sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Lihansyöjän paluu


Remontista johtuen herra Mäykynen on elänyt pari edeltävää kuukautta lähinnä einesruoan turvin. Mäymör-pussi jos toinenkin on popsittu ja Animonda vom Feinsten -lakko aloitettu. Mäymörin suosio ei osoita hiipumisen merkkejä, mutta koska henkilökunnan pakastimeton kausi on päättynyt, on taas helpompi tarjota myös raakaa lihaa einesten oheella. Mäykysen pakastettujen kanansiipien varasto on edelleen sijoitettuna muualle, mutta tämänpäiväinen puhelinkeskustelu paljasti, että siivet ovat vielä tallessa ja odottavat vain noutoa kotipakastimeen. Mäykysen huolenaihe, että hänelle huolellisesti yhden tai kahden siiven eriin pakatut siivet olisi tarjottu esimerkiksi yllätysvieraille hot wings -naposteluruokana on siis osoittautumassa aiheettomaksi.

Tänään Mäykynen kuitenkin jo pääsi broilerinluun makuun, kun henkilökunta teki broilerin rintapaloista rintafileitä. Prisman sunnuntaivalikoima piti huolen, että maustamatonta broileria etsineellä henkilökunnalla ei ollut valinnanvaikeuksia ja ainoaksi vaihtoehdoksi jäi ostaa broilerinpalat luineen. Sehän kuitenkin Mäykyselle sopi, sillä vähään aikaa ei tarjolla oikein ole ollutkaan mitään muuta kunnollista purtavaa kuin pahvilaatikoita ja niissä on valitettavasti hiukan ikävä pahvinen sivumaku.

Suuri peto ei luonnollisestikaan raatele saalistaan lautasella, joten Mäykynenkin raahasi broilerinraatojaan ympäri keittiötä. Henkilökunta pisti ilahtuneena merkille, että broilerinjämiä syötiin lähes kaikkien lattialaattojen päällä. Tummissa laatoissa on myös se etu, että niistä näkee jälkikäteenkin hyvin broilerin kulkureitin. Herran lopetettua ateriointinsa moppauspalvelu saapuikin paikalle ja lattia pestiin. Mäykysen mielestä oli jo aikakin: Omankin ruokapöytänsä henkilökunta pyyhkii säännöllisesti.

11 kommenttia:

Mirja kirjoitti...

Jaa. Toimiskohan Mäykyblogin vaikutus myös siten, että meidän kissat alkais syömään lihaa paremmin, jos pistäisin ne pariksi tunniksi tuijottamaan Mäykysen ateriointikuvaa...?

Nemo kirjoitti...

Lihathan pitää syödä matolla tai lattialla, ei kukaan lautasen ääressä popsi.
Kunnon sotkun jos haluaa niin välipalaksi rusakon koipia ja rusakon selkä niin on palvelijoille tekemistä. Veriroiskeita seinillä, lattialla, matoilla... Aaah nautiskellenhan lihat pitää syödä. Eikös? ;)

Lendi kirjoitti...

Nam! Meillä kun ei kanan siivet vieläkään maistu :/ Täytii siis kokeilla muita luisia vaihtoehtoja ihmisten altaasta...

Zepa kirjoitti...

LAATTALATTIA! Hei apua, kattokaa http://kantapoyta.wordpress.com, siellä mulla jatkuu lattiamateriaalin arpominen. Te vissiin osaisitte sanoa laattalattiasta jotain hyvää, kun näkyy valintana olleen. Millaisia muita lattioita laitoitte ja miksi? pliis tulkaa kommentoimaan. Mulla vaihtuu mieli päivittäin kun en vaan tiedä... tänään on laattalattia-päivän vuoro...

Anonyymi kirjoitti...

Kissavainaani tapasi raahata mökillä särkiä sänkyyn herkkuhetkeään varten. Kuka olikin ongella, kissa kävi häneltä hakemassa kalaa, pyöritteli sen rantahiekassa ja havunneulasissa ja toi iloisesti kurnahtaen sänkyyn, limavana vain jäi lattialle. Söi pään, joka yleensä säilyi kuljetuksessa puhtaana, ja jätti loput sikseen. Kissalle mieluisaa, mutta ihmiset eivät ymmärtäneet, tai vaikka olisivat ymmärtäneet, eivät hyväksyneet.

Hra Mäykynen kirjoitti...

Zepa: Ehdit näköjään tänne sillä välillä kun pohdin lattiat läpi kantapöydässä.

Mäykysen lattiaan on toki asennettu mukavuustassunlämmittimet. Näiden laattojen tieltä tosin piikattiin vanhat pois, ja pohjan tasoituksen yhteydessä lämitysmatto tuli asennettua samalla vaivalla. Laattojen pesunkestävyys on erinomaisen hyvä asia, varsinkin jos lattialta syödään säännöllisesti.

Elina V. kirjoitti...

Meillä on kissoilla ruokailualustat, mutta toki varsinkin raakaruoka pitää niidenkin mielestä mielestä syödä alustan vierestä ;)

Menina kirjoitti...

Hyvä Mäykyläinen - ja meillä olis tarjota yksi pakastinlaatikollinen siipiä herralle... ei nimittäin meillä edelleenkään kovin suosittuja :(
Juuri tuosta syöntitavasta johtuen ei keittiössä ole ollut hetkeen mattoa. Jospa sitten jouluksi laittais... ;)
Aivan ihanat laatat, juuri tuollaisesta lattiasta olen salaa haaveillut :)

Satu kirjoitti...

Kiitos! Nauroin ääneen kun luin broilerin roikotusta pitkin kaakeleita. Milloinkahan tämän ihmisen Lissu-possu alkaisi syömään jotakin muuta kuin kuivamuonaa??? Tuskin koskaan. Kaikkensa on ihminen koettanut, vaan turhaan...

Anonyymi kirjoitti...

Joo, veriset janat kulkee meilläkin pitkin lattiaa ;) Kanaa ei kyllä uskalleta antaa, kuoleeko ne salmonellapöpöt pakastaessa?

Hra Mäykynen kirjoitti...

Ei salmonella kuole pakastettaessa, mutta jos kissa ei ole jo muuten jonkun sairauden heikentämä, on hyvin epätodennäköistä, että salmonella tarttuisi siihen. Kissojen luontainen ravintokin sisältää jo sinällään paljon salmonellaa ja vapaasti liikkuva ja itse saaliinsa metsästävä kissa altistuu salmonellalle paljon enemmän kuin suomalaista broilerinlihaa syövä (suomalaisessa broilerissa salmonellaa esiintyy aika vähän). Joten meillä ei ole salmonellariskiä pidetty kissalle merkittävänä.

Toinen juttu voisi tietysti olla esim perheessä, jossa on pikkulapsia konttailemassa pitkin lattioita. Silloin ympäriinsä levitetyt broilerinjämät eivät välttämättä ole hyvä idea, sillä ihmisellä salmonella voi olla aika ikävä tauti (tässä taloudessa löytyy sen sairastamisesta kokemusta, mutta tästä ei voi syyttää Mäykystä, vaan ulkomaita ;) ).