torstai 23. joulukuuta 2010

Jouluhuolia


Luulisi, että näin lähellä joulua saisi kissa jo käpertyä kerälle ja unelmoida jouluherkuista sekä ihanista lahjoista. Haaveilua ei tietenkään ole kukaan estänyt, mutta Elliä ja Mäykystä alkaa pikku hiljaa huolestuttaa henkilökunnan velttoilu. Kuvaaja on sentään vihdoin saatu kotiutettua työmatkaltaan, mutta kirjuri on sitten päättänyt sairauslomauttaa itsensä. Varsin outo juttu, kun henkilökunta lojuu päivät pitkät sängyssä, mutta ei silti saa mitään aikaiseksi. Eikös lomat kuuluisi olla nimenomaan kissojen viihdyttämiseksi?

Riehua voi onneksi kaksistaankin, mutta entäs sitten ruokahuolto? Yleensä sapuskaa on ilmestynyt lautaselle säännöllisin väliajoin, mutta nyt Mäykysen ja Ellin ruokakaappi näyttää huolestuttavan tyhjältä. Zooplussalle on tehty tilaus kaksi viikkoa sitten, mutta ehkäpä vaikea lumitilanne on jättänyt kaksikon ruoat saarroksiin jonnekin Keski-Eurooppaan. Siis ei kai joulua tarvitse nälässä viettää? Muiden kupit notkuvat jouluna herkkuja ja Ellille ja Mäykyselle etsitään kuumeisesti jotain ikivanhaa raksunäytepussia näyttelykassin pohjalta?

Varsinkin Elli on yrittänyt kantaa kortensa kekoon ja kävi jopa tänään terassilla vaanimassa tirppoja, vaikka pakkasta oli -20 C. Pienet pakkaset eivät neidin menoa paljon hidasta. Mäykynen sen sijaan luovutti ja perääntyi jo kynnykseltä takaisin sisälle. Kyllä sitä täytyy olla helpompiakin tapoja hankkia ruokaa. Mäykysen elämänkokemus on ehkä myös jo osoittanut, ettei sieltä terassilta kuitenkaan mitään paisteja sisälle kanneta, vaikka kuinka ansiokkaasti vaanisi.

Entäs sitten lahjat? Elli on tietysti uteliaana pikkuneitinä ehtinyt jo käydä tutustumassa lahjavarastoon ja ilmeisesti löytänytkin sieltä mieluisen lahjan, koska paketti on puoliksi revitty auki. Mäykysen lahjat taitavat sen sijaan olla siellä jossain keski-eurooppalaisessa lumihangessa. Voi kurjuuksien kurjuus!

Henkilökunta lupaa kuitenkin ryhdistäytyä. Kauppamatka on jo suunnitteilla ja sieltä toivottavasti löytyy ratkaisu sekä ruoka- että lahjaongelmaan. Mäykynen ja Elli saavat ehkä sittenkin vielä kunnon joulun.

9 kommenttia:

luolaleijona kirjoitti...

Elli hei, ei saa tutkia kaappeja joulun alla tai tontut näkee että joku on ollut tuhma!

Meidänkin kissojen joululahjat ovat jossain päin Eurooppaa vaellusretkellä. Lähetykset ovat takkuilleet useamman kerran tänä syksynä (edellinen tilaus kesti 3vko), tällä kertaa syy oli
"Due to a technical mistake our warehouse has a backlog of orders."
mistä syystä tavarat lähtivät edes heidän varastostaan vasta 5 päivää siitä kun rahat lähtivät tililtäni, eli vasta kun aloin kyselemään että hei hetkinen mikä mättää :P

Paranemisia teidän henkilökunnalle, pitää sitä nyt jouluna sentään olla palvelukunnossa!

Anonyymi kirjoitti...

Itse tilasin Zooplussalta kissanruokaa viime viikon maanantaina ja paketti tuli tämän viikon maanantaina. Ihmeen kauan teillä kestää. :/


t: Kati & 4 kissaa

Naukulan Mamma kirjoitti...

Oijoijoi. Täytyy vain toivoa, että Keski-Euroopan joulupukki ymmärtää tehtävänsä tärkeyden ja tuo pikipikaa lahjat Mäykylään!

KristiinaS kirjoitti...

Voi Mäykyset! Lämpimät halit ja hyvät rapsutukset molemmille, kyllä henkilökunta varmasti yrittää parhaansa ja tulee se joulu teillekin.

Jenni kirjoitti...

No voi kurjuuksia kurjuus. Onneksi joulu on vasta huomenna. Toiveikkaasti toivotan teille tervettä ja kaikin puolin huoletonta joulua!

P.S. Meille tuli juuri Zooplus-tilaus normaaliajassa. Kannattaa tosiaan kysellä paketin perään, jos vielä kestää!

Musta ja Harmaa kirjoitti...

Peukkua, kaverit! Ihan varpisti saatte ruokaa! Ja jos ei, ni ihminen lupasi että saatte tulla meille jouluksi. Ja vaik pitemmäksikin aikaa :-)))))

Hra Mäykynen kirjoitti...

luolaleijona: Elli? tuhma?? Ei, sellainen sana ei edes kuulu Ellin sanavarastoon. Elli on AINA niiiin kiltti :)

Meillä ei vielä aiemmin ole ollut ongelmia pakettien saapumisessa, vaan aina ovat tulleet nopeasti. Tämä tosin lähti matkalle vasta melkein viikko tilauksen jälkeen (eli tosi kauan kesti), mutta silti sen olisi pitänyt ehtiä tulla. Mutta ehkä lumikelit ovat sitten vielä viivästyttäneet matkaakin.

Henkilökunta on jo terveenpään suuntaan menossa eli huomenna varmasti jo ihan joulukunnossa :)

Naukulan Mamma: Niinhän sitä voisi toivoa, mutta alkaa vaan pukilta kohta loppua aika pahasti kesken.

Musta ja Harmaa: Kiitos, teillä on niin hyväsydäminen ihminen! Mutta hei Musta, vois olla, että sun hermo ei ihan kestäisi, jos Mäykynen ja Elli tulisivat sinne jouluksi hillumaan. Koska toivotaan teillekin kivaa joulua, niin yritetään saada ruokahuolto toimimaan ihan täällä kotosalla ;)

Lendi kirjoitti...

Toivottavasti sielläkin saadaan vielä suut "lihaisaksi" ja palvelusväen olo paranee aatoksi. Oikein hyvää joulua kaikille!

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Terveyttä palveluskunnalle, hyvää joulua ja toivottavasti tilaus tulee pian perille!