lauantai 20. syyskuuta 2008

Lätäkkökissa

Vedenkö pitäisi pelottaa kissoja? Ei rohkeaa herra Mäykystä!

Joonaksen mielestä lätäköt on tehty vaanimista varten, ja lenkkipolun varrelle rakentunut vesiaihe on varma pysähdyspaikka. Ohikulkijoiden suureksi ihmetykseksi Mäykynen lutraa lätäköissä sydämensä kyllyydestä. Viimeksi eilen meiltä tiedusteltiin, miten muuten täpläturkki eroaa tavallisesta kissasta. Epätavallisen herra Mäykysen onneksi syksy on ollut tavalliseen tapaan sateinen, joten lutrattavaa on riittänyt.

Varmuuden vuoksi lätäköt on ensin nuuskittava ainakin kahdesta eri suunnasta, ties mitä pinnan alle on piiloutunut. Yleiskartoituksen jälkeen pikkufyysikko kokeilee kuinka aaltorintamat etenevät, kun veden pintaa kevyesti tassuttaa. Jos ja kun tsunamia ei muodostu, lätäkköön voi hypätä tarkempia tutkimuksia varten. Lätäkkövesi saa myös paremmat makupisteet kuin Helsingin veden vesijohtovesi. Herra Mäykysen mielestä vesikupin vesi on tunkkaista ja yleensä juomakelvotonta, mutta lätäkön kauniin ruskea vesi, maanläheisine aromeineen suorastaan houkuttelee maistamaan.

Ilmeisesti Mäykysen lätäkköluokituksessa isompi on parempi. Tassujen kastuminen nilkkaan asti ei ainakaan herran menoa haittaa. Vielä ei ole tosin tullut vastaan niin syvää vettä, että mahakarvat olisi pitänyt kastella. Saa nähdä missä vaiheessa kahlausinnostus loppuu, vai uisiko Mäykynen vaikka Suomenlahden yli, jos vain flexin kantama riittäisi.

6 kommenttia:

sitruuna kirjoitti...

Ja taas me ollaan samiksia, ihaninta pihassa - pulujen jälkeen - on lätäköt. Ja jos kotosalla avaa hanan, ei sitä voi tehdä niin vaivihkaa, ettei Mauku ryntäisi paikalle lutraamaan.

Peppi kirjoitti...

Meillä vesileikit ovat myös suuressa suosiossa. Ulkona ei olla vielä törmätty lätäköihin, mutta vesikuppi, emännän tai isännän vesilasi, lavuaari ja suihkutila kelpaa läträykseen myös loistavasti! Ja mikäs sen mukavampaa, jos saa vielä oman vesilelun mukaan leikkeihin!

Daphnion kirjoitti...

Herra Mäykynen on kyllä suloinen kisu. :) Minä ja poikaystäväni seuraamme ilolla Mäykysen seikkailuja blogissa. Aiomme itsekin hankkia bengalin joskus tulevaisuudessa ja on kiva nähdä millaisia bengaleita ihmisillä on. Aika vekkuleita ne ainakin näyttävät olevan :P

Villikissa kirjoitti...

Aivan ihanat ja hauskat sivut Herra Mäykysellä.Oli aivan pakko linkittää omalle sivulle tämä, että pääsee lukemaan Herra Mäykysen tekemisistä!

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Olen aina pitänyt omaa kissaani vesiorientuneena, mutta Herra Mäykynen vie kyllä voiton, kun kahlaa nilkkoja myöten lätäkössä. :D

Anonyymi kirjoitti...

Bengalit toisin kuin toiset kissat suorastaan rakastavat vettä! (: