sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Pakkasvuosi 2010

Mäykysen uusi vuosi on lähtenyt käyntiin kylmästi. Vaikka ikää ei ole vielä edes kahta vuotta, niin silti jäätävä keli näyttää kolottavan herran luita. Edes ulos ei enää mennä. Tai joka aamu pitää käydä tarkastamassa terassi, joka on ikkunoilla suojattu, mutta lämpötilaltaan ulkoilmaa vastaava. Siellä voi kuitenkin viipyä vain noin minuutin ja sen jälkeen herra porhaltaa heti oven auetessa hurjalla syöksyllä sisälle. Pakko sinne on kuitenkin päästä: olisihan kamalaa, jos kevätkelit pääsisivät saapumaan aivan yllättäen.

Valjastelu on nyt kuitenkin out. Välipäivinä herra kävi satunnaisesti vielä parin minuutin ulkolenkeillä. Mäykysen talvitakki suojaa pahimmalta viimalta, mutta tassut ja korvat jäätyvät silti. Kun elohopea tipahti lämpömittarissa - 10 asteen tuntumaan sai lenkkeily kuitenkin jäädä kokonaan. Toisena perättäisenä - 10 C -päivänä takin pukeminen aiheutti jähmettymisen eteiseen eikä Mäykynen suostunut ottamaan askeltakaan kohti avonaista oviaukkoa. Jotain rajaa sentään ulkoiluinnostuksenkin suhteen.

Mäykysen lempipaikaksi on nyt muodostunut ikkunalauta, jonka päälle on laitettu herran punainen ruoto-fleece ja jonka alapuolella patteri hohkaa kuumuuttaan. Kun ajattelematon henkilökunta oli vienyt peiton pois, makasi herra kovalla lattialla patterin vieressä. Herran ilme oli niin yrmeä, että henkilökunta katsoi parhaaksi toimittaa viltin välittömästi takaisin ikkunalaudalle.

Koskaan aiemmin Mäykynen ei ole vaikuttanut lämpöhakuiselta ja uuninpankolla makailevat kissat ovat tuntuneet hyvin vieraalta ajatukselta. Nyt täälläkin kuitenkin yksi viluinen kissimirri ilahtuisi, jos tarjolla olisi lisää lämpimiä paikkoja. Zooplussan patteripetiä jo suunniteltiin, mutta henkilökunnan toinen osakas oli sitä mieltä, että siinä on liikaa riskejä. Jos patteri romahtaa seinästä ja kaukolämpövedet ryöppyävät sisään, on tuloksena isohko lasku Mäykysen viihtyisyydestä. Nyt pohdinnassa on sähkölämmitteisen tyynyn hankinta herralle. Asia on vielä mietintäasteella, sillä Mäykysen luontainen kiinnostus johtoja kohtaan saattaisi olla vaaratekijä tässä yhdistelmässä. Kuumavesipullo tai lämmitettävä kauratyyny saattaisivat olla astetta turvallisempia ratkaisuja kevään odotteluun.

13 kommenttia:

Lissu kirjoitti...

Itse kallistuisin lämmitettävän kaurapussin puoleen. Tekee vaikka ison lämmitettävän hiiren :) Itse olen tehnyt omalle perheelle mm.pupun, kissan ja possun...
Kiitos ihanista kuvista! Olen vakkarikävijä, vaikken juuri kommentoikaan. Onnellista Uutta Vuotta!

sea kirjoitti...

Meillä olisi yksi ylimääräinen patteripeti Tampereella. Anni ei sen päälle oikein ymmärrä. Mutta patterit kyllä kesti tuon meidänkin plösön (4,7kg) joten yllättävän vankkaa tekoa ne on. :D

Karvantuotantoyksikkö kirjoitti...

Tänne toi Joulupukki kolme Zooplussan yllättävän edullista patteripetiä. Talouden superhypersuojelevan turvallisuuspäällikön (= ainoa kaksijalkainen, sama joka nyt kirjoittaa) mieleen ei kuitenkaan koskaan ole tullut pattereiden kestävyyden epäily. Peditkin olivat parempilaatuisia kuin oletin. Mutta mitäs muuta tarvitaan kuin lämpöinen pötkötyspaikka, paremminhan tuosta "divaanilta" näkee tiirailla tirpusia kuin patteripedin pussukasta lattianrajasta.

luolaleijona kirjoitti...

