lauantai 10. huhtikuuta 2010

Yökkivä toipilas


Hetki eilisen blogikirjoituksen lähetyksen jälkeen yläkerrasta kuului pari surkeaa pientä maukaisua. Kun henkilökunta ehti paikalle, oli koko Ellin iltapala hiekkalaatikon edusmatolla. Eivätkä yökkäilyt vielä siihen loppuneet, vaan neiti jatkoi mahanesteiden oksentelua vielä sen aikaa, että Viikin pieneläinpäivystykseen lähtö kävi jo mielessä. Sitten Elli kuitenkin ilmeisesti päätti, että johan riitti ja aloitti Mäykysen takaa-ajon. Riehunta piti tosin keskeyttää siksi aikaa, että neiti kävi juomassa vesikuppinsa tyhjäksi. Seurauksena pientä kakomista, mutta sitten taas mentiin ja lopulta rauhoituttiin yöunillekin.

Yö sujui rauhallisesti ja aamupalaksi nälkäiselle pikkutirpalle tarjottiin pieniä annoksia kanaa. Ruokahaluttomuus ei todellakaan vaivannut, vaan kaikki hotkaistiin hetkessä. Loppujen lopuksi neiti söi sitten Mäykysenkin lounaan, kun herralle oli taas tarjottu pahaa ruokaa.

Yökkäilyä edelsi sekä Ellillä että Mäykysellä jo parin päivän ripulointi, joten heti viime yönä päätettiin, että huominen Ragdoll Kissayhdistys ry:n esittelynäyttely Järvenpäässä jätetään väliin. Ei näyttelyreissuun pidä lähteä puolikuntoisena ja lisäksi on vielä vaara, että vatsatauti tarttuu muihinkin. Mistymoon's Mr Spots a Lot alias Pöpö on kuitenkin paikalla, joten edes bengalikatoa ei näyttelyssä tämän vuoksi kärsitä.

Täällä jatketaan rauhallista toipumista, vaikka välillä rauhallisuus on kyllä aika kyseenalaista. Elli ei tänään päässyt valjastelemaan, sillä henkilökunta epäili, että ehkä tauti on jopa jostain ulkoa hankittu. Puolisulaneet keväthanget kun eivät aina ole ihan täysin puhtaan näköisiä. Neljän kerran valjastelukokemuksella Elli kuitenkin tietää, että neljän seinän sisällä jää paljosta paitsi. Mielenosoituksellisesti neiti sitten karkasikin ulos henkilökunnan kauppaan lähdön yhteydessä. Mäykynenkin yritti hyödyntää sekasortoista tilannetta ja hiippaili perässä, mutta tuli epäonnekseen vain jääneeksi hätäisesti kiinni lämäistyn ulko-oven väliin. Siitä sitten seurasikin niin kauhea rääkäisy, että Elli jähmettyi keskelle pihalaatoitusta, josta neiti käytiin noukkimassa talteen. Vaikka vessanpönttöuinnissa Ellillä on kirkas 3-0 johto, niin uloskarkailussa Mäykynen tämänpäiväisestä huolimatta hakkaa Ellin edelleen 2-1.

5 kommenttia:

Lendi kirjoitti...

Noista samaisista taudeista on kärsitty meillä ihan tarpeeksi! Toivottavasti kuitenkin selviätte helpommalla kuin me :/ Tosin ihan oksennustautia ripulin kera tai ilman on ollut liikenteessä monella kissalla.

Jenni kirjoitti...

Pikaista paranemista!

sitruuna kirjoitti...

Ui jui, ei ole kiva tuollainen yökkäilytauti.

Ruusu kirjoitti...

Toipumisia Ellille. <3

Elämänkulkija kirjoitti...

oi pieniä. Pikaista paranemista!