keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Omatoimilounas


Henkilökunta ei tänään ottanut kuuleviin korviinsa Mäykysen lounasvaatimuksia, koska kello oli vielä liian vähän. Sen sijaan henkilökunta valmisti itselleen aamupalaleipiä ja teki niitä samalla vielä suihkussa olleelle puoliskollekin. Sen jälkeen henkilökunta uppoutui digiboksille tallennetun saippuasarjan seuraamiseen ja jätti Mäykysen kitinät omaan arvoonsa.

Virhe. Mäykystä ei jätetä huomiotta ilman seuraamuksia. Telkkarin tuijottaja havahtui seuraavaksi suihkusta tulijan ihmettelyyn: Oletko sä antanut tolle kinkkua vai onko se ottanut sitä itse? Mäykynen veteli saunapalviviipaletta hyvällä ruokahalulla eteispöydän alla. Ihan itse oli Mäykynen ottanut, herkuksi voitaisi antaa pikkupala, mutta ei todellakaan koko siivua. Kun ei sitä lounasta tarjoiltu, niin herra kävi sitten itse ottamassa. Niinhän ne noutopöydät toimivat: mene ja ota mitä haluat. Herrasmiesmäisesti Mäykynen oli kuitenkin jättänyt toisen kinkkusiivun leivälle.

19 kommenttia:

luolaleijona kirjoitti...

Raichu tuossa vieressä inttää, että meillekin pitäisi saada tuollainen noutopöytä. Ja nimenomaan sellainen "syö niin paljon kuin jaksat"..

Anonyymi kirjoitti...

Hahha, meilläkin on erittäin toimiva noutopöytä. Meillä lähtee vaikka koko leikkelepaketti, juustokimpale ja jopa "sisäfileet" jos ne on jätetty pöydälle. Myöskään leipiä ei kannata jättää vartioimatta, sillä päällyset ovat tälloin aivan varmasti kadonneet..Milka taitaa olla pahin varas kolmikostamme :)

-jenni-

taapertaja kirjoitti...

Elmeri toteaa, että Mäykysen toiminta on oikeansuuntaista. Meillä tuo suursyömäri vetää leivänpäällysteet, nuolee voin ja nakertaa tämän jälkeen tyytyväisenä leipääkin. Henkilökunta on jo koulutettu toimimaan siten, että mitään syötäväksi kelpaavaa ei jätetä hetkeksikään ilman valvontaa...

Jenni kirjoitti...

Taitava Mäykynen! Pian hän valmistaa voileivät henkilökunnalle eikä toisin päin, kun on niin oma-aloitteinen ja oppivainen. Hyvä, hyvä!

Meillä ei ole kadonnut ihmisten ruokaa kuin kerran mökillä. Silloin hajamielinen kissanomistaja (minä) lueskeli kirjaa eikä edes ensin huomannut, että lautaselta puuttuu jotain: Toto oli käynyt ottamassa oman osuutensa paahtopaistista.

Kainaloinen kirjoitti...

Meillä ei todellakaan jätettäisi sitä toista siivua leivälle vaan kaikki menis ennen kuin ehtisi kissaa sanoa! ;) Varsinkin Vilma on kunnostautunut viime aikoina varastelijana ja on ryövännyt vieraalta mm. jauhelihat ja monta siipaletta kalkkunaleikettä. =)

Sirpale kirjoitti...

Hahhaa, niin tuttua, niin tuttua siltä ajalta kun kotona oli kissoja! Kun kissa aamupalaa syödessä tulee penkille viereen kehräämään, on voipeivät syytä siirtää keskemmälle pöytää ja muutenkin pitää vahtia, muuten heilahtaa käpälä ja kinkut, juustot ja muut herkut (joskus salaatti, mutta se on vahinko) tipahtavat lattialle ja sitä kautta päätyvät parempiin suihin.

pullat kirjoitti...

Joo, yhdyn kainaloisen kommenttiin eli Pullalan tytöt (luetaan: Peppi) eivät olisi jättäneet kyllä sitä toista kinkkusiipaletta paikoilleen ja josko levitettä oli leivällä niin senkin olisi joku (todennäköisimmin Lilli) lipikoinut talteen..
Jotta Mäykysen henkilökunnallahan on vielä toivoa..tai sitten ei!!! :D

Nunt kirjoitti...

Rakas Hra. Mäykynen.

Iloisena toteamme, että palveluskuntasi näyttää vielä olevan ihan amatöörejä. Neiti Suvi sen sijaan on pistellyt poskeensa jo sen verran tavaraa pöydältä, että neidin henkilökunta on jo oppinut, valitettavasti. Ovatpa vielä ilkiöt ansoittaneet keittiön pöytätason kamalilla juomatölkeillä, jotka ikävästi herättävät henkilökunnan huomion, kun neiti ihan vaan viattomasti päättää käydä sanomassa kukkasille päivää.