Meillä on omatekoinen patteripeti varastossa, ei kyllä ole tullut mieleenkään etteivät patterit kestäisi :S No, toisaalta peti oli meillä käytössä enimmäkseen pentuaikoina. Nyt se on odottamassa pientä muokkausta (suurennusta).

Kauratyynyjä kannatetaan! Viltin sisällä oleva kauratyyny on ollut iso hitti meilläpäin =)

Soffi kirjoitti...

Yhdyn edellisiin kommentteihin patteripedin suhteen, meillä on patterit hyvin kestäneet 7-kiloisia punkeroita. Tuossa pedissähän paino kohdistuu patteriin itse asiassa ylhäältäpäin, eli ei käsittääkseni siirrä patterin painopistettä niin että kiinnitysmekanismit siitä rasittuisivat?

Toisaalta onhan tuo näköalakin tärkeä. Mitä siitäkään tulis, jos paistit saisivat ihan valvomatta lennellä pihalla :D

Nunt kirjoitti...

Itselläni on lämmitettävä kaurapussi selkäsärkyä varten, ja se pitää lämmön yllättävän pitkään, joten suosittelen jos teilläkin johdot kummasti katkeilevat.

sitruuna kirjoitti...

Täällä henkilökunta käyttää ajoittain lämmitettävää kaurapussia omaan niskaansa, ja tuolloin se aiheuttaa karvaveljeksissä _erittäin_ epäluuloista nuuskimista. Hajusta ei selvästikään pidetä.

Lämmityksessä täällä on selvästi pakkasten tullen siirrytty toverivoimaan.

Bediitta kirjoitti...

Meillä oli tuollainen petteripeti käytössä talvi aikaan, mutta useimmat poppoon jäsenet olivat sitä mieltä, että peti tuntuu liian huteralta eikä pedille siis löytynyt tarpeeksi käyttöä, joten konkurssiin meni koko yritys. Totesin parhaaksi irrottaa päällys kankaan telineestä ja teline on nyt jossain kaapin uumenissa ja täplikäs kangas taitaapi komistaa jotain kissojen miljoonasta pedistä.
Voisikin muuten tässä joku päivä koittaa josko nyt kissoille kelpaisi. Wilma kun ei ole päässyt sitä vielä kokeilemaan...

Vapaaherrat kirjoitti...

Ei ole nämä ilmat kissoille tehty, ei :(
Mekin (entiset) kovat kollit ollaan jouduttu nöyrtymään ja turvautumaan vapaaehtoisesti HIEKKALAATIKKOON!! ja sisäpalveluun, mikä on todella kypsyttävää..

Hra Mäykynen kirjoitti...

Täällä ei patteripedille taideta edelleenkään näyttää vihreää valoa, mutta yritetään pärjäillä muilla lämmitysmuodoilla. Oikeastaan saattaisi olla, ettei se edes saavuttaisi suurta suosiota, sillä ikkunalaudalta on tosiaan paremmat tarkkailumahdollisuudet.

Tänään Mäykynen sen sijaan teki ainakin minuutin ulkolenkin. Kai sitä pakko oli pakkasesta huolimatta uskaltautua, ettei jää piha liian kauaksi aikaa ilman valvontaa.

Hannu kirjoitti...

Meillä on täällä Englannissa samassa patterissa kaksi niitä petejä, ja molemmat kisut ovat hyvin tyytyväisiä niihin. Toinen on Mäykysen ikäinen bengalitypykkä ja toinen samanikäinen mutta paljon painavampi sininen brittityttö ja hyvin petit ja patteri kestää lastin !

Marika kirjoitti...

Kylläpäs olet komea poika :)

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on omatekoinen pikapatteripeti: Tavallinen keittiön tuoli patteriin kiinni asetettuna. Siihen kissat asettuvat hyvin tyytyväisen näköisenä makoilemaan selkä kiinni patterissa. Nopea poistaa tarvittaessa käytöstä.