sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Intialainen kissanvessa

Vessarintamalla on taas harrastettu testailua, vaikkakin nyt on pysytelty sentään ihan vain mikrohiekoissa. Normaalisti Mäykysen ja Ellin vessassa on hajustamatonta Extreme Classic Odour Lockia tai Odour Busteria. Zooplussassa oli kuitenkin tarjouksessa uutta Pura Pure Cat Litteria ja aina kokeiluvalmis henkilökunta päätti jälleen ryhtyä hiekkatestailuun. Taaskaan ei olisi pitänyt, vaan vähitellen voisi henkilökuntakin ymmärtää, että on sallittua ostaa niitä toimiviksi ja hyviksi todettuja merkkejä.

Ensinnäkin hiekkapakkaukset olivat jo vuotaneet Zooplussan pahvilaatikkoon ja tällä kertaa syy ei ollut Itellan tai DHL:n. Ei varsinaisesti tarvitse olla Einstein tajutaksen, että niiteillä suljettuun paperipussiin pakattu erittäin hienojakoinen hiekka ei pysy paketissaan, vaikka siihen paperin ympärille vielä jonkun pahvilaatikon laittaisikin. Pura-hiekka on siis hyvin hienojakoista ja sekä koostumus, että väri tuovat mieleen lähinnä hiekkarannan. Mainostekstissä kerrotaan, että intialaista alkuperää olevan hiekan värin pitäisi miellyttää kissojen silmää. Mikäs siinä, kyllähän hienojakoinen hiekka kissoja miellyttää. Sen sijaan henkilökunta ei ole huomannut, että Mäykynen ja Elli erityisemmin välittäisivät vessamateriaalisa värityksestä.

Sitten päästäänkin jo kissanhiekkojen perusongelmaan: dust-free. Täysin pölyämättömään hiekkaan henkilökunta ei ole vielä törmännytkään, mutta tämän merkin kohdalla tuo väite on jo suorastaan huvittava. Siis mikään meillä kokeiltu hiekkamerkki ei ole koskaan pölissyt näin paljon! Toinen ongelma on hiekan hajuttomuus - tai sen puute. Meille ostetaan aina hajustamattomia hiekkoja, koska henkilökunta ei todellakaan kaipaa kotiinsa baby powder -hajua tai jotain epämääräistä kukkaketotuoksua. Hiekan pitää olla hajutonta ja kun vessa alkaa haiskahtaa, on vuorossa vessanpesupäivä. Pura-hiekka mainostaa olevansa luonnollisen tuoksuista: aurinkokuivauksesta on tuotteeseen jäänyt earth scent. Maaperähaju onkin aika voimakas jo suoraan pakkauksesta kaadettaessa ja tuoksu vain voimistuu, kun hiekka kastuu.

Extreme Classic ja Odour Buster ovat kanadalaisia ja länsimaiseen tapaan hyvin tylsiä: hajuttomia, pölyttömiä, harmaita ja vuotamattomissa pakkauksissa. Intialaisessa Purassa on enemmän eksotiikkaa: maanläheinen väri, pölyä, hajua, epämääräinen pakkaus. Mäykyselle ja Ellille näyttää kumpikin kelpaavan yhtä hyvin. Pura-kausi tulee kuitenkin jäämään lyhyeksi, sillä kissanvessa ei henkilökunna mielestä kaipaa intialaista twistiä. Mitä tylsempi sen parempi.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olin otsikon perusteella aivan varma, että Mäykyläisten taloudessa on siirrytty 'reikä lattiassa' -tyyppiseen intialaiseen vessaan :D Hyvä ettei sentään.

Kiva kun kerrot hiekkakokemuksia, olen kanssa etsinyt Extreme Classicille haastajaa, eikä samanlaista hinta-laatu -suhdetta ole löytynyt. Ehkä vielä joskus..

- Laura

Mirja kirjoitti...

Meillä on tykätty tuosta porta pinestä, jota zooplussalta saa. Vielä kun sitä saisi jostain kaupasta, ettei tarttis aina tilata. Porta pine on paljon hienojakoisempaa kuin ökö, paakkuuntuu hyvin, on riittoisampaa kuin Extreme Classic eikä pölise maailman eniten. Kissoillekin kelpaa.

Sanna kirjoitti...

Vautsi, kiitoksia Mäykylälle testauksesta! Meinasin Kossille ja Sketsille kysestä hiekkaa mutta omenahajulla tilata (minä olen taas hurahtanut hajuhiekkoihin, ja sen lisäksi vielä mitä hienompi hiekka niin sitä iloisemmin minä sitä lapioin, on tainnut lapsena jäädä hiekkalaatikkoleikit vähälle...), mutta jos pakkaus on noin onneton ja tavara pöllyääkin vielä niin jää meillä kyllä ostamatta!