sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Tuliaisia Riihimäeltä


Eilen henkilökunta kävi Riihimäellä tutustumassa FINTICAtin Cats & Catkins -kissanäyttelyyn. Meillä on jo pitkään ollut suunnitelmissa käydä joskus kokeilemassa FIFe-näyttelyjen lisäksi myös TICA-näyttelyä, mutta henkilökunta päätti käydä ensin ihmettelemässä touhua ilman kissaa. Ellin ilmoittamista harkittiin pitkään, mutta todettiin, ettei neidin tarvitse sentään joka viikko näyttelyissä juosta. Ensi sunnuntaina kaksikko on kuitenkin taas esillä: molemmat ovat menossa esittelemään rotuaan Suomen Ragdoll Kissayhdistys ry:n esittelynäyttelyyn Järvenpäähän. Koskaan aiemmin ei ole esittelynäyttelyssä käyty, mutta henkilökunta huomasi, että tänne bengaliedustusta vielä kaivattiin, joten eihän sitä auttanut kuin ilmoittautua. Esittelynäyttelyn idea on siis nimensä mukaisesti esitellä eri kissarotuja yleisölle eikä tavallisten näyttelyiden tapaan kilpailla ja saavuttaa sertejä sekä kaikenlaisia meriittejä.

Näyttelytuliaisiksi karvakaksikko sai Dragonfly-lelun. Nämä tuntuvat ainakin bengalipiireissä olevan suosittuja, mutta koska niitä ei suomalaisissa eläinkaupoissa tietääksemme myydä, ei meillä vielä toistaiseksi sellaista ole ollut. 14 euron hinta ei ole kissanlelusta ihan vähäinen, mutta täytyihän sudenkorento saada, kun kaikilla muillakin sellainen jo on. Eikä kyseessä ole mikään Made in China -krääsä, vaan Handmade in USA -tuote.

Mäykysen blogin salainen kaksijäseninen testitiimi koekäytti lelun. Testaaja A piti lelua täydellisenä hittituotteena. Välkkyvä korento innostaa tassuttamaan ja hyppimään. Sen perässä voi tehdä hurjia syöksyjä sekä juosta itsensä näännyksiin asti. Ja voi sitä voitoriemuista katsetta, kun ötökän saa hampaisiinsa. Testaaja A antaa lelulle täydet viisi tassua.

Testaja B on kriittisempi kuluttaja, mutta myös B jaksoi jopa luoda pari kiinnostunutta silmäystä leluun ja erehtyipä jopa tassuttamaan ärsyttävästi heiluvaa korentoa. Mutta rajansa kaikella, B:n mielestä lelussa ei ole mitään erityisen uutta ja ihmeellistä eikä se liioin tarjoa älyllistä haastetta tai maistu hyvälle. B tyytyy siis vain hiukan ihmetellen seuraamaan A:n sekopäistä ryntäilyä kimaltelevan hyönteiskopion perässä. Testaaja B ei anna tassuja: täällä pärjätään hyvin ilman kaikenlaisia turhia amerikanhömpötyksiä.

Muutama näyttelystä otettu kuva galleriassa.

3 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Ai, muutama kuva galleriassa;)Siellä yks harmaa on kyllä enempi kanin näköinen.
Hyvä, että testaaja B ei antanut tassuja, ei tarvi sitt ostaa tommosta.
Edellisessa post. ulkoileva Elli on niiiin söde, pitkät jalat sillä on.

sea kirjoitti...

B on niin Mäykynen ja A Elli! :D

susanna&samina kirjoitti...

Heip molemmille, kyllä olette sitten kauniita kissoja! Me ollaan vaan ihan tämmösiä tavallisia tassuttajia eli kaksi tyttökisua ja meillä on blogi tuolla vuodatuksella. Meidän äipän s-posti osoite on bengalinkissa ja nyt me sitte tiedetään miltä semmoset oikeesti näyttää! On sulla Elli ihanasti aina silmät pyöreenä kuvissa! Käykäähän kylässä.