sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Joulutunnelmissa


Elli ja Mäykynen ovat viettäneet joulua rauhallisesti. Aattoa matkustettiin viettämään koko porukan voimin henkilökunnan vanhemmille. Takapenkin väeltä tuntui olevan joulumieli hiukan kadoksissa, mutta onneksi matka oli lyhyt ja perillä sitten olikin jo ihan kivaa.

Illan kohokohta taisi olla Ellin ja Mäykysen mielestä lahjojen jako. Mielikuvitukseton henkilökunta oli taas hankkinut Mäykyselle Kong Kickeroon, koska herraa miellyttävät kissanlelut ovat aika harvassa. Mäykynen ja Elli saivat myös jouluiset vetolelut: kultainen kana Ellille ja vihreä kuusi Mäykyselle. Lelut voi siis langasta vetää käyntiin, minkä jälkeen ne tärisevät hetken — näitähän on ennen ollut ainakin hiirinä ja ties minä muinakin otuksina. Ennakko-oletus oli, että lelut eivät kiinnostaisi, mutta yllättäen Mäykysen mielestä Ellin kultainen kana olikin jopa mielenkiintoisempi kuin Kickeroo. Mäykysen oma vihreä kuusi oli sen sijaan ihan tyhmä, joten herrasmiehen elkein Mäykynen omi Ellin kanan itselleen.

Onneksi Elli ei juuri välittänyt, koska Ellin paketista oli kuoriutunut jotain paljon kiinnostavampaa. Elli sai Neko Flies -onkilelun Kittenator ja Kragonfly -osilla. Ilmeisesti ensimmäistä kertaa joku on keksinyt, että onkilelusta voi tehdä sellaisen, että varren päässä olevaa lelua voi vaihtaa. Tästä innovaatiosta saakin sitten maksaa melkoisen paljon, mutta onneksi Elli tuntui olevan laatutietoinen. Molemmat päät ovat suuressa suosiossa, mutta jos valita pitäisi, niin todennäköisesti Elli valitsisi pörröisen Kittenatorin. Jos henkilökunta saisi valita uudestaan, hankittaisi meille ehdottomasti pitkävartinen Neko Flies nykyisen 25 senttisen varren sijasta, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa sitten, sillä lyhyelläkin varrella pärjää ihan hyvin.Suurimmaksi osaksi joulua on kuitenkin vietetty hyvin leppoisissa tunnelmissa. Jopa joulukuusi on saanut olla lähes rauhassa. Henkilökunta ihan turhaan epäili, että Elli kiipeilisi puussa kaiket päivät. Kuusi jopa kiinnitettiin rautalangalla kattoon, jotta se kaatumatta kestäisi kiipeilyä, mutta tämä kaikki onneksi aivan turhaan. Lasipalloja ei sentään ole laitettu alaoksille, vaan siellä on ainoastaan pieniä kiliseviä kelloja. Niitä kumpikin kissoista käy välillä rämppäämässä, mutta muuten kuusi tuntuu olevan aika tylsä juttu. Tuolla ulkonahan niitä on metsät pullollaan eikä sielläkään kumpikaan kiipeile pistelevissä kuusissa, joten miksi ihmeessä sitten sisällä? Ulkona on tosin nyt ollut niin kylmää ja lumista, ettei siellä viihdy kumpikaan, mutta jouluruokia sulatellessa voi haaveilla vaikka kesästä ja ihanan pitkistä valjastelulenkeistä.

3 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Noi on niin lutusia tuossa unelmoidessaan.
Meillä Iitu on vähän kipeenä ollut mutta eiköhän se siitä.

luolaleijona kirjoitti...

Hauskan näköinen tuo Neko Flies! Meidänkin kolmikolle olisi Kongeja tulossa joululahjoiksi, jos vain löytäisivät oikeaan osoitteeseen lumen keskellä :)

Hra Mäykynen kirjoitti...

KristiinaS: Toivottavasti Iitu on jo paranemaan päin!

luolaleijona: Eiköhän paketti teillekin ennemmin tai myöhemmin ilmesty... Jos vaikka uutta vuotta pääsisitte juhlimaan uusien lelujen voimin :)