sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Lämpimät lumikelit

Tärähtänyttä menoa.


Lauantaiaamuna Mäykynen oli katsonut lämpömittarista, että paukkupakkaset ovat taaksejäänyttä elämää ainakin tältä erää. Yli viikkoon herra ei ollut käynyt edes terassilla. Valjastelemassa Mäykynen oli viimeksi ollut joskus joulukuussa ja viikonloppuaamujen ulos-mäykynäkin oli unohtunut pahimpien pakkasviikkojen ajaksi. Silti Mäykynen näytti tietävän, että nyt säät pitkästä aikaa sallivat reippaan vajastelulenkin. Huuto ja kiehnäys eteisessä teki henkilökunnalle varsin selväksi herran vaatimukset.

Pitkästä aikaa Mäykyselle puettiin takki päälle ja sitten vain menoksi. Herra suuntasi heti vauhdilla metsikköön ja siellä sitten hypeltiin puihin ja vaanittiin tirppoja. Raakkuvat varikset ovat aina raivostuttaneet herraa ja niille säksätettiin nytkin kiukkuisesti. Varikset eivät Mäykysen mielestä ilmeisesti ole tavallisia lintuja, koska niitä ei vaanita, vaan niille kiroillaan täysin avoimesti.

Metsikössä oli useita hyvin tallautuneita koiranulkoilutuspolkuja ja niitä Mäykynenkin hyödynsi. Kerran herra ryntäsi komeasti hankeen talitintin perään, mutta kokemus ei ilmeisesti ollut mieluinen. Mäykynen kömpi hangesta kiireesti takaisin polulle ravistellen jokaista tassuaan jokaisella askeleellaan. Lunta varpaiden välissä - yök! Loppulenkin Mäykynen pysyi hyvin tiukasti polulla.

Peppu jäätyy!

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ompas Mäykysellä hieno takki! :D Manun ulkoilut jää tällä kelillä vain kotioven edessä istumiseksi...

Essi kirjoitti...

On kyllä hienoja kuvia ja hauskoja tekstejä. Kiva blogi ja söpö kissa :)

Jenni kirjoitti...

Mäykynen on HURJA! Siinä missä muiden kissojen rohkeus riittää juuri ja juuri laatikkopesästä poistumiseen, kun ilma vähän lämpeni, Mäykynen vetää palttoon niskaan ja lähtee lumikinoksiin. Olen vaikuttunut.

Hanninski kirjoitti...

Mistä tuo Mäykysen takki olikaan ostettu? Tuon turvin meidänkin tiikerit voisi saada nauttimaan ulkoilmasta näissä keleissä.

Lendi kirjoitti...

Muitakin urheiluhulluja ;) Minun pitäisi varmaan Micille ostaa joku takki kun sillä on se maha aivan paljaana :/

sitruuna kirjoitti...

Ehkä Mäykysen ulkoiluasuun pitäisi liittää vielä housut, jotta peppu ei jäätyisi?

Hra Mäykynen kirjoitti...

Hanninski: Takki on tilattu Inspired by Indyltä. Mäykysellä oli aiemmin myös Stockmannilta ostettu pikkukoirien takki, mutta se jäi hiukan liian pieneksi. Lisäksi se oli takaosastaan vähän liian lyhyt bengalin pitkälle ruumiille.

sitruuna: Mäykynen ei välttämättä pitäisi ajatusta housuista ihan kauhean loistavana... :)

pullat kirjoitti...

Variksille kiroilee muuten myös Nekku Pullalassa! Mutta siis miten ihmeessä palvelusjaos on tuon laukkakuvan tallentanut? Haiskahtaa siltä että kameramies on mitä ilmeisemmin joutunut heittäytymään geareineen lenkkipolulle juuri tuon napinpainalluksen ajaksi ja sitten taas rullaamaan itsensä nopeasti pois alta ennen kuin Mäykynen rynnistää toppatakkeineen ylitse?? Siis mieletön kuva! Ettei nyt kuitenkin olis pussi Mäymöriä ollut avoinna maalilinjalla?!? ;D

ElliH kirjoitti...

Hienoa Mäykynen, ylös ulos ja lenkille, ei anneta pikku pakkasen haitata! Mie ompelen ite meän karvasille kavereille takit, tarkenevat ja saavat ainaki palvelijan silmää hivelevät takit ;)

Hra Mäykynen kirjoitti...

pullat: Kameramies oli hiukan sivussa, joten hän ei jäänyt Mäykysen jyräämäksi. Eikä ollut Mäymöriä tai muita herkkuja kuvausapuna. Ulkoilu jo itsessään saa Mäykyseen niin paljon vauhtia, että siinä ei enää lisähoukuttumia tarvita ;)

ElliH: Itse olisikin varmasti ihan järkevää ommella, jos vain viitsisi. Tuo Mäykysen takkikin on sen verran simppeli malli, että hiukan kokemattomampikin ompelija sellaisen varmasti saisi aikaan. Mutta tällä ompeluvauhdilla vaatekappaleen valmistumiseen saisi silti kulumaan pari vuotta ;)

ElliH kirjoitti...

No eihän siinä, ilmoita väritoive, Mäykynen näkyy suurinpiirtein olevan meän Pumban kokonen, niin mie hurhautan.. pöydällä ei ole just nyt mitään ommeltavaa ;)

Tasha kirjoitti...

Meinattiin pudota tuolilta tuohon viimeiseen kuvaan ja "peppu jäätyy" tekstiin :D Me ei olla vieläkään viititty ees käydä pepunjäädytysreissuilla.

Anni kirjoitti...

Tuo viimeinen kuva meinasi täälläkin aiheuttaa sohvalta tippumisen :-) Mäykysen edesottamuksille on mukava naureskella. Meillä on muuten kolmen kissan taloudessa samat herkkuruuat - zooplussan laatikkoa odotellaan tälläkin hetkellä. Itämaisen kyseessä ollessa sitä suurinta herkkua kutsutaan nimellä MÄÄmör.