keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Mäykysen mäenlasku

Mäykynen ja pulkka - turvallisuussyistä kuva on lavastettu lattialle

Meneillään oli tylsänrauhallinen illanvietto, kun olohuoneen nurkasta kuului äkkiä valtava kolina. Yllätys, yllätys, Mäykynen nähtiin poistumassa paikalta. Jopa herra itse oli tällä kertaa niin järkyttynyt, että katsoi viisaimmaksi paeta sängyn alle ja viipyä siellä ainakin puoli minuuttia seuraamassa tilannetta. Hyvin poikkeuksellista siis.

Mitä sitten tapahtui? Olohuoneen nurkassa on iso akvaario, joka on nyt remontin takia ollut tyhjillään. Akvaarion päällä on sekalaista sälää, joukossa muun muossa yksi Mäykysen näyttelyvessoista. Vessalaatikkoon oli kerätty jotain satunnaista romua, joka koostui ainakin silikonituubista. Seassa saattoi hyvin myös olla leluhiiri tai pari, sillä akvaario on portaiden alla ja yksi Mäykysen suurimmista huveista on lelujen pudottelu rappuista. Vähemmästäkin moiset aarrelaatikot kiinnostavat ja niitähän pitää sitten käydä hiukan kaivelemassa. Akvaarion reuna oli kuitenkin yllättävän lähellä ja herran reilun viiden kilon paino sopi yhdistelmään huonosti. Vessalaatikko muuttui pulkaksi ja alas tultiin kovaa kyytiä. Äänitehosteena toimi vielä akvaarion vieressä oleva lautakasa, jossa on kattopaneelin ylijäämäpaloja. Syöksylasku lautakasaan ei ensiajattelemalta tunnu ihan huippuidealta, mutta ehkä Mäykynen kaipasi hiukan jännitystä elämäänsä ja siihen sisäpulkkailu sopii paremmin kuin hyvin. Pääkaupunkiseudulla lunta on noin kaksi milliä, mutta Mäykysen laskettelua tällaiset käytännön ongelmat eivät hidasta.

12 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Voi että tuo Mäykynen keksii ja touhuaa! Täällä itsekseni ääneen nauran tätäkin episodia. Onneksi Mäykynen ei näe eikä kuule mua, saattaisi vielä suuttua että hänelle nauretaan.
Eilen näin Stockalla Mäykysrotuisen kauniin pentukissan nuorella miehellä. Molemmat olivat komeita;)

Kainaloinen kirjoitti...

Sisäpulkkailu... ;) Tuota ei meillä olla vielä keksittykään!

Elämänkulkija kirjoitti...

Ihana kissa. Juuri niin toimelias kuin bengaliherran kuuluukin olla. :)

Musta ja Harmaa kirjoitti...

ideaa pukkaa...hyvähyvä!

Pilvi ja Pikkulainen kirjoitti...

Hyvä Mäykkis! Meillä hypitään pyykkitelineen päälle, molemmat samaan reunaan tietenkin ja sitten ihmetellään sängyn alla että miten se nyt taas kaatui...

Örkki kirjoitti...

Tuossa viime talvena kävin kissanäyttelyssä ja juttelin yhden norskienomistajan kanssa. Olivat kuulemma rauhallisia eivätkä hajotelleet paikkoja. Sanoin, että entinen kissani oli kovasti norskin näköinen ja kanssa hyvin hillitty tavoiltaan, mutta nykyinen laittaa liikkeelle kaiken, mikä ei ole naulattu kiinni. "Onko se bengali?"

Elina V. kirjoitti...

Taitavat Bengalien omistajat päästä vähemmällä aktivoinnilla kun kissat niin neuvokkaasti aktivoivat itse itseään ;)

Niin kyllä meilläkin yritetään, mutta tylsät ihmiset yleensä lopettavat tällaiset leikit aivan liian aikaisin...

Nunt kirjoitti...

Vihdoin pääsen kommentoimaan, kun bloggeriin kommentointi on tökkinyt lauantaista saakka minulla... Herra Mäykynen on aivan upea otus! Pääsitte kyllä heti lukulistalle :)

Lendi kirjoitti...

Kai sitä nyt hurjan remontin jälkeen kaipaa vähän vipinää ympärilleen, muutenhan on niin kovin tylsää..

luolaleijona kirjoitti...

Mäykynen on kyllä ihana, ei käy aika varmasti tylsäksi Mäykysellä eikä huoltohenkilökunnalla.

(Meiltäkin löytyisi silikonituubi, samanlainen pulkka ja akvaariokin tuolla nököttää vielä hetken olohuoneen nurkassa - kauanko veikataan että kyseinen mix saisi olla koskemattomana jos toistaisin Mäykysen tempauksen koemielessä ja nakkaisin sekaan vielä hiiren? ;D )

Hra Mäykynen kirjoitti...

Luolaleijona: Siitä vaan koejärjestelyjä tekemään. Jos vaikka itämaisella olisi hienostuneempi laskeutumistyyli eikä ihan yhtä kauhea kolahdus kuin bengalilla ;)

sitruuna kirjoitti...

Höh, otsikosta jo ajattelin että nyt se laski sillä pulkalla ne portaat alas, mutta ei ihan sentään... Ehkä toiste sitten.