maanantai 20. huhtikuuta 2009

Kahden pisteen tanssi

Vasemmalla vanha laser (teho 2 mW) ja oikealla uusi (teho 1 mW).

Mäykysellä on vihdoin uusi punainen piste. Vanha laser todettiin ylitehoiseksi ja sen käyttöä on sittemmin säännöstelty. Henkilökunta päätti kokeilumielessä tilata Zooplussalta hiirilaserin ja katsoa, josko se olisi suomalaisten vaatimusten mukainen. Zooplus ei nettisivuillaan kerro laserinsa tehoista tai luokituksista, mutta pakkausmerkintöjen mukaan hiirellä on tehoa 1 mW ja se kuuluu laserluokkaan 2. Vihdoin Mäykyselle on löydetty rajoitusten mukainen piste! Muutenkin hiirilaser näyttää laadukkaammalta kuin edeltäjänsä, jonka patterisäiliön takaruuvin kierteet ovat jo niin hajalla, että nappiparistot sinkoilevat sieltä satunnaisesti ulos. Tehomerkintöjä ei ilmeisesti ole myöskään vedetty ihan vain hatusta, sillä vanhan laserin piste on selvästi kirkkaampi kuin uuden. Onneksi hiirimallinkin valovoima riittää Mäykyselle mainiosti ja pisteen perässä on taas juoksenneltu innokkaasti. Hiirilaserin tuotekehitystiimille Mäykynen haluaisi kuitenkin esittää toiveensa hiiren muotoisesta laserpisteestä: sellainen vasta olisikin cool.

Mäykysen testattavana on ollut myös toinen uusi lelu, cat dancer. Kissantanssittajaa on paljon kehuttu ja myös Elliott-herra mieltyi härveliin. Mäykystä rautalangan päässä heiluvat paperinarun palat jaksoivat kiinnostaa ehkä kaksi minuuttia ja sitten se oli nähty. Nyt cat dancer on TYL-SÄ. Tosin heikko menestys oli osin ennakoitavissa, sillä herra ei muutenkaan enää pentuaikojensa mentyä ole jaksanut erityisemmin innostua sulkaviuhkoista tai erilaisista nenän edessä heilutettavista jutuista. Mäykystä kiinnostavat nykyään lähinnä vain leikit, joista ei puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Mutta aina joskus saattaa unohtua lelun tylsyys ja päättömyys ottaa vallan hetkeksi — kunnes on aika nousta ylös, nuolla karvat ojennukseen ja poistua paikalta vakaan rauhallisin askelin.


8 kommenttia:

sea kirjoitti...

Meilläkin on tuommoinen hiiren muotoinen laser, mutta itse en tykkää siitä yhtään. Ostettiin sitten samanlainen kun se "vaarallinen" versio. Onneksi käyttö on vähäistä ettei vahinkoa varmaan synny.

Cat dancer kiinnostaa meillä parhaiten kun on ostanut semmoisen seinään teipattavan mallin. Öisin käy aina rapina kun kissa pomppii eteisen väliovea vasten. Se vain jotenkin ärsyttää kissaa enemmän kun leikitettävä versio. Oikein näkee kun ohimennessä joskus kissa melkein näyttää kieltä dancerille. :)

Jenni kirjoitti...

Hmmm. Cat dancer. Myönnän olevani niin amatööri kissajuttushoppaaja, etten ollut sellaisesta kuullutkaan. Kuulostaa kyllä sellaiselta, että meidän nahkahuisku-limahöyhenaddikti voisi pitääkin (nyt olemme kokeilleet sellaista, että huisku tungetaan sisäoven avaimenreikään: siinä roikkuessaan se kiihdyttää kisuparkaa kovasti)... En ennen omaa kissaa tiennytkään, miten paljon kissan nimissä voi shoppailla! :) Olemme kyllä yrittäneet vähän rajoittaa sitä, kun esim. käpy ja kulkunenkin ovat kissasta kivoja leluja, ja toisaalta pienet lelut katoavat heti jonnekin todelliseen kissanlelujen mustaan aukkoon, hyvin mystiseen mustaan aukkoon... Mutta pitää nyt kuitenkin tutustua "kaiken varalta" tarkemmin tuohon kissantanssittajaan....

Zepa kirjoitti...

Oo, ylempää kuvaa otettaessa on tarvittu aika monta kättä! :-D

Myönnetään että on meilläkin kaupan leluja, mm. just laser. Mutta on ne kävyt ja paperitollot vaan niin hyvei kohderyhmän mielestä!

Vulpes kirjoitti...

Meillä on myös tuollaisia Zooplussalta tilattuja hiirilaserleluja kaksin kappalein. Toinen on Wallulla ja toinen täällä Kisulla ja Pandalla.
Pandan kohdalla lelu on kokenut inflaation, joskus pisteen perässä jaksettiin juosta tuntitolkulla, nykyään pari juoksupyrähdystä ja täppäystä riittää ja sitten lelu on jo "tapettu". Kisu innostuu siitä ajoittain, mutta Wallun kohdalla tuo on edelleen suursuosiossa. Sen perässä juostaan päivittäin - ja kauan. :)

Sari kirjoitti...

Voi että on hyvin ideoitu kuva! Todella hieno... Henkilökunta ylittää kerta toisensa jälkeen itsensä!

sitruuna kirjoitti...

Voi olla, että seuraavaan Zooplus-satsiin pitää eksyttää moinen turvahiiri. Ja ehkä se dancerikin, toi kun on sellainen rämppääjä että voisi innostuakin. Tosin, jos henkilökunta luulee, että innostuu niin yleensä ei.

Hiukan kyllä joudun ihmettelemään miten paljon kuvausjärjestelyä tuollaisen nappaamiseksi on jouduttu tekemään - hatunnosto!

Menina kirjoitti...

Pikkuhiljaa alan kääntyä taas laserin hankinnan puolelle. Meillä oli aikoinaan moinen, mutta Kisu meni siitä ihan sekaisin ja mamma pelkää sohivansa silmään :(
Mutta Alman kanssa tuo voisi olla hitti, ja kun turvamäärityksiäkin löytyy...

Erittäin havainnollistava kuva, mahtava idea :)
Me käymme uusina lukijoina jatkossakin kurkkimassa Herra Mäykysen seikkailuja.

Hra Mäykynen kirjoitti...

Kiitos kehuista, mutta täytyy myöntää, että kuva on oikeastaan Mäykysen ideoima. Herra jäi kesken kuvauksen keskelle lattiaa halogeenien loisteeseen tuijottamaan yllättäen kahdentunutta pistettä. Käsiä kyllä tarvittiin neljä kappaletta.