sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Kevättä ilmassa


Ellin ulkonaliikkumiskielto on julistettu päättyneeksi, kun vatsavaivat ovat onnellisesti ohi. Pääsiäisenä havaittu valjaspuutekin on saatu korjatuksi ja nyt myös Ellillä on omat Vänttiset. Täytyy sanoa, että toimitus oli supernopea, sillä valjaat tilattiin sähköpostilla keskiviikkona ja perjantaina ne olivat jo postilaatikossa. Ellin valjaat ovat kokoa XS/S ja varastoon kasvua odottamaan tilattiin myös S/M-koko. Normikokoja saa useista eläinkaupoistakin, mutta bengalien pitkälle ja hoikalle ruumiinrakenteelle nämä sekoitekoot ovat yleensä paljon sopivampia ja siksi sekä Ellin että Mäykysen valjaat on tilattu suoraan Arja's artilta.

Vaikka Elli on käynyt ulkona vasta muutaman kerran, on neiti silti jo ihan innoissaan, kun valjaita aletaan räpeltää ja henkilökunta vetää kenkiä jalkaansa. Tiedä sitten tarttuuko innostus vain Mäykysestä, joka ei tässä vaiheessa tietenkään meinaa enää edes nahoissaan pysyä. Ulkoilu on Ellille selvästi vielä hyvin jännä asia, sillä takajalat tärisevät suurimman osan aikaa. Sisään neitiä ei silti saa kuin kantamalla, joten ilmeisesti valjastelu ei kuitenkaan ole suurta kärsimystä.

Ellin ulkoilu on vielä aikamoista nyhjäystä ja sillä välin kun Elli tepasteli kahden neliömetrin ruohoviidakossa oli Mäykynen jo ehtinyt kiertää koko lähimetsän, kiipeillyt muutamassa puussa sekä vaaninut naapurin koiraa. Metsässä tavattiin tänään myös kaksi minikokoista asemiestä, jotka toistensa ampumisen lomassa tulivat ihastelemaan kissoja. Pojat kovasti pohtivat, miten kaksi samanlaista kissaa erottaa toisistaan. Henkilökunta yritti ehdottaa, että kissoilla on pieni kokoero, mutta poikien mielestä luonne-ero oli selkeämpi. Elli uskalsi varovasti haistella, mutta sitten alkoikin jo hiukan pelottaa. Mäykynen sen sijaan hoitaa tällaiset PR-tehtävät rutiinilla ja herra kävi reippaasti moikkaamassa poikia sekä ottamaan vastaan halauksia ja rapsutuksia.

Pitäiskö mun tuntea toi tyyppi jostain?

20 kommenttia:

luolaleijona kirjoitti...

Mäykynen ottaa ihanan coolisti. Elli on kyllä niin ilmeikäs tapaus :D

KristiinaS kirjoitti...

Wau mikä katse Mäykysellä, suoraan savannilta.

Daphnion kirjoitti...

Hahah mikä ilme Ellillä! :D

Nanuska kirjoitti...

Hahaa mitkä ilmeet noilla! Hassukatteja :D

Sanna kirjoitti...

Mäykynen on tässä cool ja kokenut ulkoilijamentori, jota Elli selvästikin ainakin ulkoilmassa palvoo. :D

Jenni kirjoitti...

Joo, kyllä Mäykynen on yhä pomo talossa - tai ainakin ulkona! Rohkeita poikia, kun noin coolia petoa uskalsivat halata!

NetKissa kirjoitti...

Wau mikä kuva. Ja tosi osuva kuvateksti.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavia kuvia, jälleen kerran :)
Täggäsin teidätkin meidän valmistuvan blogin listoille kun aika ahkerasti Mäykystä ja Elliä stalkkaillaan. :)

Nunt kirjoitti...

Voi noita Ellin silmiä :D

0_0

Mirja kirjoitti...

Väistämättäkin tulee Ellistä Kärppä mieleen. Pieni sintti, jolla on hämmästyneet silmät. :)

Orja kirjoitti...

toi valjasasia onkin mielenkiintoinen. meillähän Sissi kokeili Vänttisiä, mutta ei viihtynyt niissä ollenkaan. vaihdoimme takaisin kesomaihin, mutta on mietityttänyt, josko koko oli sittenkin väärä. ehkä tuollainen sekakoko olisi Sissillekin ollut oikea. mun pitäisi hommata meidän Sanille valjaat, ja norskithan ovat myös aika pitkiä, joten ehkäpä pitäisi kokeilla räätälöityjä tuotteita.

Hra Mäykynen kirjoitti...

Orja: Meillä Vänttiset on ainakin Mäykysellä toiminut tosi hyvin. Ellistä nyt ei vielä osaa tietenkään sanoa. Aluksi Mäykynen hiukan vierasti kaulalenkin vetoa pään yli, mutta kun ulkoilu on niin kiva asia, niin siihenkin herra on hyvin tottunut.

Mäykysen valjaat tilattiin yhdestä näyttelystä, jossa Arja Vänttinen oli itse niitä esittelemässä. Sieltä parille muullekin paikalla olleelle bengalille hankittiin kokeilujen jälkeen valjaat ja kaikilla tuli tuollainen sekakoko. Bengaleille normikoossa kaulalenkki on yleensä liian tiukka tai isommassa koossa vastaavasti mahanympärys liian väljä.

Ainakin tähän asti kissan mittojen mukaan tehdyt Vänttiset ovat olleet saman hintaiset kuin normikokoisetkin, joten jos sellaisia suunnittelee hankkivansa, niin kannattaa vaikka sähköpostitse lähetellä kissan mittoja ja kysellä millainen koko sopisi.

pullat kirjoitti...

Ziisus toi kuva, AAAARRGGHH, en kestä..Nuo ilmeet, ei pystyyy..Antakaa jo armoa!!!!

sitruuna kirjoitti...

Tuossa viimeisessä kuvassa Ellillä näkyy ilmiselvästi huolestunut ilme, taitaa sieltä mau-geenit vilkkua. :D

verskinen kirjoitti...

voihan luoja noita ilmeitä!! <3

Pilvi ja Pikkulainen kirjoitti...

Ihania!

susanna&samina kirjoitti...

Voi että tuo Ellin ilme on aina yhtä ihana! Silmät selällään kuin Liisa Ihmemaassa!

Lendi kirjoitti...

Mäykynen voisi tulla Gastonille opettamaan ulkoilun saloja kun on siinä jo niin pro! Miciä ei kiinnosta yleensä ihmiset, eli niiden ohi viipoitetaan hyvin tyynesti. Gaston taas on varsinainen ongelmaulkoilija! Tänään taisi olla ensimmäinen kerta kun herra edes vähän nauttia koko asiasta. No toivotaan että kesä muuttaa asiaa...

Bediitta kirjoitti...

Aivan ihana kuva. :D

Laura kirjoitti...

Ihanat kissat! Lueskelin ihan alusta tänne päin ja pakko jättää kommenttia :)

Meillä on samat valjaat, ihan loistavat! Ulkoillaan lähes päivittäin kohtalaisella menestyksellä. Pian koko xs käy 3,5 kiloiselle 5 kk ragdollille liian pieneksi ja täytyy siirtyä seuraavaan kokoon.