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Kollo vie lihaisat päälliset leivältä, jos emäntä erehtyy hetkeksikin kääntämään selkänsä. Itseasiassa kissa saattaa salaman nopeasti työntää naamansa kiinni leivän päällä olevaan voileipäkinkkuun ja vetää kinkkua hampailla/kynsillä itseään kohti, vaikka leipä kinkkuineen olisi matkalla kohti emännän suuta. :)
Margariinirasiaan täytyy heti laittaa kansi päälle tai muuten margariinia katoaa Kollon suuhun.

Kollon terveiset Mäykyselle - noutopöytää ei voita mikään. :D

Ruusu kirjoitti...

Kaikki kissat näyttävät olevan samasta puusta veistettyjä, niin meilläkin: siis mitään ei voi jättää pöydille vartioimatta, koska oli ruoka sitten (lähes) mitä tahansa, ne menvät parempiin suihin alta aikayksikön! ;)

Lendi kirjoitti...

Hah, aika kova jätkä teillä ;)
Ei meillä kenelläkään olisi pokkaa moiseen. Vaikka kuinka kinkku haisisi nokkaan, niin ei ole kanttia tarttua itse syöttiin :D

Furensic Evidence kirjoitti...

Kissaa vartenhan kaikki on esille pantu! Meidän Sylvi-neiti kunnostautui varsinkin kinkkuvarkaana, mutta Ossupa ei ota! Nuuskaisee kyllä, mutta mitään ei vie. Fusku taas ei vielä pääse pöydälle ilman apua. Mutta Fusku kunnostautui kaatamalla raksupurkkinsa ja vahingosta viisastuneena laitoin Fuskun purkin Ossun leveän ja kaatumattoman purkin taakse. mutta Salaperäisesti Fuskun purkki oli kuitenkin taas nurin ja raksut levällään.

sitruuna kirjoitti...

Eipä olekaan kaikki kissat samasta puusta. Jos meillä on henkilökunnan eväitä kadonnut, ne ovat sitten pudonneet lattialle tai jotain, kun kissat ovat peitelleet kakkaruokaa mielikuvitushiekalla.

Täällä henkilökunnan ruokavaliossa on ilmeisesti tarkastamisen varaa, kun kissoillekaan ei kelpaa...

Karvantuotantoyksikkö kirjoitti...

Täälläpä ei henkilöskunta itse lainkaan lihaa syö. Siinäpä karvakasa turhaan hamuaa kinkkuviipaletta, kun ei ole niin ei ole. (Ohops, mihin se juusto leivältä katosi?)

P.s. Oi Mäykysen turkkia taas kuvassa. Voiko kauniimpaa elukkaa olla kuin kissaeläin.

Hra Mäykynen kirjoitti...

Kommenttien perusteella vaikuttaa siltä, että Mäykysen ruoanhankintatyyli on aivan liian herrasmiesmäinen. Vaikka olihan varsinkin eräiden nimeltämainitsemttomien bengaleiden persous kaikelle syötävälle tiedossa ;) Meillä tosiaan leivälle jäi vielä toinen kinkkusiivu, juustot ja levitteet...

Bediitta kirjoitti...

Noutopöytä! Wow!
Meilläkin oli semmonen seisova pöytä joskus tossa odottamassa vähä ennen kun noi ihmiset söi. Siis jos siinä ei ollut ruuhkaa niin tottakai me pörrikät mentiin syömään, eihän sellaista voi vastustaa! Jos mamma tai kuka ikinä ruokaa oli tehnytkään, hetkeksi kääntyi, oli pöudältä jotain aivan varmasti varastettu. Harmi vaan, että noi ihmiset on nykyää paljo tarkempia ku silloin alkuaikoina vaikka kyllä me aina joskus vohkimisessa onnistutaan!

Tasha kirjoitti...

Meillä oli kerran nuoltu lautasellinen hapankorppuja kuiviksi :)Ja Adela on joskus käynyt lipittämässä pikanuudelien liemet lautasen pohjalta.. oli siinä kissalla ilmettä kerrakseen tuon maustetujauksen jälkeen :D

Hipsu, Viiru ja Killi kirjoitti...

Meillä äiskä leipoi kerran pullaa ja jätti ne liinan alle odottamaan vieraita. Mepä käytiin testaamassa ja hyviä ne oli. Eihän äiskän voi antaa syödä mitään pilaantunutta, nimittäin jos sille sattuis jotain, niin kuka meille sitten ruokaa antaa. Me käydään kyllä haistelemassa kaikki muukin, mikä äiskällä on kädessä. Ettei vaan mee suuhun sopimatonta. Toki ei me sen kädestä mitään oteta, ei vaikka se tarjois. Toi pulla oli vähän eri juttu. Me ollaan sen oma terveystarkastustiimi.

Anonyymi kirjoitti...

Ei maistu kinkun pala millekään, jos se herkkupalana annetaan, mutta ai että kun maistuu hyvältä leivän päältä varastettu kokonainen siivu!
t. Bebe-kisu