lauantai 13. syyskuuta 2008

Kokonaisvaltainen pyykinhallintaprosessi


Virallinen pesukonetarkastaja huolehtii myös kuivausprosessin laadunvalvonnasta. Kunnon konsultin tavoin herra Mäykynen on ymmärtänyt, että kokonaisvaltainen prosessinhallinta on tärkeää. Pesukoneen kunto on oleellista, mutta vain yksi osa pyykkäystä. Oikeastaan prosessinhallinta alkaa jo likapyykkien tarkkailusta. Mäykynen käy ajoittain pöyhimässä pyykkejä ja huolehtii etteivät ne esimerkiksi vahingossa pääse homehtumaan. Pyykinpesun jälkeen pitää valvoa, että pyykit ripustetaan narulle asianmukaisesti. Lopulta vuorossa on pyykkien viikkaaminen - yksi tärkeimmistä vaiheista, jossa Mäykynen tarjoaa apuaan pyytettömästi. Herra on aina tunnollisesti paikalla, kun pyykkejä viikkaillaan. Mikäli pyykit unohtuvat liian pitkäksi ajaksi naurulle, muistuttaa herra Mäykynen asiasta kiskomalla kaappivalmiit pyykit lattialle. Välillä aiheesta on tosin pientä erimielisyyttä, sillä herra Mäykysen mielestä viikkaus pitäisi usein suorittaa jo muutaman minuutin kuivatuksen jälkeen.

2 kommenttia:

Peppi kirjoitti...

Myös meillä pyykkäminen on enemmän kuin jännittävää! Sahara ja Milka on myös aina paikalla, kun pyykkejä viikkaillaan tai lakanoita vedetään. Kivointa on kuitenki kokeilla miten kaikki vaatekappaleet tipahtelee kuivaustelineeltä alas, jos ne vaikka matolla kuivuisi paremmin.

Anonyymi kirjoitti...

Herran lapsuuskodin palvelusväki ilahtuneena seuraa Mäykysen kiinnostusta tekniikkaan ja laadunvalvontaan kodin askareissa. Kannustusterveiset laatutyöhön Mäykyselle Alkumetsälästä!