ilmestynyt kaivattu kuva Barusta. On, on kaunis.
Kiitos kommentista, ja "live"-näkemisen ilo oli molemminpuolinen:)

luolaleijona kirjoitti...

Onpas tosiaan hauskanvärinen Baru =) On se naamio kun kerta silmätkin on siniset ;D Kivan näköinen kissa muutenkin.